iti recomand sa iei in calcul si lowrance elite 4x DSI.
putin mai ieftin decat mark5 dsi, nu mai stiu acum caracteristicile fiecaruia, dar la momentul deciziei mele am optat pt elite.
e absolut ok pt plantat si vazut structuri submerse.
in ceea ce priveste ecranul color, eu zic ca e o chestie de gust.
si al meu e color, dar mie personal mi se pare cel mai ok de vizualizat structuri e pe nuante de gri ("sepia")
nu m-am impacat cu combinatiile de culori ... cum am spus, chestie de gust.
chiar daca ecranul e de 4 inch si daca nu ma insel, rezolutia mai mica decat la mark 5, densitatea de pixeli e asemanatoare si permite o vizualizare excelenta.
structurile de vegetatie, piatra sau alte obstacole se vad suficient de detaliat.
poti vedea destule filmulete demonstrative pe youtube.
am folosit si humminbird 570di, e foarte ok, dar e mult mai scump.
mark 5 dsi e comparabil si cred ca e competitorul direct, face cam acelasi lucru dar la un pret mai mic.
cred ca difera frecventele de lucru la ele, dar ambele sunt foarte detaliate in ceea ce scaneaza.
pt vizualizat in detaliu structuri, trebuie sa fi atent la frecventa de lucru si raza conului (cat mai mari, dar la preturi decente, nu cred ca vei gasi decat compromisul intre astea 2).
cu cat apa e mai putin adinca si raza conului mica, amprenta scanata va fi si ia foarte mica.
deci ture multe pe distante mici pt o scanare cat mai eficienta.
tot ce s-a mentionat pana acum (mark5 dsi, 570 di, elite dsi) sunt excelente pt pescuitul la crap si cautare structuri.
in concluzie, eu iti recomand sa ti-l iei pe acela care crezi tu ti-l permiti si merita.