PESCARI, VI SE PREGATESTE CEVA!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Stefan Popescu
pescar de competitie

Re: PESCARI, VI SE PREGATESTE CEVA!

Mesaj de Stefan Popescu »

bogdan,
Nu degeaba incerc sa va prezint realitatea, asa cruda cum este ea, in speranta ca veti analiza cu atentie tot ce spun. Nu cred ca am spus ceva neadevarat pana acum. Dar trebuie sa intelegi un lucru, si atata timp cat nu cunosti legea sportului, singura care te pune la adapost in fata celor care se impopotoneaza cu sudoarea ta si cu rezultatele tale, fara sa contribuie cu nimic la performantele tale (pentru ca, desi nu particip la competitii, urmaresc cu atentie tot ce se intampla in pescuitul sportiv) si vad ca si pentru a participa la o competitie treuie sa platesti. Acest lucru este anormal si chiar este din punctul meu de vedere o infractiune, atata timp cat aceste competitii (mai ales cele de stationar) se desfasoara pe ape publice. Este suficient sa citesti art. 82 din Legea 69/2000 si o sa constati acest lucru.
Si iata la ce ma refer cu referire la sportul de performanta:

Capitolul IV - Sportul de performanta

Art. 12
(1) Sportul de performanta constituie un factor esential pentru dezvoltarea sportiva pe plan national, indeplinind o importanta functie reprezentativa pentru Romania in competitiile sportive oficiale cu caracter international.
(2) Organele administratiei publice centrale cu atributii in sport si autoritatile administratiei publice locale asigura mijloacele necesare pentru pregatirea sportivilor de performanta, acordarea sprijinului stiintific si medical necesar, precum si pentru incadrarea lor in sistemul de educatie si deplina integrare sociala si profesionala.
(3) Pe timpul satisfacerii stagiului militar organele administratiei publice centrale de specialitate asigura sportivilor de performanta conditii pentru continuarea pregatirii, precum si pentru participarea la concursurile sportive interne si internationale.

Art. 13
(1) Prin sportul de performanta se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei.
(2) Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic si organizat sportul si participa in competitii cu scopul de a obtine victoria asupra partenerului, pentru autodepasire sau record.
(3) Pentru a participa la competitiile sportive oficiale locale sau nationale un sportiv de performanta trebuie sa fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenta legitimarii si transferarea sportivilor sunt in competenta federatiilor sportive nationale, a ligilor profesioniste si a asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, potrivit statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale.
(5) Sistemul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport este elaborat si organizat de federatiile sportive nationale, potrivit statutelor si regulamentelor acestora.

Art. 14
(1) In conditiile legii si in conformitate cu prevederile cuprinse in statutele si regulamentele federatiilor sportive nationale si internationale, sportivii de performanta pot fi:
a) amatori;
b) profesionisti.
(2) Sportivul profesionist este cel care pentru practicarea sportului respectiv indeplineste urmatoarele conditii:
a) obtine licenta de sportiv profesionist;
b) incheie cu o structura sportiva, in forma scrisa, un contract individual de munca sau o conventie in conditiile Codului civil.
(3) Sportivului profesionist care a incheiat cu o structura sportiva o conventie in conditiile Codului civil i se asigura, la cerere, participarea si plata contributiei la un sistem de pensii, public si/sau privat, in conditiile legii.
(4) Licenta de sportiv profesionist se obtine in conformitate cu procedurile prevazute in statutele si in regulamentele federatiilor sportive nationale.
(5) Sportivii straini pot desfasura activitate ca sportivi profesionisti la o structura sportiva din Romania, in baza permisului de munca eliberat in conditiile legii.
(6) Federatiile sportive nationale asigura organizarea evidentei sportivilor profesionisti din ramura de sport respectiva.
(7) Drepturile si obligatiile sportivului profesionist sunt cele prevazute in statutele si in regulamentele federatiilor sportive nationale, precum si in contractele sau conventiile, dupa caz, incheiate intre parti.
(8) Calitatea de sportiv profesionist inceteaza in conformitate cu prevederile statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale.
(9) Ramurile de sport in care se poate practica sportul profesionist se stabilesc prin hotarare a Guvernului, initiata de Agentia Nationala pentru Sport, la propunerea federatiilor sportive nationale.
(10) Conditiile de practicare a sportului profesionist se stabilesc prin normele federatiilor sportive nationale, cu avizul Agentiei Nationale pentru Sport.

Art. 15
(1) Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot sprijini pregatirea sportiva, integrarea in sistemul de invatamant, integrarea sociala si profesionala a sportivilor de performanta, dupa caz, pe intreaga perioada a carierei sportive.
(2) In sensul prevederilor alin. (1), unitatile sau institutiile de invatamant asigura, dupa caz, pentru sportivii de performanta scutiri de frecventa, sesiuni de examene deschise si conditii de inscriere in invatamantul universitar, potrivit legii.

Art. 16
Criteriile de clasificare a sportivilor de performanta se stabilesc prin regulamente elaborate de federatiile sportive nationale.

Iata de ce trebuie sa beneficiezi:
Titlul VIII - Controlul si asistenta medicala in domeniul educatiei fizice si sportului

Art. 54
Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii.

Art. 55
(1) Practicarea exercitiilor fizice in forme organizate se realizeaza numai cu aviz medical.
(2) Pentru a participa la antrenamente si competitii sportivii legitimati trebuie sa efectueze controlul medical periodic si ori de cate ori este nevoie la unitatile de medicina sportiva.
(3) Participarea sportivilor legitimati la antrenamente si/sau inscrierea lor la competitiile sportive sunt conditionate de existenta avizului medical favorabil, eliberat numai de unitatile de medicina sportiva.
(4) Organizatorul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport are obligatia sa asigure, in timpul competitiei, cel putin o echipa de prim ajutor calificat, care utilizeaza ambulante tip B, conform standardelor si normelor nationale si europene in vigoare. Cheltuielile prezentei echipei de prim ajutor calificat vor fi suportate de catre organizatori.

Art. 56
(1) Ministerul Educatiei Nationale, in colaborare cu Ministerul Sanatatii, elaboreaza normele privind acordarea avizului medical necesar elevilor si studentilor in vederea participarii la lectiile de educatie fizica.
(2) Ministerul Tineretului si Sportului, in colaborare cu Ministerul Sanatatii, elaboreaza normele tehnice privind:
a) controlul medical al sportivilor;
b) asistenta medico-sportiva in complexurile sportive nationale, precum si in cantonamentele loturilor nationale si olimpice;
c) asistenta medicala la bazele sportive in timpul desfasurarii antrenamentelor si competitiilor.

Art. 57
(1) Controlul si asistenta medicala de specialitate pentru persoanele care participa la activitatile sportive mentionate la art. 55 alin. (1) si
(2) se acorda conform normelor tehnice elaborate de Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii.
(2) Ministerul Sanatatii realizeaza controlul si asistenta medicala a sportivilor prin:
a) Institutul National de Medicina Sportiva, ca unitate medicala de asistenta si cercetare medico-sportiva, pentru loturile nationale si olimpice;
b) policlinicile judetene de medicina sportiva, pentru toti sportivii din raza lor teritoriala;
c) cabinete medicale de specialitate, organizate in cadrul policlinicilor teritoriale, pentru sportivii din raza lor teritoriala;
d) cabinete medicale de specialitate, organizate in cadrul complexurilor sportive nationale si al cluburilor sportive, la antrenamente si competitii.

Si despre protectia sportivilor:
Titlul X - Protectia sociala a sportivilor de performanta

Art. 63
Sportivii de performanta beneficiaza de drepturile de asigurare sociala, de asistenta sociala, de asigurare sociala de sanatate, precum si de drepturile ce li se cuvin de la fondurile private de pensii, in conditiile legii.

Art. 64
(1) Sportivul de performanta care a obtinut o medalie de aur, argint sau de bronz in probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale si europene de seniori probe olimpice are dreptul, la cerere si cu confirmarea Ministerului Tineretului si Sportului, la o renta viagera.
(1^1) Sportivul de performanta care a obtinut o medalie de aur la campionatele mondiale si/sau campionatele europene de seniori, la o proba sportiva ce a fost inclusa cel putin o data in programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o renta viagera.
(2) Renta viagera prevazuta la alin. (1) reprezinta echivalentul a 1,5 salarii medii brute pe economie.
(3) Pentru stabilirea rentei viagere se utilizeaza salariul mediu brut pe economie comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica pentru luna anterioara celei in care se face plata drepturilor.
(4) Renta viagera se acorda incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care sportivul se retrage din activitate, dar nu mai devreme de data intrarii in vigoare a prezentei legi.
(5) In functie de nivelul performantei sportive, din renta viagera, calculata potrivit prevederilor alin. (2), drepturile lunare se acorda din 1,5 salarii medii brute pe economie, dupa cum urmeaza:
a) - 100% pentru prima medalie de aur obtinuta la jocurile olimpice;
a) - 80% pentru prima medalie de argint obtinuta la jocurile olimpice sau pentru prima medalie de aur obtinuta la campionatele mondiale;
a) - 70% pentru prima medalie de bronz obtinuta la jocurile olimpice sau pentru prima medalie de aur obtinuta la campionatele europene;
b) 50% din valoarea indemnizatiei corespunzatoare cuvenite potrivit lit. a) pentru urmatoarele medalii de aur obtinute la jocurile olimpice, campionatele mondiale sau campionatele europene.
(6) Pentru sportivii care cumuleaza titlul de campion olimpic si cel de campion mondial sau european ori titlul de campion mondial cu cel european renta viagera acordata pentru cea mai buna performanta se cumuleaza cu cea pentru performanta inferioara, potrivit nivelurilor prevazute la alin.
(5) lit. b).
(7) Fondurile necesare pentru plata drepturilor prevazute in prezentul articol se aloca de la bugetul de stat si se platesc de Ministerul Tineretului si Sportului.
(8) Modalitatile de plata a drepturilor prevazute la alin. (1) se stabilesc prin ordin al ministrului tineretului si sportului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(9) Renta viagera prevazuta in prezentul articol se plateste lunar in lei si nu este impozabila.
(10) In perioada revenirii in activitate ca sportiv activ plata rentei viagere se suspenda.

Art. 65
(1) Sportivii legitimati care participa in competitii incluse in calendarul intern sau international sportiv sunt obligati, dupa caz, sa posede asigurarea in caz de accidente, in ramura de sport in care sunt legitimati.
(2) Cluburile sportive pot incheia, pentru sportivii lor legitimati, contracte de asigurare pentru risc de accident sau de deces, intervenit in cadrul competitiilor sportive sau al pregatirii in vederea participarii la competitii.
(3) Pe durata convocarii sportivilor in loturile nationale ale Romaniei, obligatia platii primelor de asigurare revine federatiilor sportive nationale, cu exceptia situatiilor in care regulamentele internationale au alte prevederi. Aceeasi obligatie revine Comitetului Olimpic Roman pentru loturile care participa la Jocurile Olimpice sau la alte competitii organizate sub egida Comitetului International Olimpic.
(4) Prima de asigurare care urmeaza a fi stipulata in contractul de asigurare se stabileste in limita bugetului anual propriu al structurilor sportive si al Comitetului Olimpic Roman."

Intelegi acum ca tu ca sportiv beneficiezi si de niste drepturi? Lucrurile astea nu se invata pe balta si deocamdata nu s-a gasit nimeni sa vi le apere. Dimpotriva, v-au spoliat de bani dandu-se marii aparatori ai pescarilor, desi daca ii iei la bani marunti constati ca sunt niste agramati.

Intelegi acum de ce am spus ca tu nu existi ca sportiv de performanta? Uite ce cupe dau niste smecheri la brailele pe care le organizeaza. Din punctul meu de vedere, cel mai mare smecher la crap este Vladut Mateianu. Ii urmaresc incasarile pe bilanturile contabile ale Clubului Senzor. Cu excedentele finaciare la fiecare sfarsit de an, ar trimite un lot la mondiale. Ce face cu banii daca legea obliga asociatiile sa-i foloseasca doar in scopul in care s-au constituit? Mai nou au aparut smecherii si la spinning. Vezi brailele din Delta la stiuca, unde de obicei castigatorii se stiu dinainte.

razvan u.
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de razvan u. »

Stefan Popescu,
Cum iti scriam si pe site la baricada.... revin cu intrebarea:
CEVA CONCRET AI FACUT PENTRU PESCUITUL SPORTIV?
EXCEPTAND FEDERATIA ASTA A TA CARE NU ESTE RECUNOSCUTA DE MTS!
C. S. PELICANUL

Stefan Popescu
pescar de competitie

Constriuesc o pista pentru copii cu spatii de cazare si masa, gospodarie anexe, pista de casting si o ferma piscicola de puiet pentru populari. Suprafata totala a locatiei 32 ha. Tu ce ai facut?
Ai dovada:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

PS Crezi ca pescuitul sportiv se reduce doar la competitie? Daca asa crezi, te inseli.

razvan u.
pescar de competitie

Mesaj de razvan u. »

Nu eu m-am erijat in conducatorul pescuitului sportiv din Romania.
Prin urmare nu eu trebuie sa ma justific aici cu ce anume am realizat.
Oricum o poza cu un lac face mult mai mult decat o mie de legi citate pe forum.
Raman la ideea ca ai nevoie de PR urgent.
Apropo, ai prieteni?
C. S. PELICANUL

Stefan Popescu
pescar de competitie

Razvan Ulmeanu scrie:Nu eu m-am erijat in conducatorul pescuitului sportiv din Romania.
Prin urmare nu eu trebuie sa ma justific aici cu ce anume am realizat.
Oricum o poza cu un lac face mult mai mult decat o mie de legi citate pe forum.
Raman la ideea ca ai nevoie de PR urgent.
Apropo, ai prieteni?
Am avut unul, dar s-a dat la fund. Cand este de lucru multi dispar in ceata. Si culmea, este un mentor de-al tau!
PS Am forte multi prieteni, dar nu ai ocazia sa te intalnesti cu ei. Cauta-i pe lista mea de prieteni de FB.
Ultima oară modificat Vin Ian 25, 2013 22:35 de către Stefan Popescu, modificat 1 dată în total.

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

Stefan Popescu scrie:Constriuesc o pista pentru copii cu spatii de cazare si masa, gospodarie anexe, pista de casting si o ferma piscicola de puiet pentru populari. Suprafata totala a locatiei 32 ha. Tu ce ai facut?
Ai dovada:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

PS Crezi ca pescuitul sportiv se reduce doar la competitie? Daca asa crezi, te inseli.
PROST MAI ESTI...
SUNT LUCRURI CARE NU SE SCRIU PE FORUM, MACAR ASA DIN BAIETIE, DAR DACA TU ESTI O .........

Stefan Popescu
pescar de competitie

iohan,
eu nu te-am facut prost, dar dai dovada ca esti.

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

Stefan Popescu scrie:iohan,
eu nu te-am facut prost, dar dai dovada ca esti.
dacai ai fi fost macar OM, nu indrazneai sa scri asemenea lucruri!
si ce sa fac acum, sa ma apuc se te injur?!
esti mic, nimic, si nu meriti importanta!
ca sa-ti demonstrez ca nu te-am alintat degeaba, gandeste-te daca ti-ar fi scris cineva la fel si chiar ai fost intr-o situatie compromitatoare...macar atat sa faci!!!

bogdanpesc
Pescar de competitie

Mesaj de bogdanpesc »

Ulmeanu are dreptate
ceva concret AI?
si eu o construiesc pe mama in gand in fiecare noapte...dar dimineata ma trezesc si nu vad nimic langa mine
iar ma ametesti cu legi numai de mata stiute
citati si dvs dintr-un abecedar comun,ala din care zice ca la nivel mondial pescuitul de competitie e recunoscut ca sport si la nivel european ne mai gandim ,la nivel national se studiaza problema,DAR competitii se desfasoara pe toate planurile si nivelurile, fara voia ilustrei federatii si cei ecologisti care sustin ca "chinuim"pestii se uita si ei ca muta la luna
dvs la ce va uitati ?....la legislatie?...la ce facem noi fara acceptul dvs?...sau la ce?...constructiv vorbimd ,nu fac misto
Daca imi pare rau de ceva in viata asta,este ca nu am pescuit cat a vrut sufletul meu

bogdan constantinescu

bogdanpesc
Pescar de competitie

Mesaj de bogdanpesc »

[quote="Stefan Popescu"]bogdan,
Nu degeaba incerc sa va prezint realitatea, asa cruda cum este ea, in speranta ca veti analiza cu atentie tot ce spun. Nu cred ca am spus ceva neadevarat pana acum. Dar trebuie sa intelegi un lucru, si atata timp cat nu cunosti legea sportului, singura care te pune la adapost in fata celor care se impopotoneaza cu sudoarea ta si cu rezultatele tale, fara sa contribuie cu nimic la performantele tale (pentru ca, desi nu particip la competitii, urmaresc cu atentie tot ce se intampla in pescuitul sportiv) si vad ca si pentru a participa la o competitie treuie sa platesti. Acest lucru este anormal si chiar este din punctul meu de vedere o infractiune, atata timp cat aceste competitii (mai ales cele de stationar) se desfasoara pe ape publice.

Dupa parerea mea ,dvs sunteti grav rupt de realitate,realitatea e alta,noi mergem pe apa la competitii recunoscute de federatiile europene si mondiale si federatia dvs(srl) e neputinciosa si asista frustrata de ce se intampla fara voia dvs
si eu as fi necajit pe treaba asta
oricum dai bice,si atunci cand se va concretiza ceva palpabil (adica sa fii in masura sa decernezi titlul de campion national la pescuit,recunoscut de cips -fips)o sa fiu primul tau sustinator.....ca teoretic ,rau nu zici
Daca imi pare rau de ceva in viata asta,este ca nu am pescuit cat a vrut sufletul meu

bogdan constantinescu

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”