LAMURIRE

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

PANAIT CEZAR
Mesaje: 50
Membru din: Mie Mar 23, 2005 12:24
Puncte: 0

LAMURIRE

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Daca prepari un kg. de boilies si vrei sa folosesti aceeasi aroma ,dar una pe baza de alcool si cealalta pe baza de glicol propilenic(stim ca se dizolva mult mai incet in apa),cum se procedeaza?Functie de doza minima specificata pe sticluta ,cit se pune?Se respecta dozajul minim la fiecare sau se injumatateste doza la fiecare?
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

Avatar utilizator
George-Alexandru
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1705
Membru din: Mie Dec 06, 2006 14:44
Puncte: 0
Localitate: Bucharest

Mesaj de George-Alexandru »

mda ,interesanta aceasta teorie a dispersarii aromelor cu baza diferita.inca nu am incercato da cred ca se injumatateste de la fiecare.

Avatar utilizator
mirceaef
Mesaje: 636
Membru din: Lun Ian 17, 2005 14:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mirceaef »

E o intrebare la care putinii care ar fi in masura sa-ti raspunda nu cred c-or sa se inghesuie :D

Dar de ce tii neaparat sa le combini?
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Avatar utilizator
George-Alexandru
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1705
Membru din: Mie Dec 06, 2006 14:44
Puncte: 0
Localitate: Bucharest

Mesaj de George-Alexandru »

se injumatateste doza de la fiecare si in functie de temperatura apei va predomina cantitativ mai mult ce/a usor volatila pe ape reci si invers vara cand va predomina mai mult aroma mai greu solubila.

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18918
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesaj de Vladut Mateianu »

Atentie, mai trebuie tinut cont de ceva ! Din punct de vedere strict comercial, producatorii de nade de pescuit sunt tentati sa scrie pe recipiente un dozaj SUB limita inferioara, ptr a arata cat de concentrat este produsul lor..... Asa ca, de multe ori este cazul sa dublam( daca nu mai mult) cantitatea de substanta(in cazul de fata aroma) introdus intr-un mix ptr a crea boilesuri ! Credeti-ma , merita incercat ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
George-Alexandru
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1705
Membru din: Mie Dec 06, 2006 14:44
Puncte: 0
Localitate: Bucharest

Mesaj de George-Alexandru »

:( :( :( :(
Tocmai acum cand sunt si eu hotarat sa/mi fac primele bile din viata mea Vladut te/ai gasit cu informatia asta.acum asta mai imi trebuia dupa ce ca nu am experienta in fabricarea bilelor si nici incredere in ce mi/o iesi ,acum nici sa nu fiu sigur in doza data de fabricant :? .
Sper si ma rog sa fie asa ca cei doi mari producatori de mixuri arome si multe altele sa respecte limitele normale .sper :)

marius6251
Mesaje: 69
Membru din: Vin Sep 04, 2009 21:39
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re:

Mesaj de marius6251 »

Vladut Mateianu scrie:Atentie, mai trebuie tinut cont de ceva ! Din punct de vedere strict comercial, producatorii de nade de pescuit sunt tentati sa scrie pe recipiente un dozaj SUB limita inferioara, ptr a arata cat de concentrat este produsul lor..... Asa ca, de multe ori este cazul sa dublam( daca nu mai mult) cantitatea de substanta(in cazul de fata aroma) introdus intr-un mix ptr a crea boilesuri ! Credeti-ma , merita incercat ! :wink:
e valabil si la senzor? :mrgreen:
marius andrei

dajackal
Mesaje: 153
Membru din: Mie Mar 26, 2008 19:25

Re: Re:

Mesaj de dajackal »

marius6251 scrie:
Vladut Mateianu scrie:Atentie, mai trebuie tinut cont de ceva ! Din punct de vedere strict comercial, producatorii de nade de pescuit sunt tentati sa scrie pe recipiente un dozaj SUB limita inferioara, ptr a arata cat de concentrat este produsul lor..... Asa ca, de multe ori este cazul sa dublam( daca nu mai mult) cantitatea de substanta(in cazul de fata aroma) introdus intr-un mix ptr a crea boilesuri ! Credeti-ma , merita incercat ! :wink:
e valabil si la senzor? :mrgreen:
owned :):)

Avatar utilizator
cornelserbu
Veteran
Mesaje: 4167
Membru din: Dum Oct 16, 2005 19:01
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: LAMURIRE

Mesaj de cornelserbu »

personal nu vad motivul combinatiei...pe apa rece mergi cu etil alcool, iar pe apa calda cu glicerol, dar asta nu e lege...ganditi-va ce spune producatorul la "the secret"...este exceptional iarna, dar da rezultate f bune si vara...inspiratia de moment cred ca e cea mai buna :D

@ vladut

tu, cand vine vorba de aroma, ai pune si de 10 ori mai mult... :lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

zigrig
Mesaje: 16
Membru din: Mie Apr 28, 2010 17:07

Re: LAMURIRE

Mesaj de zigrig »

Cred ca se pune accentul prea mult pe aroma , in conditiile in care nu adaptezi mixul la anotimpul in care pescuiesti . Permeabilitatea mixului ajuta mult si o aroma pe baza de glicol sa iasa din boilies pe ape reci asa cum o si inchide pe cea din etil sa ramina captiva intr-o coaja pe vreme de vara . Asa gindesc eu si nu am parare foarte buna despre aroma ca atare , fara sustinere a mixului si poate a altor lichide din latura nutrienta sau de atractie . Poate sunt eu la inceput si am pornit gresit in studiul nadelor , dar daca am un mix bun si restul lichidelor complemantare , aroma e ceva , dar nu hotaritor . Eu nu pun mai mult de 5 ml de aroma , de orice fel gasesc ,la nici un boilies . Dvs d-le Serbu cum procedati ? D-le Vladut , Dvs cit recomandati din aromele Senzor la 8 oua , pentru ca nu aam vazut ca le produceti separate , etil si glicol ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”