Pe una dintre lansetele folosite la ultima partida am avut o montura care cu boilies lucra perfect iar cu porumb intepa nu tocmai in acelasi mod ci mai in lateral sau mai rau chiar si de buza superioara.Nu am gasit explicatia poate ma ajuta cineva.Repet ca pe boilies lucra perfect.Astept raspunsul celor mai experimentati.Multumesc
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi
un rol f important in mecanica unei monturi il joaca greutatea momelii ( boabe porumb, boilie)
la o montura clasica, asa cum spui ca ai folosit, cu cat este mai grea momeala, cu atat lucreaza mai bine. evident, bila fiind mai grea decat boabele.
carligul se infige in buza pestelui in momentul in care el expira ( sufla, scuipa, etc) montura. este firesc ca greutatea bilei sa intoarca carligul cu gura in jos ( un rol important il joaca aici si siliconul si tubul termocontractibil). asa se produce cea mai sigura intepatura. teoretic. practic, se mai inteapa nasol si in aceste conditii, insa sansele unei intepari bune sunt cele mai mari in conditiile descrise mai sus.
Andrei V. ce rol are tubul termocontractibil(Line aligner) ? Folosesti des ? Ai vazut vre-o diferenta in rata capturilor ;sau o intepare mai buna;ratari mai rare? Se foloseste si la firele imbracate in camasa ??
Mersi mult si scuze de atitea intrebari.....
Am sa-mi permit sa raspund eu in locul lui Andrei si daca gresesc, sa ma corecteze. Termocontractibilul are rolul, prin modul in care este modelat cand este incalzit, adica usor inclinat catre varful carligului (intr-un unghi de 7-10grade cu tija acestuia), are deci rolul de a trage usor in spate tija carligului, atunci cand intepam si de a ataca buza pestelui cu varful acestuia. Este un accesoriu foarte eficient pentru carligele long shank (cu tija lunga) si pentru cele cu varful nealiniat cu tija dar nu e recomandat pentru carligele scurte cu varful curbat catre tija, deoarece exista riscul de a ataca buza cu exteriorul curburii.
Andrei foloseste aproape in permanenta shrink tube-ul si tocmai mi-a aratat recent cat de simplu se monteaza si modeleaza cu ajutorul unui feon.
Florentin Iuga scrie:
Andrei foloseste aproape in permanenta shrink tube-ul si tocmai mi-a aratat recent cat de simplu se monteaza si modeleaza cu ajutorul unui feon.
Un alt Andrei(eu) mult mai putin experimentat ...se modeleaza foarte usor si daca e scufundat in apa clocotita in prealabil.
Nu va ascund ca inainte de a citi prospectul care exista in cutiutele de la FOX (unde scrie ca se baga in apa fiarta) le modelam si le contractam cu bricheta:)) si ma tot chinuiam sa nu ard si firul
Deh.. asa e romanu' mai inteligent decat prospectu'