Ai aici cateva explicatii mai amanuntite
http://euromediaimpact.ro/infopescar/fo ... 94231640/0
Stiu ca de fapt, cand ai scris "crocante", te refereai la faptul ca am pus coji de ou in compozitie. Nu e o noutate, le-au folosit altii cu mult inaintea mea. Crapul este foarte sensibil, atat prin miros cat si prin gust, la identificarea substantelor nutritive, a aminoacizilor, aromelor, vitaminelor si componentelor minerale de care are nevoie. Coaja oului are un dublu rol. Ii asigura un surplus de calciu si s-ar parea ca si placerea de a "rontai" in dintii faringieni boiliesul. In postarea la care ti-am dat link, mi-am dat cu parerea asupra unei posibile retete pentru raul St.Lawrence. Insa, in boiliesurile folosite de mine la Tancabesti, doar ca alternativa la S&O in care am inca incredere, am folosit pe langa acel mix pentru "muschi", o baza de faina de peste, canepa, seminte pentru pasarele si coaja de ou iar la partea lichida, am mers pe monster crab cu stropeala de ananas. In rest, aceleasi adaosuri care dau valoare sporita unui boilies (atract, stimulenti de apetit, digestive, etc.). Deoarece rezultatele au fost foarte bune si rapide (doar cantitatea pe care am facut-o a fost prea mica), pentru anul viitor voi incerca sa imbunatatesc reteta, ca alternativa la S&O. Raman la ideea ca nu e bine sa fortezi prea mult nota pe o balta, cu aceeasi nada. Crapul are creierul dezvoltat si memoria buna. Cand va incepe sa asocieze o anumita aroma cu un traumatism anterior, ...pa! Va prefera chiar si o nada cu valoare mai scazuta. Nu pot inca sa dau cantitati si componente exacte, pentru ca sunt la stadiul de test. Am deja pregatite de acum 2 saptamani 5kg de solubile pentru apa rece dar din nefericire, vremea nu mi-a mai permis sa le incerc, asa ca sunt la congelator in asteptarea ... primaverii

. Respect!