@Ovidiu Tutomir
forta mea maxima e una...forta ta maxima chiar daca e alta va fi la fel de constanta ca si a mea...asa ca merge treaba...totul e sa faci progrese la "cobra"...si crede-ma ca la fel ca la lansare si la cobra este vorba de tehnica...si o sa-ti dau un exemplu.
A fost un tenisman Michael Chang care era mic si nu avea cine stie ce fizic dar totusi avea un servici puternic.
Ti-am zis asta pentru ca miscarea la cobra este aproape aceeasi ca la servici-ul din tenis...cel putin eu asa o fac cind trebuie sa arunc cu cobra departe...
miscarea de arcuire a spatelui, flexarea mainii inainte de a ajunge deasupra capului, priza la maner exact ca pe racheta, pozitia piciarelor, (intotdeauna cu piciorul de sprijin in fata, <la dreptaci piciorul de sprijin e intotdeauna piciorul stang si la stangaci invers>).
Referitor la asta nu vreau sa ma dau mare dar jur ca am vazut pescari care ba stau cu picioarele pe aceeasi linie ba stau cu picioarele intr-o pozitie nefireasca si dupa fiecare aruncare au tendinta sa cada in cap.
Toti cei care au cunostinte de motrica sau care au facut orice sport activ, pot confirma ce am scris.
Si dintr-o pozitie buna a corpului, care permite exploatarea la maxim a calitatilor fizice (indiferent de stadiul lor), progresele sint garantate.