Am modificat si eu un set de buzz-bar-i pentru a avea mai mult spatiu. Fiecare are 90 cm iar pe cei originali ii folosesc mai rar cand pescuiesc cu 3 lansete.
Parerea mea este ca nu sunt prea mari. Rod-pod-ul este suficient de stabil incat sa nu existe miscari nedorite.
1cosmin scrie:Bara simpla de inox, de aceeasi dimensiune cu bara originala. Montatul capetelor pentru avertizori e floare la ureche.
Salut!
1 Unde ai gasit bara si la ce pret? (daca esti din Bucuresti)
2 La culoare se aseamana cat de cat? (adica se vede rau diferenta)
3 La modelul original partea de jos a barei este plata ca sa se stranga bine surubul de la suportul de senzor. Ai reusit sa faci ceva in dreptul fiecarui suport?
Merci !
Divizia de Lupi a Clubului Sportiv Personal Best 23,650KG - MV2 / 2020
Nu sunt din Bucuresti; informativ, am dat pe bara 76 lei (2 buc. de 880 mm, ca atat mai aveau pe stoc). Culoarea, cred ca e aceeasi; nu stiam ca este inox de mai multe culori. Nu am prelucrat deloc bara, iar suportii se strang foarte bine fara sa se miste; daca va fi nevoie, voi merge cu ea la strung sa o prelucrez (nu-mi ia mai mult de 10-15 lei).
Oricum, cine-si cumpara acest rod-pod, trebuie sa mai investeasca putintel ca sa scoata ceva foarte bun, adica macar un set de angulatori pt. picioare, buzzbari mai lungi si eventual 2 picioare mai lungi pt. partea din fata (lucru la care trebuie sa ma orientez si eu).
Mai puteam face o smecherie, dar abia dupa aia mi-a trecut prin cap cand m-am vazut cu un set inutil sa-i zic de buzzbari: sudam buzzbarii astia vechi facand unul lung si mai cumparam unul. Nu stiu ce mare economie faceam, tinand cont ca in locul sudurii trebuie prelucrat pt. a putea fi adus la cota, dar se poate si asa.
Am facut si eu buzzbari mai lungi, dar prelucrarea nu se va face la strung. Trebuie sa gasesti o freza destul de lunga ca sa-ti faca acea tesitura de la un capat la altul. Este o iluzie ca suportii de senzor nu se vor invarti pe buzzbar. Vei vedea ca la caldura ii vei gasi usor inclinati, in timpul partidelor de pescuit. NU e ceva grav, dar e mai bine ca buzzbarul sa fie frezat de la un capat la altul, exact ca cel original. Eu am facut buzzbarul de 86 Cm si pot sa spun ca incap lejer 5 lansete echipate cu BBLC. Deci daca aveti nevoie numai pentru 4 lansete 72-75 cm este de ajuns.
Daca cineva a facut asta in Bucuresti poate ne vinde si noua pontul unde se poate face operatiunea asta. Si ce costuri implica.
Am si eu o intrebare in legatura cu cele 2 rod-pod-uri:
Daca folositi picioare lungi si angulatori pt inaltare, folositi numai 2 angulatori pe fata sau sunt necesari si 2 pe spate pt a conferi mai multa stabilitate?