Catch and Release La Crap. NICIODATA!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Iacob Cristian
Puncte: 0

Re: Catch and Release La Crap. NICIODATA!

Mesaj de Iacob Cristian »

acidutzu scrie:
pharaoh scrie:Eu o spun tot timpul: pescarii C&R sunt vazuti ca cei mai mari "pacalici", "papagali", "fraieri" sau cum vreti. Si de ceilalti pescari (care, vrem nu vrem, sunt majoritari) si de cunoscuti, apropiati, restul lumii care n-are treaba cu pescuitul (pentru ca asta este conceptia generala in Romania) si chiar si de patronii multor balti care pun taxe mari pe C&R. Am prieteni tineri, cu educatie, etc...care nu inteleg de ce se elibereaza pestii si care-i treaba cu genul asta de pasiune. Imi bat capul de multe ori de pomana ca sa ii fac sa inteleaga cat de cat. Pana atunci sunt un fraier care arunca cu banii in apa. Va mai curge multa apa pe Dunare pana se vor schimba mentalitatile in Romania. Si daca vrem sa se schimbe vreodata, inceputul trebuie facut cu educatia copiilor si tinerilor nostri.

Am onoarea sa va salut,
Astept acest tip de topic de mult timp. De ce? Pentru ca la pescuitul la crap sunt mai multe aspecte care nu sunt / nu se vor intelese:
1. Sunt pescari ( sportivi ) care practica numai Catch and Release. De ce? Din mai multe motive:
a. cred intradevar in acest tip de pescuit ( dupa parerea mea acestia sunt sub 5% - credeti-ma, stiu ce spun, una e sa scrii pe forumuri - da bine la imagine - alta e sa bagi si in portbagaj)
b. sunt pescari care nu consuma peste, din mai multe motive: pur si simplu nu le place carnea de peste sau nu stiu sa o pregateasca; este mult mai greu sa cureti si sa speli pestele decat sa-l prinzi, nu amintesc aici de pregatit - pentru o saramura pregatita de mine si sotia mea las orice mancare din lume ( recomand in timpul pregatirii pestelui la gratar o tuica de prune productie proprie si dupa saramura cateva pahare de vin, la fel productie proprie - nu consum alcool din comert, aici intra si berea)!
2. Sunt pescari ( cei mai multi ) care duc tot pestele acasa - ce fac cu el nu ma intereseaza, atata timp cat regulamentul baltilor respective permite acest lucru, in limita impusa.
3. Sunt alti pescari ( foarte multi ) care duc acasa mult mai mult peste decat permite regulamentul
4. Sunt pescari, din aceasta categorie fac parte si eu, care practica Catch and Release si / sau retinerea cantitatii de peste impuse de regulamentul baltii respective.
Imi place sa cred ca cei care scriu pe aici sunt sinceri si nu o fac pentru a-si imbunatati imaginea.
Nu cred ca este o crima sa consumi carne de peste, mai ales un peste prins de tine. Sunt o multime de retete, care mai de care mai sofisticate. Nu-i inteleg pe cei care nu consuma peste dar sunt toata ziua prin localuri unde mananca fel si fel de prostii si apoi fac pe filozofii vis-a-vis de Catch and Release sau de alimentatia sanatoasa!
Cel mai neinteles lucru pentru mine este acela cand pe anumite balti, la diferite concursuri sau partide mai lungi se organizeaza diferite petreceri, chiar pe malul baltii, unde sa taie porcul, se consuma alcool la greu ( alcool din comert - total nesanatos ), se asculta manele, se face dril de pe capota masinii, si asta nu de x sau y, ci de pescari consacrati, care fac pe sfintii pe acest forum si/sau pe altele ( ma repet, stiu ce spun ).
Am subliniat in postarea colegului de mai sus ceva referitor la educatie: este greu, atata timp cat mergi cu masina pe sosea si te trezesti in fata ta cu un chistoc de tigara, un pachet de tigari, o cutie de bere sau un ambalaj de mancare. Cand mergi la pescuit pe o balta anume, intai trebuie sa faci curatenie dupa cel dinaintea ta, cu toate ca la cativa metri este un cos de gunoi.
Asta cu educatia este cel mai greu lucru din tara asta, atata timp cat ne zbatem in saracie, mizerie, hotie, minciuna, barfa, rautate - invatatorii si profesorii au uitat care este menirea lor, iar de ( unii ) parinti ce sa mai zic!
Inchei aici, cu speranta ca nu am suparat pe nimeni ai chiar daca am suparat, timpul le rezolva pe toate.
Numai bine si multa sanatate!
Respect, pescarilor seriosi si educati!
Bine punctat.Sunt foarte multi cei care se lauda ca practica C&R(poate chiar o fac pe baltile consacrate,pistele de concurs) ,dar pleaca cu sacii de peste acasa ,pe celelalte.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

acidutzu scrie:Cel mai neinteles lucru pentru mine este acela cand pe anumite balti, la diferite concursuri sau partide mai lungi se organizeaza diferite petreceri, chiar pe malul baltii, unde sa taie porcul, se consuma alcool la greu ( alcool din comert - total nesanatos ), se asculta manele, se face dril de pe capota masinii, si asta nu de x sau y, ci de pescari consacrati, care fac pe sfintii pe acest forum si/sau pe altele ( ma repet, stiu ce spun ).
1. e de neinteles pentru simplul motiv ca nu ai participat la asa ceva, iar daca ai participat si ai ramas cu impresia asta inseamna ca-ti lipseste simtul umorului.
2. exista bauturi fine in comert care sunt mult mai sanatoase decat productia proprie...si eu stiu ce spun.
3. asta cu manelele e de la tine ca sa para mai palpitant, dar ai cam dat-o-n bara.
4. parca un sfant, daca nu chiar sfantul cel mai sfant a spus sa arunce piatra cel fara de pacat...tu vad ca ai pus mana pe cataroaie...te-ai gandit bine inainte ???
Cornel Serbu
Friends Carp Team

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

acidutzu, ia aminte la ce-ti spune unchiul Cornel, tu nu mai esti de mult copil, e adevarat?

Copilul nimereste olita in centru, daca e educat, tu poti sa nimeresti pe subiect sau vrei sa mananci seminte in tribuna? :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Sa analizam putin frustrarea autorului acestui topic si din privinta pescarului roman care nu mai are unde sa pescuiasca pentru ca:
-de vreo 20 si de ani tot romanul praduieste apele salbatice sub aripa ocrotitoare a autoritatilor si cu ajutorul ignorantei celor care mai au o urma de educatie civica .
-in urma praduitorilor au venit baietii destepti care au achizitionat la pret de nimic balti cu caiete de sarcini beton,caiete din care nu au realiat nimic ,statul fiind din nou umarul lor de nadejde.
-baietii destepti au vandut pe sume frumusele unor administratori de ocazie care in loc sa faca piscicultura s-au apucat sa vanda pestele la kg amaratilor de pescari sportivi care nu au mai avut ape salbatice pe care sa le praduiasca si au fost nevoiti sa viziteze baltile private pentru a fi jecmaniti de patronii de carton ai bazinelor piscicole.
-administratori s-au gandit ca daca tot e la moda C&R ,de ce sa nu profite si de pe urma oamenilor de omenie si astfel a ajuns taxa cu retinere mai avantajoasa decat cea de C&R ...
In concluzie :Unde mai pescuim si noi fraieri de C&R in Romania ? ca mai este putin si iesi mai ieftin sa pleci cu o cursa charter in strainataturi decat un sejur pe o baltoaca din Romania !

P.S: Voi astia care va dati mari pescari de C&R,voi astia care ati fost odata marii braconieri ai tari,voi astia crapari convinsi care toamna si iarna va jucati in gropanele baltilor cu jigurile armate cu ace marimea -2 ...ganditi-va ca mai suntem si noi pe aici !
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

matei1971

Mesaj de matei1971 »

Dar de ce nu pomeneste nimeni de baltile unde te duci si patronul iti ia banii si apoi incepe sa joace apa sau cine mai stie ce alte inginerii mai face? Pai eu un peste nu i-as lasa daca l-as prinde! Sau m-as duce in timpul saptamanii cand nu mai face smecherii si i-as lua cat as prinde.
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

eugen dragnea scrie: -administratori s-au gandit ca daca tot e la moda C&R ,de ce sa nu profite si de pe urma oamenilor de omenie si astfel a ajuns taxa cu retinere mai avantajoasa decat cea de C&R ...

P.S: Voi astia care va dati mari pescari de C&R,voi astia care ati fost odata marii braconieri ai tari,voi astia crapari convinsi care toamna si iarna va jucati in gropanele baltilor cu jigurile armate cu ace marimea -2 ...ganditi-va ca mai suntem si noi pe aici !
Domnul meu da-mi voie sa-ti strang mana cu putere.Bravos
Imagine

misu_sipanu

Mesaj de misu_sipanu »

Nu prea am postat des pe aici,dar nu cred ca au dreptate nici o tabara nici alta,unii au singe de carpatobalcanici deci pestele prins trebuie tot pastrat,altii se multumesc cu 2,3 kg,nu stiu din ce categorie fac parte,altii care cred cu adevarat ca pescuiesc la crap sau alt peste mai mult pe forum si mai putin pe balta.Pescarii adevaratii care pescuiesc din pasiune nu comenteaza.

Acum mai e o categorie de nemultumiti care au treaba cu adm.de balti care pretind taxe pe privitul apei,pasarelelor,etc.si...cam atat.
Intrebarea de ,,baraj,,care este adresata tuturor pescarilor de forum si net,care doar aplauda si sustin din suflet adevaratii cunoscatori ai ,,pasiunii ,,pentru pescuit.....
Daca nu este afacere si administratorii de balti au dreptate......de ce la vanatoare nu se trage cu paint ball,cu tranchilizante,al pupi si al lasi sa plece,ce o fi,nu mai conteaza,ai scoti sageata cu anestezic ,ai dai cu ALBASTRU DE METIL o poza repede ,ca daca se trezeste si e fioros ....e nasol.Raspunsul e unul singur,E O AFACERE CA ORICARE ALTA,DOAR CA PESCARII NU VOR SA RECUNOASCA....la adapostul autointitularii,,pescar catch & release,,se complac in derizoriu.

ps.postarea se adreseaza tuturor pescarilor de forum care se complac in derizoriu si nu prea stiu de care parte sunt.

pps.respect pentru pescari.
CS.GREEN LAKE

matei1971

Mesaj de matei1971 »

matei1971 scrie:Dar de ce nu pomeneste nimeni de baltile unde te duci si patronul iti ia banii si apoi incepe sa joace apa sau cine mai stie ce alte inginerii mai face? Pai eu un peste nu i-as lasa daca l-as prinde! Sau m-as duce in timpul saptamanii cand nu mai face smecherii si i-as lua cat as prinde.
Si culmea e ca eu nu mananc peste!
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

M-am bucurat ca un copil in dimineata Craciunului cand am descoperit acest topic minunat.
As dori cu aceasta ocazie sa il intreb pe initiator unde e balta unde se poate pleca cu un portbagaj de peste si in ce conditii(ascuns in locul rotii de rezerva , spaga la paznic etc)?
Intreb aceste lucruri pentru ca vreau sa fac o donatie saptamana viitoare.

PS Merge la bomba?

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

cornelserbu scrie:
acidutzu scrie:Cel mai neinteles lucru pentru mine este acela cand pe anumite balti, la diferite concursuri sau partide mai lungi se organizeaza diferite petreceri, chiar pe malul baltii, unde sa taie porcul, se consuma alcool la greu ( alcool din comert - total nesanatos ), se asculta manele, se face dril de pe capota masinii, si asta nu de x sau y, ci de pescari consacrati, care fac pe sfintii pe acest forum si/sau pe altele ( ma repet, stiu ce spun ).
1. e de neinteles pentru simplul motiv ca nu ai participat la asa ceva, iar daca ai participat si ai ramas cu impresia asta inseamna ca-ti lipseste simtul umorului.
2. exista bauturi fine in comert care sunt mult mai sanatoase decat productia proprie...si eu stiu ce spun.
3. asta cu manelele e de la tine ca sa para mai palpitant, dar ai cam dat-o-n bara.
4. parca un sfant, daca nu chiar sfantul cel mai sfant a spus sa arunce piatra cel fara de pacat...tu vad ca ai pus mana pe cataroaie...te-ai gandit bine inainte ???
atunci a fost ceva deosebit, dar, doar pt cei care au fost acolo :lol:
nu trebuie sa intelegi,au inteles restul si culmea, au mancat porc, au baut, au dansat,etc
noi nu facem parte din vreo secta, si avem voie sa facem aceste lucruri .

pt noi a ramas memorabil acel concurs, pt tine, o necunoscuta :wink:

ps
nea Cornele, ce zici?merge inca unul la iarna? :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”