mufare pe spigot sau mufare inversa?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Avatar utilizator
mirceamrc28
Mesaje: 869
Membru din: Sâm Apr 17, 2010 12:43
Puncte: 0
Localitate: Mioveni

mufare pe spigot sau mufare inversa?

Mesaj de mirceamrc28 »

asa vrea sa stiu si eu care sunt diferentele intre mufare inversa si mufarea pe spigot si care dintre cele doua este mai rezistenta si de ce!multumesc anticipat!

Avatar utilizator
gor965
Moderator
Mesaje: 14798
Membru din: Vin Mai 25, 2007 17:04
Puncte: 0
Localitate: Calarasi

Re: mufare pe spigot sau mufare inversa?

Mesaj de gor965 »

MARK HUTCHINSON: Lansari pe orbita 1 - Secretele unei lansete

MUFAREA

Exista trei moduri de a imbina cele doua segmente ale unei lansete.

Primul este mufarea cu spigot. Multa vreme, acesta a fost sistemul cel mai des folosit si este probabil cel mai simplu de realizat sub raport constructiv. Daca vrei, de exemplu, sa faci o lanseta de 3,60m, poti rula blancul dintr-o bucata. Apoi il tai la jumatate si lipesti pe primul segment o bucata de material slefuita in asa fel incat sa fie conica si sa se imbine cu varful. Dupa parerea mea, acest tip de mufare e bun pentru lansetele cu actiune medie, dar pentru lansele mai rapide spigotul reprezinta o veriga slaba. Problema este ca spigotul nu se indoaie la fel ca portiunile de blanc pe care le conecteaza. Daca blancul este suprasolicitat, se poate fisura la ambele capete ale spigotului. De multe ori, se rupe chiar spigotul, mai ales daca este plasat exact in locul in care se face trecerea de la un segment de baza rigid la un segment de varf moale. Astfel de zone sunt cunoscute sub numele de a€œpuncte moarte”.


Al doilea tip este mufarea cu spigot invers. Aici, fiecare segment al lansetei este rulat separat, dar spigotul nu mai e lipit pe segmentul de baza, ci pe segmentul de varf. Singurele vergi la care am vazut asa ceva sunt lansetele cu talon cilidric (parallell butt).

Al treilea tip este mufarea inversa, care mi se pare cea mai solida si pe care o prefer. Mufarea inversa presupune ca fiecare segment este rulat individual, cotorul sectiunii de varf avand un diametru mai mare decat varful sectiunii de baza, ca sa se poata fixa unul in altul. Daca varga e bine facuta, blancul va avea o trecere lina intre cele doua segmente, fara niciun punct mort.


Sursa: http://www.bigfish.ro/articole/lansari- ... inson.html
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”