recomandare fir monofilament

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

yoogoofy
Puncte: 0

Re: recomandare fir monofilament

Mesaj de yoogoofy »

As vrea sa-mi umplu tamburii cu fir Trabucco S-force long cast, insa astept cateva pareri de la cei care il folosesc sau l-au folosit ??? Ma intereseaza in special diam. de 0.28 , care este diam. real daca stiti ?? Poate fi folosit 2 sezoane, este matasos, cum se comporta la aruncari ?? Ms.

valiauto68

Mesaj de valiauto68 »

Albert scrie:Alta posibilitate e sa intinzi, pe uscat, firul de la mulineta si apoi sa-l mulinezi fara plumb.Pe langa ca se dezrasucesti il si cureti.
Si eventual iti ramane si o frumoasa peruca....

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

valiauto68 scrie:
Albert scrie:Alta posibilitate e sa intinzi, pe uscat, firul de la mulineta si apoi sa-l mulinezi fara plumb.Pe langa ca se dezrasucesti il si cureti.
Si eventual iti ramane si o frumoasa peruca....
Daca tu crezi ca patesti asa ceva atunci foloseste alta optiune. Nu prea vad cu ai face peruci(niciodata n-am patiti asa ceva si fac asa de muuulti ani) da' nah..fiecare mulineaza cum stie si crede :lol:

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

...printr-o recuperare sub o tensiune constanta, poti scapa de eventala sansa de a face peruca in aruncare(daca mai multe spire sunt "slabite")...depinde si cum desfasori firul de pe tambur :wink: :D ...

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cred ca nu are deaface cu firul, ci mai degraba cu modul in care il asezi pe mulineta.
Incearca sa fii atent si sa asezi rola astfel incat sa mulinezi in acelas sens cu sensul in care firul iese de pe rola.
In cele mai multe cazuri, firul se rasuceste si in lansare mai ales cand pescuiesti cu momitor. Am observat ca au aparut momitoare gandite astfel incat sa se reduca rasucirea firului dar nu le-am folosit suficient sa ma pronunt. Mai ales ca firele pe care le folosesc deja sunt cam rasucite :D

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

viorel dulamita scrie:.....depinde si cum desfasori firul de pe tambur :wink: :D ...
deja-i teoria chibritului :lol: Eu asa am intretinut km de fir si n-am avut probleme.Bine, nici n-am doua maini stangi :lol:
Plus ca nu vad o metoda mai eficienta pentru a scapa de "rasuciri".

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”