o parere despre hakuyo,va rog

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

osc1or
Veteran
Puncte: 0

Re: o parere despre hakuyo,va rog

Mesaj de osc1or »

am vazut la targ duminica un stand Carponizer care vindea niste mulinete care mie mi s-au parut cel putin decente la 100 lei bucata cu promotie 3+1 gratis
avea baiatul 3 modele, mie mi-a placut unul singur Carponizer 7000. (gasiti pe google mai multe detalii)
Mi s-a parut o alternativa foarte buna pt pescarii cu buget mai mic dornici sa isi achizitioneze un set de 4 mulinete.
Critic echilibrat

cipkill

Mesaj de cipkill »

are si Baracuda ceva asemanator ...

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie:
.nu poti sa-i pui direct eticheta de "rasnita"...
Ete fleosc! :) Ba pot foarte bine (pe baza feedback-ului altor pescari) si sunt cateva zeci, daca nu sute, de exemple care merita din plin apelativul. Cel mai bun exemplu e Baracuda: dintr-un catalog intreg extrem de bine populat daca sunt 5-6 care sa nu merite calificativul :)

Toate cele bune si fire intinse si tie!
Ionut tu compari produse de 100 lei cu cele de 200, 300 , 400 lei. Nu este corect . Eu cred ca poti spune altfel : "care este cea mai buna mulineta la 100 lei , care este cea mai buna la 200 lei , .... ? "
In plus , dupa aprecierile mele , 70% din pescarii de la noi sunt posesori de "rasnite" . Pe langa moralitatea situatiei , crezi ca daca nu isi permit mai mult trebuie sa se lase de pescuit ?
Asa cum tu ai cunostinte care strica "rasnite" la minut asa am si eu amici care cu "rasnite" dau clasa in pescuit la foarte multi posesori de mulinete scumpe ( si nici nu le strica ) .

P.S. Ce masina ai ? ( poate am noroc si discutam pe un exemplu mai clar :D )

Dl. Dan, pana acum nu am vrut sa intru in polemici cu dumneavoastra ca stiu cum merge treaba pe forum, dar sunt posesor de rasnita hakuyo. Spun cu tot sufletul ca este cea mai proasta alegere facuta, pentru ca aseaza firul in X, nici ca marker sau spod nu pot sa o folosesc. Sta in dulap de 1 an si ma gandesc sa o arunc la gunoi ca am dat de pomana banii pe ea. Ideea e urmatoarea, daca dai 100 ron pe o mulineta si nu poti sa o folosesti, e ca si cum ai arunca banii pe fereastra. Adica pentru aia 100 de ron iti iei raspa. La 150 ron e set la caperlan cu lanseta si mulineta, ei bine mulineta aia bate mulineta de la hakuyo de ii sar dintii, de la finisaje pana la fiabilitate.

Decat sa dau 110 ron pe o basica de mulineta, pai dau 150 si imi iau si un bat de care sa imi bat joc cum vreau eu.

Inainte sa cumparati ceva nu va mai uitati ce zic comerciantii ca ei au interesul sa vand, verificati voi exact care sunt mai bune si va ajuta la pescuit.

Dl. Dan referitor la produsele hakuyo, eu sunt posesor al anumitor produse si pot sa imi dau cu parerea obiectiv. Sunt produse care isi merita banii, am minciog hakuyo care e senzational, dar sunt produse cu care iti iei teapa, cum e aceasta mulineta.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

nit_matias scrie: Dl. Dan, pana acum nu am vrut sa intru in polemici cu dumneavoastra ca stiu cum merge treaba pe forum, dar sunt posesor de rasnita hakuyo. Spun cu tot sufletul ca este cea mai proasta alegere facuta, pentru ca aseaza firul in X, nici ca marker sau spod nu pot sa o folosesc. Sta in dulap de 1 an si ma gandesc sa o arunc la gunoi ca am dat de pomana banii pe ea. Ideea e urmatoarea, daca dai 100 ron pe o mulineta si nu poti sa o folosesti, e ca si cum ai arunca banii pe fereastra. Adica pentru aia 100 de ron iti iei raspa. La 150 ron e set la caperlan cu lanseta si mulineta, ei bine mulineta aia bate mulineta de la hakuyo de ii sar dintii, de la finisaje pana la fiabilitate.

Decat sa dau 110 ron pe o basica de mulineta, pai dau 150 si imi iau si un bat de care sa imi bat joc cum vreau eu.

Inainte sa cumparati ceva nu va mai uitati ce zic comerciantii ca ei au interesul sa vand, verificati voi exact care sunt mai bune si va ajuta la pescuit.

Dl. Dan referitor la produsele hakuyo, eu sunt posesor al anumitor produse si pot sa imi dau cu parerea obiectiv. Sunt produse care isi merita banii, am minciog hakuyo care e senzational, dar sunt produse cu care iti iei teapa, cum e aceasta mulineta.
Inteleg ca sunt un personaj negativ care merita ceva mustrari si numai o asa zisa protectie a forumului ma pazeste de acest lucru. Imi pare rau pentru aceasta lumina in care ma puneti...

Revenind la subiect :
Acelasi lucru il spun si eu intotdeauna . Recomand de la TD 6000 in sus . Totusi sunt pescari care vor sa investeasca maxim 100 lei intr-o mulineta . Care sa fie raspunsul meu in aceasta situatie ? Din posibilitatile mele am ales acest model XD 6000 ... Daca exista ceva mai bun la 100 lei si ma informa cineva avea toata aprecierea mea ... In rest comparatii intre 100 si 150 ,indiferent de forma comerciala in care se expun nu ma ajuta cu nimic.

Ca mulineta XD este proasta deoarece " aseaza firul in X " ?...nu am fost atent la acest lucru si spre rusinea mea nu am sa fiu atent niciodata ! Este peste tot ce poate sa ma duca pe mine capul ...
Incercand sa nu luam in calcul aceasta problema ce alte neajunsuri are XD-ul incat nu poate sa fie folosita ?

P.S. Daca mulineta avuta nu este folosita (pentru ca "nu poate sa fie folosita" ) eu sunt dispus sa restitui valoarea pe aceasta si sa primesc mulineta ( chiar daca nu este achizitionata de la mine ). Este tot ce pot sa fac in speranta unor sentimente mai bune cel putin la adresa mea , ca om , tinand cont de precizarile de la inceputul postarii ...

vioril

Mesaj de vioril »

folosesc TD 6000 (7500) de doi ani si inca mai merg (alearga chiar pe apa .pe uscat nu merg deloc ) dar cu conditia de a le pune la dispozitie : fir , plumb,ace ,lanseta si binenteles ceva apa tare (sa aibe intre 5% si 40% ) . :lol: :lol: :lol:

Mai in gluma ,mai in serios , sunt niste mulinete FOARTE BUNE la un pret accesibil . Am vazut multi pescari care nu stiu inca sa faca un dril (pur si simplu dupa ce inteapa ,tin lanseta in plan vertical si incep sa mulineze ) , nu stiu sa pescuiasca decat cu navomodelul si multe alte defecte (care inca mai pot fi reparate ) .

Stau si ma gandesc la o solutie de a inlocui mulinetele cu autoturismul , am putea sa legam firul de carligul pt remorcare si in momentul in care trage pestele un pescar sa tina de lanseta si altul sa dea fuga la masina si acum in funtie de inspiratie , sa plece cu demaraj sau sa o lase sa mearga la relanti . :wink: :wink: :wink:
catch & release DOAR DACA E CAZUL

Dan Mitranescu
Veteran

vioril scrie:folosesc TD 6000 (7500) de doi ani si inca mai merg (alearga chiar pe apa .pe uscat nu merg deloc ) dar cu conditia de a le pune la dispozitie : fir , plumb,ace ,lanseta si binenteles ceva apa tare (sa aibe intre 5% si 40% ) . :lol: :lol: :lol:

Mai in gluma ,mai in serios , sunt niste mulinete FOARTE BUNE la un pret accesibil . Am vazut multi pescari care nu stiu inca sa faca un dril (pur si simplu dupa ce inteapa ,tin lanseta in plan vertical si incep sa mulineze ) , nu stiu sa pescuiasca decat cu navomodelul si multe alte defecte (care inca mai pot fi reparate ) .

Stau si ma gandesc la o solutie de a inlocui mulinetele cu autoturismul , am putea sa legam firul de carligul pt remorcare si in momentul in care trage pestele un pescar sa tina de lanseta si altul sa dea fuga la masina si acum in funtie de inspiratie , sa plece cu demaraj sau sa o lase sa mearga la relanti . :wink: :wink: :wink:
Nu a spus nimeni nimic de TD 6000 . In discutie este XD 6000. Asa ca nu ne intereseaza ce mulinete ai tu ... :D
( Daca tot ai adus vorba despre ele, sa le pregatesti pentru Moara . Scoate firul vechi de pe tamburul cu umplutura .)

ionut_udrea

Mesaj de ionut_udrea »

Ma ajuta si pe mine cineva dincolo cu pareri despre tk9000??:)
CARPE DIEM!!!

Dan Mitranescu
Veteran

ionut_udrea scrie:Ma ajuta si pe mine cineva dincolo cu pareri despre tk9000??:)
Nu este o mulineta pe care sa o recomand datorita greutatii mari pe care o are ( aprox. 900g ) ... si nici nu sunt adeptul baitrunner-ului . Piese in plus , riscuri suplimentare , greutate marita , costuri ridicate. Avantajul oferit este numai trecerea la o frana de asteptare cu o secunda mai repede decat in cazul unei frane rapide pe fata ... Faptul ca acea secunda se inzeceste in momentul drill-ului prin deschiderea franei de pe fata la mulinetele cu baitrunner fata de cele cu frana rapida nu este observat decat de cei care nu mai sunt coplesiti de emotii in acele momente. Ca ulterior se pierd alte cateva secunde bune pentru strangerea franei deoarece trebuie sa aruncam , iar nu se observa ... cred ca emotiile continua si dupa drill ... :D
Trecand peste aceasta parere a mea despre baitrunner si revenind la mulineta tk9000 mai spun ca este una dintre mulinetele de peste 200 lei pe care am vazut-o stricata in mai multe situatii. Are o slabiciune : un surub mic din interior se desface si ajunge in mecanismul ce da culisarea axiala a tamburului. In acel moment mulineta se blocheaza si orice fortare suplimentara a acesteia din partea pescarului duce la deteriorarea iremediabila a axului canelat. Cel putin asta am observat eu la mulineta aceasta .

Cu aceasta ocazie dau un sfat : Niciodata o mulineta , indiferent de model , care merge greu , "se impaneaza" , sau se blocheaza sa nu fie fortata cu gandul ca isi revine. In absolut toate situatiile problema aparuta se accentueaza si chiar poate duce la stricarea definitiva a mulinetei. Incercati sa desfaceti mulineta daca aveti scule si va pricepeti sau daca nu mergeti la cine are cunostinte in acest sens.

ionut_udrea

Mesaj de ionut_udrea »

Bun...in concluzie sa renunt la baitrunner pt td6000?:D
CARPE DIEM!!!

Dan Mitranescu
Veteran

ionut_udrea scrie:Bun...in concluzie sa renunt la baitrunner pt td6000?:D
In concluzie nu TK 9000 :D

TD-uri mai am numai 12 buc. , iar urmatoarea comanda vine in august . La acestea ( TD ) numai una din 500 buc. a avut probleme . Nu mai tin minte exact ce ... Am desfacut-o cu gandul sa am piese de schimb pe acest model . Am ramas cu ea desfacuta ... :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”