Lac crap

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Ionutrus
Puncte: 0

Lac crap

Mesaj de Ionutrus »

Buna , sunt nou pe acest site si nu prea stiu cum se procedeaza , dar sper ca cineva ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Anul Trecut am facut ( sapat) un lac de 1 ha cu adancime de 2,5-3m iar Acum datorita faptului ca s-a unplut cred ca e momentul sa il populez. Ma intereseaza Daca ma puteti ajuta cu un numar aprox de kg de peste care ar trebui sa il cumpar. In special crap dar si cteno, sanger sau caras. Lacul vreau sa Il bag in circuit pentru pescuit sportiv si nu intentionez sa vand peste. Deci ma gandesc ca ar trebui sa cumpar si pesti de peste 3 kg. cineva ma sfatuit la 1 tona de crap cu greutate medie 3-4 kg si inca 1 tona cu puiet . Astept pareri si multumesc anticipat

popescu59
Pescar de competitie

Re: Lac crap

Mesaj de popescu59 »

Cel mai bun sfat direct si la obiect il poti primi de la un inginer piscicol, de unde intentionezi sa cumperi acei crapi la care te gindesti exista cu siguranta si un inginer piscicol care iti va spune cantitatea optima pentru suprafata ta. Din ce ai scris intentionezi sa bagi 2 t peste , cred ca este cam mult .

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Inainte de populare trebuie sa iei in consideratie calitatea apei. Nu e suficient sa sapi o groapa si sa o lasi sa se umple ca sa cresti crap. Daca nu ai izvoare sa-ti improspateze apa mai mult de caras si broaste nu o sa ai in balta. Daca nu ai surse de reimprospatare a apei trebuie sa-ti iei pompe de reoxigenare altfel o sa te trezesti cu crapii cu burta in sus cand o sa vina canicula. Popescu ti-a dat cel mai bun sfat posibil, ia legatura cu un inginer piscicol

claudiue

Mesaj de claudiue »

Ionutrus scrie:Lacul vreau sa Il bag in circuit pentru pescuit sportiv si nu intentionez sa vand peste.
Cum poti baga o astfel de balta in circuitul de pescuit sportiv? Daca are un hectar...deci 100m pe 100m, cati pescari iti incap o data la pescuit?
Baga caras si ciortan mic si fa-l de stationar!

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

claudiue scrie:
Ionutrus scrie:Lacul vreau sa Il bag in circuit pentru pescuit sportiv si nu intentionez sa vand peste.
Cum poti baga o astfel de balta in circuitul de pescuit sportiv? Daca are un hectar...deci 100m pe 100m, cati pescari iti incap o data la pescuit?
Baga caras si ciortan mic si fa-l de stationar!

La asta ma gandeam si eu, bine nu chiar la asta, dar aproximativ. Nu-i "vand" idea mea! Dar 1ha pentru pescuit sportiv :oops: .

Ionutrus

Mesaj de Ionutrus »

Multimesc pentru sfaturi , am sa țin cont de ele. Lacul e facut pe izvoare de apa , locul fiind indicat de un inginer piscicol care ma ajuta si cu sfaturi pt populare, vroiam doar sa mai vad si alte păreri. Iar legat de mărime, poate este putin mai mare de 1 ha si am facut , deocamdată provizoriu , loc pentru aprox 10 locuri de pescuit. Poate mam exprimat eu greșit cand am spus "circuit" (eu mam referit la faptul ca oricine dorește poate contracost sa pescuiasca - pescuit sportiv, nu marefeream la ceva competiții speciale sau ceva de genul acesta), dar trebuie sa specific faptul ca lacul este in zona clujului, unde lacurile pentru pescuit sunt destul de proaste. (Aici ma refer la peste) .

robyvan
pescar de competitie

Mesaj de robyvan »

Ionutrus scrie:Multimesc pentru sfaturi , am sa țin cont de ele. Lacul e facut pe izvoare de apa , locul fiind indicat de un inginer piscicol care ma ajuta si cu sfaturi pt populare, vroiam doar sa mai vad si alte păreri. Iar legat de mărime, poate este putin mai mare de 1 ha si am facut , deocamdată provizoriu , loc pentru aprox 10 locuri de pescuit. Poate mam exprimat eu greșit cand am spus "circuit" (eu mam referit la faptul ca oricine dorește poate contracost sa pescuiasca - pescuit sportiv, nu marefeream la ceva competiții speciale sau ceva de genul acesta), dar trebuie sa specific faptul ca lacul este in zona clujului, unde lacurile pentru pescuit sunt destul de proaste. (Aici ma refer la peste) .
te consiliaza un inginer piscicol, dar tu vrei sa-ti zicem si noi vreo 3 chestii p-aci....asa.....vezi-ti de treaba si tine cont de indrumarile inginerului..... :wink:
slowly we rot- by Obituary

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

In conditii de furejare intensiva cantitatea maxima este de 2 tone/ha. La tine o tona este ok.
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

E foarte mic lacul
Am pescuit acum cativa ani pe super balta Vitan 3: 100m lungime pe 40m latime. Nu mi-a venit sa cred cat de mica era balta.. aveam lansete de 2,4m lungime si tineam firul sa nu lansez in stalpii de telegraf de vis a vis.
Balta ta, cu dimensiuni duble, tot infim de mica este.
Nici cu feederul nu ai ce sa faci acolo...
Fa tot posibilul sa maresti luciul apei la cel putin 5hectare.
Critic echilibrat

adi buza

Mesaj de adi buza »

Ionutrus scrie:Buna , sunt nou pe acest site si nu prea stiu cum se procedeaza , dar sper ca cineva ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Anul Trecut am facut ( sapat) un lac de 1 ha cu adancime de 2,5-3m iar Acum datorita faptului ca s-a unplut cred ca e momentul sa il populez. Ma intereseaza Daca ma puteti ajuta cu un numar aprox de kg de peste care ar trebui sa il cumpar. In special crap dar si cteno, sanger sau caras. Lacul vreau sa Il bag in circuit pentru pescuit sportiv si nu intentionez sa vand peste. Deci ma gandesc ca ar trebui sa cumpar si pesti de peste 3 kg. cineva ma sfatuit la 1 tona de crap cu greutate medie 3-4 kg si inca 1 tona cu puiet . Astept pareri si multumesc anticipat
La DORIPESCO la BRASOV sar putea mai mult ca sigur sa poti cumpara puietu de crap

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”