
Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965
Poti astepta linistit ca aia ce is initiati nu dau din casaosc1or scrie:mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
pai cum nu dau?pilbak levente scrie:Poti astepta linistit ca aia ce is initiati nu dau din casaosc1or scrie:mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
Ai pus de toate in mix pentru D-l crap ai inceput cu combinatia clasica 1-1 soia /gris doar ca ai preferat sa iei din gris si sa pui si ceva faina de porumb( ca doar i-i place ) toate astea cu cei 100 gr de mancare pt pasarele (care banuesc ca l-ai folosit pentru a marii granulatia pentru o difuzie mai buna) totalizeaza 60 % restul de 40 % l-ai inpartit in doua si ai pus 20 % faina de peste si 20 % fainuri din lapte ca sa fie tabloul cu tipurile de fainuri complet ,pliculetul de chilii nu pot sa-mi dau seama cat cantareste dar estimez ca ar fii vreo 10 gr ( 1 % )osc1or scrie:dupa ce am studiat si eu fenomenul in iarna asta pt prima oara, am compus un mix, un birdfish care cred/sper ca e prinzator tot anul:
faina soia 25%
gris 15%
malai 10%
faina peste 20%
WPC 10%
lapte praf 10%
dupa ce omogenizez tot, mai adaug 100mg/kg mix seminte de pasarele macinate
sare 1 lingura/kg
chilli 1 plic/kg
Pt partea lichida:
CSL 150ml/kg mix
lapte porumb 250 ml/kg mix
apa fierbinte 150 ml/kg mix
aroma 10ml/kg mix (2 tipuri, dupa inspiratie)
Cam asta ar fi baza, aproximativ 25 lei/kg boilies folosind ingrediente Senzor SPD, CSL, aroma...
Ce parere aveti?
Si in sfarsit apare si un post constructiv aici.szabo laszlo scrie:Ai pus de toate in mix pentru D-l crap ai inceput cu combinatia clasica 1-1 soia /gris doar ca ai preferat sa iei din gris si sa pui si ceva faina de porumb( ca doar i-i place ) toate astea cu cei 100 gr de mancare pt pasarele (care banuesc ca l-ai folosit pentru a marii granulatia pentru o difuzie mai buna) totalizeaza 60 % restul de 40 % l-ai inpartit in doua si ai pus 20 % faina de peste si 20 % fainuri din lapte ca sa fie tabloul cu tipurile de fainuri complet ,pliculetul de chilii nu pot sa-mi dau seama cat cantareste dar estimez ca ar fii vreo 10 gr ( 1 % )osc1or scrie:dupa ce am studiat si eu fenomenul in iarna asta pt prima oara, am compus un mix, un birdfish care cred/sper ca e prinzator tot anul:
faina soia 25%
gris 15%
malai 10%
faina peste 20%
WPC 10%
lapte praf 10%
dupa ce omogenizez tot, mai adaug 100mg/kg mix seminte de pasarele macinate
sare 1 lingura/kg
chilli 1 plic/kg
Pt partea lichida:
CSL 150ml/kg mix
lapte porumb 250 ml/kg mix
apa fierbinte 150 ml/kg mix
aroma 10ml/kg mix (2 tipuri, dupa inspiratie)
Cam asta ar fi baza, aproximativ 25 lei/kg boilies folosind ingrediente Senzor SPD, CSL, aroma...
Ce parere aveti?
Cantitatea de ingrediente solubile( WPC si laptele praf ) este la limita maxima 20 % totul pare ok la prima vedere ,mixul 99 % sigur se va rula atat in varianta solubila cat si in varianta fiarta DAR ... totusi parca lipseste din ceva din eaCei 100 gr de WPC singurul ingredient hidrolizat si cel mai scump nu cred ca va face fata singur pe o apa cu pretentii si cu presiune mare pe crapul mare .Daca ma uit si la partea lichida cu cei 150 gr de CSL + laptele de porumb pot spune ca e o bila pentru crap mic ,daca asta ai urmarit sa opbtii atunci e ok dar daca ai si alte pretenti atunci va trebui sa folosesti si proteine hidrolizate de peste ,ficat ,carne ,extracte naturale ca de ex robin red ,GLM, squid, belachan ,betaina anhidra ,mixuri de condimente ,etc.Mai sunt si ingrediente potentiatoare de gust ( nu E- uri ) ingrediente care contin aminoacizi liberi sau chiar aminoacizi de sinteza .Vara atunci cand apa este calda se poate folosi uleiul de peste pana la limita care permite rularea ( aprox 15 % )
Apropo de ulei mixul tau daca cunosti cantitatea de lipide ( grasimi ) continuta de fiecare ingredient poti calcula cat contine daca este in jur de 3-4 % ( depinde ce faina de soia ai folosit si de laptele praf ) inseamna ca ai in Kg de mix 30-40 gr ulei vara cand apa permite pana la 150 gr mai poti folosi intre 50- 100 ml fara probleme .Furajul de pastrav are in general 24 % uleisi este adorata de crap , halibutul daca nu ma insel are 40% ulei
![]()
In final sfatul meu este daca doresti sa prinzi crap mic faina de peste si uleiul de peste trebuie folosit cu moderatie trebuie sa predomine gustul dulce ,cremos ,bila mica ,solubila ,moale ( proaspata ) la crap mare fainuri de peste, carne (chiar si peste 50-60 % )obligatoriu ceva hidrolizat si un extract natural ,bile in functie de moft atat ca dimensiune cat si forma( rotund ,oval ,tip clepsidra ,patrat ) si stabilitate ( solubil sau fiert ).
O metoda simpla de modificare este urmatoarea metoda :Usor, usor imbunatatesc reteta cu siguranta dar trebuie sa pot sa plec de undeva.
szabo laszlo scrie:O metoda simpla de modificare este urmatoarea metoda :Usor, usor imbunatatesc reteta cu siguranta dar trebuie sa pot sa plec de undeva.
mixul ramane asa cum l-ai conceput si va fi MIXUL DE BAZA
folosesti MIXUL DE BAZA cu unele ingrediente in combinatie astfel :
850 gr MIX DE BAZA
50 gr faina de krill
30 gr proteina solubila de peste
70 gr faina de peste predigerata
sau : 830 gr MIX DE BAZA
100 gr belachan powder
70 gr faina de drojdie
sau : 850 gr MIX DE BAZA
100 gr faina de peste predigerata
50 gr liver powder
sau : 800 gr MIX DE BAZA
100 gr robin red
50 gr faina de peste predigerata
50 gr glm
Absoarbe de aici,a fost data acum cativa ani pe alt forum cu rezultateosc1or scrie:sunt ca un bureteabsorb orice info