reteta boiliea home made

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
osc1or
Veteran
Puncte: 0

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de osc1or »

mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
Critic echilibrat

pilbak levente

Mesaj de pilbak levente »

osc1or scrie:mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
Poti astepta linistit ca aia ce is initiati nu dau din casa :(

Genes Florin
pescar de competitie

Mesaj de Genes Florin »

pilbak levente scrie:
osc1or scrie:mai astept si alte info de la pescarii mai initiati in ale mixurilor
Poti astepta linistit ca aia ce is initiati nu dau din casa :(
pai cum nu dau?
catalin vezi ca este printre primi care fac boilies.
mai interesant este sa ne spuna cum face bilele care se descompun ca tabletele de calciu :wink:
daca se poate.......
multam, nulele ingredientului :)
Balta Puiesti

Andrei Popescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Andrei Popescu »

[quote="osc1or"]mai astept si alte info .

Iti recomand:

http://baitbigfish.com/shop/
Pesti, nu povesti !!!

http://www.meetcarp.ro
http://www.bestfivecarp.com
http://www.cpk.ro

Nume utilizator schimbat din toto `U`C

szabo laszlo

Mesaj de szabo laszlo »

osc1or scrie:dupa ce am studiat si eu fenomenul in iarna asta pt prima oara, am compus un mix, un birdfish care cred/sper ca e prinzator tot anul:
faina soia 25%
gris 15%
malai 10%
faina peste 20%
WPC 10%
lapte praf 10%
dupa ce omogenizez tot, mai adaug 100mg/kg mix seminte de pasarele macinate
sare 1 lingura/kg
chilli 1 plic/kg

Pt partea lichida:
CSL 150ml/kg mix
lapte porumb 250 ml/kg mix
apa fierbinte 150 ml/kg mix
aroma 10ml/kg mix (2 tipuri, dupa inspiratie)

Cam asta ar fi baza, aproximativ 25 lei/kg boilies folosind ingrediente Senzor SPD, CSL, aroma...

Ce parere aveti?
Ai pus de toate in mix pentru D-l crap ai inceput cu combinatia clasica 1-1 soia /gris doar ca ai preferat sa iei din gris si sa pui si ceva faina de porumb( ca doar i-i place ) toate astea cu cei 100 gr de mancare pt pasarele (care banuesc ca l-ai folosit pentru a marii granulatia pentru o difuzie mai buna) totalizeaza 60 % restul de 40 % l-ai inpartit in doua si ai pus 20 % faina de peste si 20 % fainuri din lapte ca sa fie tabloul cu tipurile de fainuri complet ,pliculetul de chilii nu pot sa-mi dau seama cat cantareste dar estimez ca ar fii vreo 10 gr ( 1 % )
Cantitatea de ingrediente solubile( WPC si laptele praf ) este la limita maxima 20 % totul pare ok la prima vedere ,mixul 99 % sigur se va rula atat in varianta solubila cat si in varianta fiarta DAR ... totusi parca lipseste din ceva din ea :?: Cei 100 gr de WPC singurul ingredient hidrolizat si cel mai scump nu cred ca va face fata singur pe o apa cu pretentii si cu presiune mare pe crapul mare .Daca ma uit si la partea lichida cu cei 150 gr de CSL + laptele de porumb pot spune ca e o bila pentru crap mic ,daca asta ai urmarit sa opbtii atunci e ok dar daca ai si alte pretenti atunci va trebui sa folosesti si proteine hidrolizate de peste ,ficat ,carne ,extracte naturale ca de ex robin red ,GLM, squid, belachan ,betaina anhidra ,mixuri de condimente ,etc.Mai sunt si ingrediente potentiatoare de gust ( nu E- uri ) ingrediente care contin aminoacizi liberi sau chiar aminoacizi de sinteza .Vara atunci cand apa este calda se poate folosi uleiul de peste pana la limita care permite rularea ( aprox 15 % )
Apropo de ulei mixul tau daca cunosti cantitatea de lipide ( grasimi ) continuta de fiecare ingredient poti calcula cat contine daca este in jur de 3-4 % ( depinde ce faina de soia ai folosit si de laptele praf ) inseamna ca ai in Kg de mix 30-40 gr ulei vara cand apa permite pana la 150 gr mai poti folosi intre 50- 100 ml fara probleme .Furajul de pastrav are in general 24 % ulei :o si este adorata de crap , halibutul daca nu ma insel are 40% ulei :shock:
In final sfatul meu este daca doresti sa prinzi crap mic faina de peste si uleiul de peste trebuie folosit cu moderatie trebuie sa predomine gustul dulce ,cremos ,bila mica ,solubila ,moale ( proaspata ) la crap mare fainuri de peste, carne (chiar si peste 50-60 % )obligatoriu ceva hidrolizat si un extract natural ,bile in functie de moft atat ca dimensiune cat si forma( rotund ,oval ,tip clepsidra ,patrat ) si stabilitate ( solubil sau fiert ).

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

szabo laszlo scrie:
osc1or scrie:dupa ce am studiat si eu fenomenul in iarna asta pt prima oara, am compus un mix, un birdfish care cred/sper ca e prinzator tot anul:
faina soia 25%
gris 15%
malai 10%
faina peste 20%
WPC 10%
lapte praf 10%
dupa ce omogenizez tot, mai adaug 100mg/kg mix seminte de pasarele macinate
sare 1 lingura/kg
chilli 1 plic/kg

Pt partea lichida:
CSL 150ml/kg mix
lapte porumb 250 ml/kg mix
apa fierbinte 150 ml/kg mix
aroma 10ml/kg mix (2 tipuri, dupa inspiratie)

Cam asta ar fi baza, aproximativ 25 lei/kg boilies folosind ingrediente Senzor SPD, CSL, aroma...

Ce parere aveti?
Ai pus de toate in mix pentru D-l crap ai inceput cu combinatia clasica 1-1 soia /gris doar ca ai preferat sa iei din gris si sa pui si ceva faina de porumb( ca doar i-i place ) toate astea cu cei 100 gr de mancare pt pasarele (care banuesc ca l-ai folosit pentru a marii granulatia pentru o difuzie mai buna) totalizeaza 60 % restul de 40 % l-ai inpartit in doua si ai pus 20 % faina de peste si 20 % fainuri din lapte ca sa fie tabloul cu tipurile de fainuri complet ,pliculetul de chilii nu pot sa-mi dau seama cat cantareste dar estimez ca ar fii vreo 10 gr ( 1 % )
Cantitatea de ingrediente solubile( WPC si laptele praf ) este la limita maxima 20 % totul pare ok la prima vedere ,mixul 99 % sigur se va rula atat in varianta solubila cat si in varianta fiarta DAR ... totusi parca lipseste din ceva din ea :?: Cei 100 gr de WPC singurul ingredient hidrolizat si cel mai scump nu cred ca va face fata singur pe o apa cu pretentii si cu presiune mare pe crapul mare .Daca ma uit si la partea lichida cu cei 150 gr de CSL + laptele de porumb pot spune ca e o bila pentru crap mic ,daca asta ai urmarit sa opbtii atunci e ok dar daca ai si alte pretenti atunci va trebui sa folosesti si proteine hidrolizate de peste ,ficat ,carne ,extracte naturale ca de ex robin red ,GLM, squid, belachan ,betaina anhidra ,mixuri de condimente ,etc.Mai sunt si ingrediente potentiatoare de gust ( nu E- uri ) ingrediente care contin aminoacizi liberi sau chiar aminoacizi de sinteza .Vara atunci cand apa este calda se poate folosi uleiul de peste pana la limita care permite rularea ( aprox 15 % )
Apropo de ulei mixul tau daca cunosti cantitatea de lipide ( grasimi ) continuta de fiecare ingredient poti calcula cat contine daca este in jur de 3-4 % ( depinde ce faina de soia ai folosit si de laptele praf ) inseamna ca ai in Kg de mix 30-40 gr ulei vara cand apa permite pana la 150 gr mai poti folosi intre 50- 100 ml fara probleme .Furajul de pastrav are in general 24 % ulei :o si este adorata de crap , halibutul daca nu ma insel are 40% ulei :shock:
In final sfatul meu este daca doresti sa prinzi crap mic faina de peste si uleiul de peste trebuie folosit cu moderatie trebuie sa predomine gustul dulce ,cremos ,bila mica ,solubila ,moale ( proaspata ) la crap mare fainuri de peste, carne (chiar si peste 50-60 % )obligatoriu ceva hidrolizat si un extract natural ,bile in functie de moft atat ca dimensiune cat si forma( rotund ,oval ,tip clepsidra ,patrat ) si stabilitate ( solubil sau fiert ).
Si in sfarsit apare si un post constructiv aici.
Multumesc mult pt idei.
Eu acum m-am apucat de documentatie. In timp imi voi lua si ingrediente mai bune, am zis sa incep cu WPC-ul. Nu vreau sa dau de la inceput 1000 lei pe ingrediente, diverse fainuri si extract, avand in vedere ca anul trecut nu m-a costat toata nada ready made atata :).
Usor, usor imbunatatesc reteta cu siguranta dar trebuie sa pot sa plec de undeva.
Critic echilibrat

szabo laszlo

Mesaj de szabo laszlo »

Usor, usor imbunatatesc reteta cu siguranta dar trebuie sa pot sa plec de undeva.
O metoda simpla de modificare este urmatoarea metoda :
mixul ramane asa cum l-ai conceput si va fi MIXUL DE BAZA

folosesti MIXUL DE BAZA cu unele ingrediente in combinatie astfel :

850 gr MIX DE BAZA
50 gr faina de krill
30 gr proteina solubila de peste
70 gr faina de peste predigerata

sau : 830 gr MIX DE BAZA
100 gr belachan powder
70 gr faina de drojdie

sau : 850 gr MIX DE BAZA
100 gr faina de peste predigerata
50 gr liver powder

sau : 800 gr MIX DE BAZA
100 gr robin red
50 gr faina de peste predigerata
50 gr glm

cata bh

Mesaj de cata bh »

szabo laszlo scrie:
O metoda simpla de modificare este urmatoarea metoda :
mixul ramane asa cum l-ai conceput si va fi MIXUL DE BAZA

folosesti MIXUL DE BAZA cu unele ingrediente in combinatie astfel :

850 gr MIX DE BAZA
50 gr faina de krill
30 gr proteina solubila de peste
70 gr faina de peste predigerata

sau : 830 gr MIX DE BAZA
100 gr belachan powder
70 gr faina de drojdie

sau : 850 gr MIX DE BAZA
100 gr faina de peste predigerata
50 gr liver powder

sau : 800 gr MIX DE BAZA
100 gr robin red
50 gr faina de peste predigerata
50 gr glm

Laci

Imi place ca studiezi cu atentie problema elaborarii unui mix pe ingrediente motiv pentru care te felicit .
Dar vezi ca in mixul asa zis "de baza" exista deja 20% ingrediente solubile (WPC si lapte praf )
Daca mai adaugi alte ingrediente solubile, ca sa te citez din alt postare " stiintific vorbind " :wink: , s-ar putea sa fii blagoslovit pentru recomandare pentru ca depasesti procentul limita de ingrediente solubile(20%) si apar probleme mari la rulare (predigerata ,liver powder, proteina solubila de peste,faina de drojdie sunt solubile )
As recomanda :
1. sa se lucreze la reteta respectand regula 20-50 ( unde 20% este procentul maxim al ingredientelor solubile si 50% este procentul minim al ingredientelor care leaga mixul)
2. pentru a nu-ti scapa unele mici detalii foarte importante , nu faceti tunning cu ingrediente. Concepeti reteta de la A la Z .
3.daca doriti o imbunatatire adaugati aditivi nu ingrediente de mix.

Cata
Catalin Prichici
''Absolut knowledge shut the door on progressive day-to-day learning'' Simon Horton

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

sunt ca un burete :) absorb orice info :)
Critic echilibrat

Decebalus
Pescar de competitie

Mesaj de Decebalus »

osc1or scrie:sunt ca un burete :) absorb orice info :)
Absoarbe de aici,a fost data acum cativa ani pe alt forum cu rezultate :lol:

700 gr peleta pentru purcei sugari BabyPro de la Purina 3 lei /kg

200 gr faina de peste de la NBM Sercaia 4 lei /kg

100 gr robin red 65 lei/kg

50 ml Marino amino ( cc moore)110lei / 1000ml

8 ml aroma squid&octupus koi rear ( solar)85 lei/100 ml

8 oua 0.5lei /buc

totul va costa 25.7 lei si obtii cel putin 1.3 kg bile =20lei/kg
SpritZCarp

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”