Eu am pus peste umplutura de 0,40 doua trei ture de banda izolatoare albastra ( pentru instalatii electrice).Alexandru Mihai scrie:Daca treci de la 0,40 la 0,22 vei avea probleme....iti recomand sa pui 0,40 - 0,25 si la sfarsit firul de 0,22.kyosmin scrie:Salut,
Va rog sa imi spune-ti si mie daca am calculat bine:
Daca pe un tambur intra 300 m de fir 0.40 cat intra de 0,22 daca vreau sa pun si umplutura cam o 100 m de 0,40 ?
Eu am calculat asa, voi ziceti daca e bine:
Daca pun umplutura de 0,40 o suta de metri atunci de 0,22 intra undeva la 360m,nu ?
Am calculat asa : 0,40 ori 200(m ramasi dupa ce am pus umplutura) apoi impart la 0,22.
Sper ca m-am facut inteles cum am explicat.
Astept raspunsuri daca am calculat corect !
Cum il pui este simplu: pe tambur pui prima data 0.22 dupa care vi cu 0,25 si la sfarsit cu 0,40 pana sus....si la sfarsit intorci firul, n uita sa masori firele inainte.
Firul subtire nu mai intra intre spirele umpluturii chiar daca aceasta are diametru mare.
P.S. Folosesc numai 200m monofilament la firele subtiri deoarece il schimb foarte des . Cand un peste mai mare isi ia fir si goleste tamburul culoarea benzii ma avertizeaza cat de "albastra" este situatia ...