reteta boiliea home made

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
pilbak levente
Puncte: 0

Re: reteta boiliea home made

Mesaj de pilbak levente »

Decebalus scrie:
osc1or scrie:sunt ca un burete :) absorb orice info :)
Absoarbe de aici,a fost data acum cativa ani pe alt forum cu rezultate :lol:

700 gr peleta pentru purcei sugari BabyPro de la Purina 3 lei /kg

200 gr faina de peste de la NBM Sercaia 4 lei /kg

100 gr robin red 65 lei/kg

50 ml Marino amino ( cc moore)110lei / 1000ml

8 ml aroma squid&octupus koi rear ( solar)85 lei/100 ml

8 oua 0.5lei /buc

totul va costa 25.7 lei si obtii cel putin 1.3 kg bile =20lei/kg
Reteta asta i-am dato si eu pe privat si am sa o incerc si eu cu mici modificari :D

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

intradevar am primit-o si pe privat de la pilbak levente dar m-am descurajat repede cand nu am gasit purina de vanzare pe google
aveti vreo sursa pt bucuresti?
as cumpara vreo 10 kg
Critic echilibrat

pilbak levente

osc1or scrie:intradevar am primit-o si pe privat de la pilbak levente dar m-am descurajat repede cand nu am gasit purina de vanzare pe google
aveti vreo sursa pt bucuresti?
as cumpara vreo 10 kg
Cauta pe site-ul purina distribuitor pt bucuresti si imposibil sa nu gasesti!!

george n

Mesaj de george n »

dar faina de peste, furajera, unde se gaseste inafara de magazinele de pescuit? pentru ca am fost la mai multe magazine de furaje, sa ma interesez si surpriza. faina de peste nu se mai foloseste pe motiv ca nu e bio...

pilbak levente

george n scrie:dar faina de peste, furajera, unde se gaseste inafara de magazinele de pescuit? pentru ca am fost la mai multe magazine de furaje, sa ma interesez si surpriza. faina de peste nu se mai foloseste pe motiv ca nu e bio...
Eu faina de peste o sa pun faina de peste LT94 si nu furajera!!

george n

Mesaj de george n »

sa sti ca in vara am pescuit in paralel cu niste bile facute de mine in mana, pe baza de faina de peste si nu era LT 94 ci era ceva mai apropiata de faina de peste furajera si boliesuri de la dinamite spicy tuna. rezultatul la bilele facute de mine am capturat 3 crapi iar la spicy tuna 0.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

george n scrie:sa sti ca in vara am pescuit in paralel cu niste bile facute de mine in mana, pe baza de faina de peste si nu era LT 94 ci era ceva mai apropiata de faina de peste furajera si boliesuri de la dinamite spicy tuna. rezultatul la bilele facute de mine am capturat 3 crapi iar la spicy tuna 0.
Daca erau bile proaspete normal ca ai prins la ale tale, plus de asta daca ai pus si betaina si alte chesti care sunt normale pt o bila buna, atunci nu ai de ce sa nu prinzi. Exista si posibilitatea ca bilele tale sa fie pe un loc cu structura si atunci poatea din cauza asta au prins doar alea. Trebuie sa ai cel putin 5 partide pentru a-ti da seama daca o bila e buna cat de cat sau nu. Ca poti avea o zi extraordinara cu bile facute de tine, atunci cand pestele se hraneste si poti avea si o zi proasta.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

pilbak levente

george n scrie:sa sti ca in vara am pescuit in paralel cu niste bile facute de mine in mana, pe baza de faina de peste si nu era LT 94 ci era ceva mai apropiata de faina de peste furajera si boliesuri de la dinamite spicy tuna. rezultatul la bilele facute de mine am capturat 3 crapi iar la spicy tuna 0.
Daca nu e secret dane si noua detalii despre faina de peste folosita sa vedem si noi :wink:

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

nit_matias scrie:
Daca erau bile proaspete normal ca ai prins la ale tale, plus de asta daca ai pus si betaina si alte chesti care sunt normale pt o bila buna, atunci nu ai de ce sa nu prinzi. Exista si posibilitatea ca bilele tale sa fie pe un loc cu structura si atunci poatea din cauza asta au prins doar alea. Trebuie sa ai cel putin 5 partide pentru a-ti da seama daca o bila e buna cat de cat sau nu. Ca poti avea o zi extraordinara cu bile facute de tine, atunci cand pestele se hraneste si poti avea si o zi proasta.

daca e sa nimeresti o zi in care nu se hraneste pestele, poti sa folosesti si pe mama boiliesruilor si tot nu prinzi nimic
Critic echilibrat

szabo laszlo

Mesaj de szabo laszlo »

Laci

Imi place ca studiezi cu atentie problema elaborarii unui mix pe ingrediente motiv pentru care te felicit .
Dar vezi ca in mixul asa zis "de baza" exista deja 20% ingrediente solubile (WPC si lapte praf )
Daca mai adaugi alte ingrediente solubile, ca sa te citez din alt postare " stiintific vorbind " , s-ar putea sa fii blagoslovit pentru recomandare pentru ca depasesti procentul limita de ingrediente solubile(20%) si apar probleme mari la rulare (predigerata ,liver powder, proteina solubila de peste,faina de drojdie sunt solubile )
As recomanda :
1. sa se lucreze la reteta respectand regula 20-50 ( unde 20% este procentul maxim al ingredientelor solubile si 50% este procentul minim al ingredientelor care leaga mixul)
2. pentru a nu-ti scapa unele mici detalii foarte importante , nu faceti tunning cu ingrediente. Concepeti reteta de la A la Z .
3.daca doriti o imbunatatire adaugati aditivi nu ingrediente de mix.

Cata
Nivelul maxim de 20 % al ingredientelor solubile din mix nu trebuie privit ca un nivel pana la care toate sunt bune si frumoase iar cum ai intrecut masura totul devine un iad , in functie de dotare si experienta se pot rula bile si cu 35 % ingrediente solubile / kg de mix ,mai ales daca se opteaza sa fie in varianta solubila ,in varianta fiarta e ceva mai greu dar se poate , nu se obtin bile cu aspect comercial exceptional dar se castiga mult la atractivitate .
La o reteta de-a mea am urmatoarele ingrediente solubile in mix .

100 gr /kg faina de peste predigerata
50 gr / kg proteinkoncentrat ( de la procarp :wink: )
50 gr /kg liver powder
50 gr / kg vitamealo
70 gr /kg faina de drojdie ( de la procarp :) )
50 gr / kg dextroza
restul e secret :?:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”