Bile crocante

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
Gabriel
Puncte: 0

Bile crocante

Mesaj de Gabriel »

Salutare!
Mai multe informatii poate ii amabil Florentin(Iuga) sa ne zica despre boilesurile cu care a pescuit la ultimul concurs ,care a fost difuzat si pe OTV.
Daca nu-i secret poate ne zici ce mix ai folosit,arome ....secrete.....stiu ca esti amabil sa ne impartasesti ...
O sa mai revin cu intrebari dar deocamdata is curios de cele mentionate!
Mersi!(sper sa nu te exasperez cu atitea intrebari :twisted: )

Florentin Iuga

Mesaj de Florentin Iuga »

Ai aici cateva explicatii mai amanuntite http://euromediaimpact.ro/infopescar/fo ... 94231640/0
Stiu ca de fapt, cand ai scris "crocante", te refereai la faptul ca am pus coji de ou in compozitie. Nu e o noutate, le-au folosit altii cu mult inaintea mea. Crapul este foarte sensibil, atat prin miros cat si prin gust, la identificarea substantelor nutritive, a aminoacizilor, aromelor, vitaminelor si componentelor minerale de care are nevoie. Coaja oului are un dublu rol. Ii asigura un surplus de calciu si s-ar parea ca si placerea de a "rontai" in dintii faringieni boiliesul. In postarea la care ti-am dat link, mi-am dat cu parerea asupra unei posibile retete pentru raul St.Lawrence. Insa, in boiliesurile folosite de mine la Tancabesti, doar ca alternativa la S&O in care am inca incredere, am folosit pe langa acel mix pentru "muschi", o baza de faina de peste, canepa, seminte pentru pasarele si coaja de ou iar la partea lichida, am mers pe monster crab cu stropeala de ananas. In rest, aceleasi adaosuri care dau valoare sporita unui boilies (atract, stimulenti de apetit, digestive, etc.). Deoarece rezultatele au fost foarte bune si rapide (doar cantitatea pe care am facut-o a fost prea mica), pentru anul viitor voi incerca sa imbunatatesc reteta, ca alternativa la S&O. Raman la ideea ca nu e bine sa fortezi prea mult nota pe o balta, cu aceeasi nada. Crapul are creierul dezvoltat si memoria buna. Cand va incepe sa asocieze o anumita aroma cu un traumatism anterior, ...pa! Va prefera chiar si o nada cu valoare mai scazuta. Nu pot inca sa dau cantitati si componente exacte, pentru ca sunt la stadiul de test. Am deja pregatite de acum 2 saptamani 5kg de solubile pentru apa rece dar din nefericire, vremea nu mi-a mai permis sa le incerc, asa ca sunt la congelator in asteptarea ... primaverii :cry: :) . Respect!
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

PANAIT CEZAR

parere

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Domnule Florentin,daca pe viitor doriti sa va imbunatatiti mixul pe baza de faina de peste ,descris mai sus,parerea mea este sa incercati sa evitati cinepa.Testele unor pescari de crap cu experienta au aratat ca intr-un mix, pe baza de faina de peste,trebuie evitata introducerea cinepei si (sau) a fainei de ficat.Cu acest lucru ar trebui sa incepeti.Oricum,daca mixul de care vorbiti a prins ,totul e ok.,restul e finete,rafinament.
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

Florentin Iuga

Mesaj de Florentin Iuga »

Multumesc pentru sfat. O sa tin cont in testele urmatoare. Deocamdata primele incercari m-au surprins si pe mine cat de rapid au dat rezultate.
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

Vizitator

Re: parere

Mesaj de Vizitator »

PANAIT CEZAR scrie: Testele unor pescari de crap cu experienta au aratat ca intr-un mix, pe baza de faina de peste,trebuie evitata introducerea cinepei si (sau) a fainei de ficat..
te referi la canepa intreaga sau faina de canepa ?

ca am niste retete de la nutra de pe siteuri engleze si s-ar putea sa te contrazic !

PANAIT CEZAR

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Cinepa intreaga nu influenteaza in mod decisiv gustul boiliesului,are alt rol.Dupa cum ai observat se gaseste,alaturi de semintele de niger,in toate "meggablend"-urile.Faina de cinepa(prajita) se poate introduce intr-un mix pe baza de faina de peste ,maxim 5%,dar daca ai alta alternativa este de preferat sa o eviti.In general ,evita sa amesteci intr-un mix faina de peste,faina de ficat si (sau) faina de cinepa. Exista ,dupa cum spui si tu,retete in care se regasesc ambele(faina de cinepa,faina de peste).Ai grija,pentru ca pe o problema exista mai multe aspecte,nu lua totul grosso modo.
Cu respect

dan cotelici

Mesaj de dan cotelici »

Florentin Iuga scrie: Coaja oului are un dublu rol. Ii asigura un surplus de calciu si s-ar parea ca si placerea de a "rontai" in dintii faringieni boiliesul.
Florentine, daca nu te superi, avantajul principal dat de folosirea coajei de ou este zgomotul pe care-l produce cand crapul rontaie boilesul, zgomot ce se propaga prin apa semnaland celorlalti crapi ca undeva, pe balta, unul dintre ei se hraneste.Dar cine stie..e doar o alta poveste pescareasca. :lol:
The second best is the first loser!

pescar_crap

Mesaj de pescar_crap »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cred ca m-am exprimat corect...LOL

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@cezar panait

poti sa dai o reteta de mix pe baza de faina de peste pentru facut acasa ? Nu neaparat ieftin, ci sa fie de cea mai buna calitate, cat mai complex !
Multumesc.

PANAIT CEZAR

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Pentru inceput mergi pe reteta cu care a participat lotul national al Romaniei la campionatul mondial de crap ,din octombrie 2005,care s-a desfasurat in Belgia.Reteta o gasesti atit in arhiva "Forumului" cit si in reviste.Dupa cum observi este o formula ultra verificata.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”