Pellets & boilies asemanare

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
nelubalaj
Puncte: 0

Pellets & boilies asemanare

Mesaj de nelubalaj »

Salut baieti!
pun si eu o intrebare, cam cum vedeti voi asemanarea sau diferenta dintre un pellets si un boilies?
prima o spun eu, boiliesul rezista mult mai mult in apa.
Nelu B.

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

Nelu solubilitatea bileleor sau a peletelor nu este ceea ce le desparte in caegorii distincte. Sunt boili care se descompun in 3-4h si pelete ce rezista 24h. Diferenta intre ele este ca bilele se fierb iar pelettele se usuca, iar liantii sunt altii.
Fire intinse!

Daniel Costache

Mesaj de Daniel Costache »

Poti sa faci din acelasi mix uscat si pelete si bile.
Fire intinse!

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Mai sunt citeva diferente :

- dimensiunea mica a acestora - se preteaza teoriei preocuparii a lui Hutchinson
- pelletele nu trebuie sa sature pestele - trebuie numai sa-i dea un impuls de hrana - adica sa-i semnalizeze locul unde este hrana
- pelletele trebuie sa se desfaca usor , usor - pentru a crea un nor hranitor atractant si aromatizat - furnizind in acest fel dispersia maxima a acestor ingrediente , pe o suprafata cit mai mare din balta
- compozitia si aroma pelletelor pot fii instrumente ajutatoare in acceptarea mai usoara de catre peste a boilesurilor.

Or mai fii si altele - dar astea imi vin in minte acum .

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

din cate stiu eu, la boilies se pune ou ,se fierb sau se coc in cuptor&microunde, Dimensiunea nu cred ca conteaza, mai ales daca le faci acasa.
Cred ca am starnit interesul, daca mai sunt pareri, nu ezitati! cred ca avem de invatat toti.
Nelu B.

tudorgabriel

Mesaj de tudorgabriel »

Interesante pareri Nelu :shock: :shock: :shock:

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Dimensiunea nu conteaza ? Asa crezi tu, Nelule ! :D Aici te-ai stricat ! :lol:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

Hai sa nu denaturam subiectul .
Pt. Vlad m-am referit la cele care le faci acasa, eu imi fac de la 5mm la 20mm, poate chiar mai mari.
V-am cerut pareri pro&contra intre pellets si boilies, nu comentarii, asa nu o sa invat nici eu si nici alti care sunt ca si mine , adica dornici de a invata :cry: :oops: :D
Nelu B.

nelubalaj

Mesaj de nelubalaj »

Se pare ca nu m-am inselat,

Un articol de pe sait scris de Florin Smeu "PELLETE - sunt particule hranitoare , elaborate dupa retetele consacrate ale boilesurilor , cu solvabilitate marita in apa . Diferenta de reteta intre boilies si pellete este infima si se bazeaza in principal prin lipsa oualelor din reteta pelletelor . In acest fel fainurile si substantele hranitoare adaugate in reteta incipienta se vor dizolva in apa , in timp , fapt ce va furniza in mediul acvatic o perdea sau un nor hranitor cu atractivitate marita ; in plus se poate asocia aroma si atractul pelleteleor cu cele ale boilesurilor folosite drept momeala , fapt ce ne poate mari sansele de a captura rapid exemplare de crap . Pelletele sunt poate cea mai potrivita nada pemtru particle mix in ideea ca vom pescuii ulterior numai cu boilies" .
Nelu B.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”