cer o parere

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cristi jurca
Puncte: 0

cer o parere

Mesaj de cristi jurca »

buna ziua, am si eu o rugaminte daca se poate de la pescarii adevarati de pe acest forum.
in zona in care pescuiesc eu nu se pescuieste mai deloc la boilles. Fiind in aceasta vara de 2 ori pe MV2 am fost fascinat de acest pescuit cu bile, si as vrea un sfat pentru a pescui cu bile pe 2 balti private ( media crapului este de 1- 5kg) si nu stiu cu ce sa incerc pentru a-i invata sa traga la boilles.
Eu m-am gindit la s&o.dar nu stiu ce dimensiune. :!:
Multumesc anticipat pentru sfaturi.

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Cred ca e bine sa incepi cu bile solubile,iar marimea in functie de temperatura apei .

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

Sigur trebuie sa incepi cu solubile dar nadeste si cateva bile tari din cand in cand. Nu te astepta sa raspunda imediat. Daca ai acces usor la balta invata-l intr-un loc cu nada ta ..saptamanal ii arunci bile.

Cred ca cel mai bine ar fi sa incerci solubilele de porumb(corn) pt ca sunt ceva mai apropiate de mancarea cu care e obisnuit, apoi cu sq.

Referitor la ce a spus george alexandru ... marimea in functie de temperatura apei..a vrut sa spuna bile cat mai mici cand apa e rece (16) si maresti diametrul cand maria sa crapul incepe sa se hraneasca intensiv.

Daca folosesti solubile, atentie la timpul de dizolvare...daca dai cu solubile de 16 trebuie sa le schimbi foarte rapid.

Andrei
Milionar excentric

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Daca vrei sa-l inveti la bile te-nhami la aruncat bani in garla... Daca vrei doar sa-l prinzi la bile mergi pe boiliesuri de mare atractie pescuite cu pelete si seminte.
Legio - Patria Nostra !

cipibm

Mesaj de cipibm »

Da-mi cateva ponturi te rog cu boilesuri de mare atractie pe care le-ai incercat tu si au functionat foarte bine.

legio1083

Mesaj de legio1083 »

In ultima vreme am pescuit cu Carp Sprit... lucreaza ok, dupa parerea mea insa am preferat sa ma limitez la boiliesurile scufundatoare, in materie de pop-up am ramas la Dynamite Baits. Mai un CSL turnat peste ele, mai o aroma amestecata cu atractant, mai un snowman in toate chipurile posibile... Punga de pelete de nelipsit la fiecare aruncare, insa orice momeala, oricat de jmekera ar fi nu prinde peste de una singura asa ca parerea mea e ca o momeala oricat de destepta ar fi , insa plasata aiurea va prinde peste mult mai greu sau chiar deloc fata de o momeala mai modesta insa plasata unde trebuie. Ca sa-ti fac u mic rezumat in ceea ce priveste ideea in sine, ti-as sugera "sa pescuiesti fiecare peste in parte" cum face Lagabbe spre exemplu... munceaste mult mai mult insa si rezultatele sun t pe masura. Eu unul, daca la o partida de o zi prind peste cu 2 din cele 4 lansete inclin sa cred ca l-am localizat corect. Cand prind la toate e o situatie ce trebuie speculata la maxim iar cand nu prind la nici una, inai ntre sa dau vina pe momeala sau montura belesc ochii mai bine si caut pestele in continuare, pana dau de el. Daca dau...
Legio - Patria Nostra !

cipibm

Mesaj de cipibm »

Evaziv raspuns.Da-mi te rog un ex. concret de bila de"mare atractie",care ti-a dat rezultate foarte bune.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

:lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Scopex si piper negru de 20 mm sau capsuna si bergamot tot de 20.
In pop-up cu o jumatete sau o bila intreaga de Dynamite pop-up de 16 cu aroma de ananas.
Legio - Patria Nostra !

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

legio1083 scrie: Punga de pelete de nelipsit la fiecare aruncare, insa orice momeala, oricat de jmekera ar fi nu prinde peste de una singura asa ca parerea mea e ca o momeala oricat de destepta ar fi , insa plasata aiurea va prinde peste mult mai greu sau chiar deloc fata de o momeala mai modesta insa plasata unde trebuie.
Ai auzit despre Turbo Jet ceva pina acum ? Cita exprienta de concurs ai si cita nada ai plimbat prin carlige ca sa poti face astfel de afirmatii ? Ai visat vreo data ca arunci un boilies Turbo jet ( reteta Senzor ) pe un loc parloaga si o sa ai un crap in carlig in 1-2 ore ? Sigur ca exista si posibilitatea sa ai in carlig 2000 platici - dar asta depinde de tine - unde arunci momeala !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”