Fir pe mulineta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Fir pe mulineta

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alexandru Mihai scrie:
kyosmin scrie:Salut,
Va rog sa imi spune-ti si mie daca am calculat bine:
Daca pe un tambur intra 300 m de fir 0.40 cat intra de 0,22 daca vreau sa pun si umplutura cam o 100 m de 0,40 ?
Eu am calculat asa, voi ziceti daca e bine:
Daca pun umplutura de 0,40 o suta de metri atunci de 0,22 intra undeva la 360m,nu ?
Am calculat asa : 0,40 ori 200(m ramasi dupa ce am pus umplutura) apoi impart la 0,22.

Sper ca m-am facut inteles cum am explicat.
Astept raspunsuri daca am calculat corect !
Daca treci de la 0,40 la 0,22 vei avea probleme....iti recomand sa pui 0,40 - 0,25 si la sfarsit firul de 0,22.
Cum il pui este simplu: pe tambur pui prima data 0.22 dupa care vi cu 0,25 si la sfarsit cu 0,40 pana sus....si la sfarsit intorci firul, n uita sa masori firele inainte.
Eu am pus peste umplutura de 0,40 doua trei ture de banda izolatoare albastra ( pentru instalatii electrice).
Firul subtire nu mai intra intre spirele umpluturii chiar daca aceasta are diametru mare.

P.S. Folosesc numai 200m monofilament la firele subtiri deoarece il schimb foarte des . Cand un peste mai mare isi ia fir si goleste tamburul culoarea benzii ma avertizeaza cat de "albastra" este situatia ... :D

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie: Eu am pus peste umplutura de 0,40 doua trei ture de banda izolatoare albastra ( pentru instalatii electrice).
Firul subtire nu mai intra intre spirele umpluturii chiar daca aceasta are diametru mare.

P.S. Folosesc numai 200m monofilament la firele subtiri deoarece il schimb foarte des . Cand un peste mai mare isi ia fir si goleste tamburul culoarea benzii ma avertizeaza cat de "albastra" este situatia ... :D

Iti permiti, ai bani, eu nu imi permit sa dau banii pe banda izolatoare...plus ca pe timp de vara lipiciul de pe banda face ravagii...:)
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Alexandru Mihai scrie:
Dan Mitranescu scrie: Eu am pus peste umplutura de 0,40 doua trei ture de banda izolatoare albastra ( pentru instalatii electrice).

Iti permiti, ai bani, eu nu imi permit sa dau banii pe banda izolatoare...plus ca pe timp de vara lipiciul de pe banda face ravagii...:)
Lasand gluma ..., lipiciul nu "face ravagii" deoarece este putina banda . In plus putinul lipici existent intra intre spirele de umplutura .
Din practica nu am avut niciodata probleme in acest sens.

Daca umplutura este in totalitate din banda atunci lipiciul fiind in cantitate mare iese pe fetele interioare ale tamburului datorita caldurii si a presiunii exercitate pe si de banda.
Atunci chiar ca este o problema ...

P.S. Sper ca nu ai inteles ca pun numai umplutura de banda !?

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

@ Dan Mitranescu

Sunt sigur ca folositi MTX14 dar ce mulinete utilizati ? Chiar sunt curios :-?

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Dan Mitranescu scrie:
Alexandru Mihai scrie:

Lasand gluma ..., lipiciul nu "face ravagii" deoarece este putina banda . In plus putinul lipici existent intra intre spirele de umplutura .
Din practica nu am avut niciodata probleme in acest sens.

Daca umplutura este in totalitate din banda atunci lipiciul fiind in cantitate mare iese pe fetele interioare ale tamburului datorita caldurii si a presiunii exercitate pe si de banda.
Atunci chiar ca este o problema ...

P.S. Sper ca nu ai inteles ca pun numai umplutura de banda !?

....tot glumet vad...:))

Anthony Hopkins

Alexandru Mihai
pescar de competitie

GClaudiu scrie:@ Dan Mitranescu

Sunt sigur ca folositi MTX14 dar ce mulinete utilizati ? Chiar sunt curios :-?
Hakuyo TD 6000

Anthony Hopkins

MeluCatelu

Mesaj de MeluCatelu »

Intr-un numar din PPT sunt prezentate lansetele si mulinetele pescarilor de competitie din cadrul unui concurs.
Se poate vedea acolo cu ce pescuite Dan.
Oricum eu zic ca este interesanta ideea sugerata de Dan.
C.S. CARP ZONE

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

Pe principiul "meseria nu se invata, se fura" , va propun o idee pt aceasta problema:
Pe un tambur gol, cel pe care vrem sa il folosesc pe mulineta, am pus firul de 0,20 , de pe o rola de 300m, apoi am legat de el fir de 0,25, tocmai pt a nu intra printre sprirele formate de firul gros 0,40, iar la sf am legat firul de 0,40 si am mulinat pana cand am ajuns la forma dorita de tambur. Bineinteles , firul trebuie intors pe un alt tambur gol, si atunci am ajuns cu firul de 0,20 exact cat trebuie pe tambur, la "buza" sau ma rog fiecare cat doreste !
E de munca, dar iarna e la jumate !
Spor la mulinat !

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Exact acelasi lucru l-a zis si Max...dar cu ai putine cuvinte ! :wink:
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

eugen dragnea scrie:Exact acelasi lucru l-a zis si Max...dar cu ai putine cuvinte ! :wink:
Da ai dreptate! Imi cer scuze, tocmai postarea aia nu am vazut-o decat acum ! :shock:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”