Lansete FL Strategist ?????

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

popescu59
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Lansete FL Strategist ?????

Mesaj de popescu59 »

Erorea de citi metri poate sa fie ?
Si cind spun anumiti pescari ca au aruncat pe balta 150-170 m ce trebuie sa intelegem?
Deci scade din cei 157 m cit crezi ca ar trebui sa fie eroarea si ala e rezultatul, am spus ca a aruncat la balta nu pe pamint masurat cu metrul.
Deci nu vreau sa induc pe nimeni in eroare nu vind nimic asta s-a intimplat asta am relatat fara nici un interes nici sa ma laud doar ce am masurat cu contuarul .
Mia explicat Lucian cum sta treaba cu aruncatul pe balta ai 30-40 m mai putin
Deci oricum e bine 120 m aruncat cu un bat din 3 bucati eu zic ca e acceptabil mai ales pentru incepator.

cipkill

Mesaj de cipkill »

Sunt convins ca o sa gasiti suficiente topicuri despre casting unde sa schimbati opinii, sau eventual puteti deschide unele noi ...
Eu asteptam opinii in legatura cu lansetele de mai sus, pentru ca au un design interesant cu niste minusuri, dar sunt usoare si subtiri.
Astazi, mergand pe o balta langa Iasi ca sa-mi "clatesc ochii", am intalnit un pescar care avea chiar modelul acesta de lanseta dar din 3 bucati, 3,60, cu 3,75.
Erau proaspat cumparate si omul cam se ferea sa le exploateze la maxim. L-am rugat sa ma lase pe mine sa arunc, fiind de altfel si foarte curios. Mulineta era o Okuma cu tambur de 4000 sau 5000, nu am retinut modelul, oricum nu era in mod clar long cast, iar firul, un carp expert de 0,32 dupa spusele lor. Montura era una de caras, cu doua ace si naditor lestat, culisant pe mijloc. Incarcata avea cam 80 -90g si am reusit sa arunc cca 70 m fara un efort prea mare si cu un delusor destul de mare in spate care nu-mi permitea o miscare completa. Vantul batea tare din dreapta.
Impresia a fost buna, aruncarea mi s-a parut destul de precisa in ciuda vantului puternic si a inelelor mari(care faciliteaza aruncarile la distanta dar se pierde din precizie)
Revenind la mandrina lansetei, am avut impresia ca nu fixa foarte bine talpa mulinetei, avea un mic joc, iar toate protuberantele "f u t uriste" constituie de fapt un minus pentru ca nu sunt deloc ergonomice.
In aruncare lanseta s-a comportat foarte bine, o mulineta mai grea ar fi echilibrat-o poate mai bine, insa ma tem ca in drill este destul de rigida si se cam pierde din placere, mai mult, poti avea emotii cu pestele la mal.
Am sa incerc si un MTX 14 de 3,60 cu 3,50 sau chiar de 3,90 sa vedem diferentele ...

Lucian Manea

Mesaj de Lucian Manea »

Pt 150 ron, din ce spui se pare ca s-a comportat bine. Nu ai ce sa ceri mai mult la banii astia. Depinde de buget si de ce vrei de la un bat.

Cu siguranta MTX-ul iti va placea mai mult pe lansare. Dar ca si FL-ul este un bat rigid in drill. Poate si mai rigid.
http://www.selectbaits.com Premium Quality Carp Food

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Pt posesorii modelului Strategist?Cum sau comportat un sezon de pescuit?Ce actiune au...cum se incarca cel mai bine...sunt moi ,tari?U fost cazuri si de rupturi in lansari?Multumesc frumos
Imagine

MJR

Mesaj de MJR »

Winston scrie:Pt posesorii modelului Strategist?Cum sau comportat un sezon de pescuit?Ce actiune au...cum se incarca cel mai bine...sunt moi ,tari?U fost cazuri si de rupturi in lansari?Multumesc frumos
raspunsul la aceste intrebari m-ar interesa si pe mine
am pus si eu ochii pe aceste lansete si nu stiu ce sa fac
:D

viper28

Mesaj de viper28 »

Am un prieten care are acest tip de FL. Este foarte multumit de ele. Nu stiu daca chiar arunca atat de mult cum s-a mentionat mai sus, dar este destul de multumit de ele. Nu mai stiu ce user a mentionat de mandrina, dar sa stii ca e foarte incomoda. Daca mergi pe balti cu crapi mici si multi si ai activitate mai mare o sa vezi ca este foarte incomoda. Prietenul meu de plangea de dureri in palma datorita mandrinei, chiar avea urme. La 150 ron pe bat singurul inconvenient ar fi mandrina. Spun asta dupa ce am vazut urmele de pe palma prietenului.

ionut_udrea

Mesaj de ionut_udrea »

eu folosesc strategisturi.....e al doilea sezon....sezonul trecut le-am folosit cu niste mulinete hakuyo cu tambur mediu.....anul acesta am trecut pe shimano bblc....
Concluzii:
- raportul calitate-pret este unul excelent;
- fiind niste bete de 3,9m, 3,75lb, ai crede ca sunt destul de rigide, insa ultimele 3 inele de pe al doilea tronson au cate un singur piciorus de sustinere, fapt ce le face sa nu fie "pari", comportandu-se bine atat la aruncare, cat si in drill, amortizand cu succes smucirile mai violente ale pestelui in mal;
-eu unul personal nu am avut impedimente cu mandrina, insa ca minus pot nota asezarea proasta a inelului mobil pe bratul mulinetei;
-cea mai mare captura cu un strategist, ocazie cu care am tras si mai "in dusmanie" de bat a fost cu un somn de 14,7kg...;
-dupa aprecierea mea, pot spune ca am aruncat undeva la 100-110m....nu sunt chiar profi in aruncari.....oricum, de cand am pus bblc-urile, s-a schimbat treaba...
-asadar, pentru un buget mediu, consider ca este o alegere buna.
Fir intins!
CARPE DIEM!!!

mirel34

Mesaj de mirel34 »

cumparati cu incredere
le am de 3 ani si merg si pe la concursuri
betre deosebite care bat multe firme mult mai scumpe
nu s au inmuiat deloc In 3 ani asa ca merita zic eu 200 ron
actiune progresiva cu rezerva serioasa de putere in blanc
aruncari peste 160 de metri
cine nu crede stau in cta ma suna si facem o proba
de obicei depinde de cum arunci si tehnica de aruncare si practica nu numai echipamentul
numai bine
FIREE INTINSE PERMANENT!

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

mirel34 scrie:de obicei depinde de cum arunci si tehnica de aruncare si practica nu numai echipamentul
bine punctat :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”