Laci
Imi place ca studiezi cu atentie problema elaborarii unui mix pe ingrediente motiv pentru care te felicit .
Dar vezi ca in mixul asa zis "de baza" exista deja 20% ingrediente solubile (WPC si lapte praf )
Daca mai adaugi alte ingrediente solubile, ca sa te citez din alt postare " stiintific vorbind " , s-ar putea sa fii blagoslovit pentru recomandare pentru ca depasesti procentul limita de ingrediente solubile(20%) si apar probleme mari la rulare (predigerata ,liver powder, proteina solubila de peste,faina de drojdie sunt solubile )
As recomanda :
1. sa se lucreze la reteta respectand regula 20-50 ( unde 20% este procentul maxim al ingredientelor solubile si 50% este procentul minim al ingredientelor care leaga mixul)
2. pentru a nu-ti scapa unele mici detalii foarte importante , nu faceti tunning cu ingrediente. Concepeti reteta de la A la Z .
3.daca doriti o imbunatatire adaugati aditivi nu ingrediente de mix.
Cata
Nivelul maxim de 20 % al ingredientelor solubile din mix nu trebuie privit ca un nivel pana la care toate sunt bune si frumoase iar cum ai intrecut masura totul devine un iad , in functie de dotare si experienta se pot rula bile si cu 35 % ingrediente solubile / kg de mix ,mai ales daca se opteaza sa fie in varianta solubila ,in varianta fiarta e ceva mai greu dar se poate , nu se obtin bile cu aspect comercial exceptional dar se castiga mult la atractivitate .
La o reteta de-a mea am urmatoarele ingrediente solubile in mix .
100 gr /kg faina de peste predigerata
50 gr / kg proteinkoncentrat ( de la procarp

)
50 gr /kg liver powder
50 gr / kg vitamealo
70 gr /kg faina de drojdie ( de la procarp

)
50 gr / kg dextroza
restul e secret