Cantarirea in competitii unde cateva grame fac diferenta!

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
valiauto68
Puncte: 0

Cantarirea in competitii unde cateva grame fac diferenta!

Mesaj de valiauto68 »

Arbitrii fac legea asa cum " TREBUIE'' si ''PENTRU CINE TREBUIE'' ATUNCI CAND E LOC SI SE POATE!

Multi vor spune "care e problema pentru cateva grame?''
Cateva grame conteaza enorm, pentru cateva grame se poate piere un podium, o captura!

De ce deschid acest subiect?
Sant un incepator in ale pescuitului si fac primii pasi in pescuitul de competitie? Intrii in concurs, ca toti ceilalti participanti , cu gandul la marea captura, la marele premiu....
Dupa concurs, poti obtine un rezultat slab,mediu, bun. Toata lumea e obosita, se odihneste!

Tocmai ce am terminat un concurs... Am stat si am meditat la cum s-a cantarit la acest concurs, la cum s-a cantarit si la cele 2 concursuri anterioare!
Toti arbitrii sant corecti ...pana la un punct! Si vorba aia...daca nu ai dovezi taci din gura!

Fara dovezi va voi spune ce si cum s-a cantarit.

SULIMANU PARTY CUP! PESTI MULTI MEDIE 3 KG! Concurs top 5 pesti! 48h
ECHIPA DE ARBITRII 2 (echipa Senzor)
Datorita faptului ca diferentele intre pesti la kg erau asa mici cateva grame contau! intre locurile 7-12 a fost diferenta de 1 kg!
La un moment dat la cantar vantul batea asa de tare incat la luarea tarei la cantar salteaua de cantarire statea in vant... DUPA PAREREA MEA CANTARIREA FIIND APROXIMATIVA!
Cine era de vina? VANTUL! ERA CORECTA CANTARIREA? SE PUTEAU FACE ERORI DE CATEVA GRAME?

DORIPESCO CUPA REZISTENTEI! CONCURS DE CANTITATE! 48h
ECHIPA DE ARBITRII 4! (echipa Nea Popica, Colonelu si inca 2 arbitrii)
Pe o furtuna incredibila, dupa ce s-a linistit vantul, desi ploua ca la balabuc, am chemat arbitrii la cantar suplimetar!
Prinsesem un crap care parea f mare si visam la captura!
Cantaru a aratat 10,20 si am facut ochii mari. Era un crap sui,lung, care te insela la ochi.
Desi ploua, desi pestele a fost dus la apa la eliberare, arbitrii vazandu-ma nelinistit si neconvins, L-AU PUS DIN NOU IN SALTEAUA DE PRIMIRE, AU LUAT TARA DIN NOU SI L-AU RECANTARIT!
A FOST CORECT?
DA! JOS PALARIA DOMNU'L COLONEL SI ECHIPA!

SULIMANU CUPA TAROM! TOP 5 PESTI! 24h
ECHIPA DE ARBITRII 2! (Dan Marinita observator si Tony Comsa la cantar)
Chemam la cantar suplimentar dimineata!
Prinsesem un crap comun! L-am cantarit inainte cu cantarul personal cu sacul de pastrare UD si avea 8.50 kg!
Vine Tony la cantar, se cheama martori! Nu din standurile vecine! Vine martor tocmai din standul 12 (eu eram pe 16) pentru ca si ei aveau un peste mare, desi nu chemasera la cantar pe nimeni! Vin oamenii, vad pestele si zic : AAAA, avem si noi unul de 8,500! (OARE EI CUM L-AU CANTARIT? CU SAC, FARA SAC)
Bun, il cantarim pe al nostru : 7.82! eu fac ochii mari si apoi imi aduc aminte si ii zic parternerului ca e normal ca l-am cantarit cu sacul ud si ca stiu ca un sac are cam 700 grame!

Merg de curiozitate la standul 12 sa vad si ce cantaresc ei! Tara se face la repezeala, se pune pestele in saltea (era o salonta...Domnule zice ,salonta e mai grea...), se cantareste 8.46!!
Merg la partener, ii zic ca nu avem captura, ne ambitionam si nadim in continuare sa il luam pe ala mare!
Ne intra o salonta frumoasa!Partenerul meu ia un sac USCAT , il cantareste separat , 700grame!
Punem pestele si il cantarim! 9,28!!!!!
Dau telefon chem arbitrii iar! Vremea frumoasa, nu ploua, soare!

Iures mare, vin baietii din standul 12 , cu ochii mari sa nu cumva sa le suflam captura!
Eu stateam la poze, Dan Marinita cu pixu, Tony la cantar!

Tony ii zice partenerului meu sa ii UDE SACUL DE CANTARIRE! SI II IA TARA!
AMICUL MEU SCOATE PESTELE DIN APA SI IL PUNE PE SALTEAUA DE PRIMIRE
Tony SCUTURA DISCRET SACUL DE CANTARIRE SA NU MAI CURGA APA DIN EL
PUNEM PESTELE SI ....8,28!!!!!
STANDUL 12 SE BUCURA ,RAMAN CU CAPTURA, LUMEA E FERICITA, MAI SANT 2 ORE SI SE TERMINA CONCURSUL!

ASADAR DIFERENTA DE 1 KG INTRE CANTARUL NOSTRU SI AL LOR ERA DE 1KG , ADICA SACUL NOSTRU DE DATA ASTA USCAT!

STAU SI MA INTREB, CA NU SANT F BUN LA CALCULE!
UN SAC UD CANTARESTE 700 GRAME SI UNUL USCAT 1KG? MAI DRACIE!

Deci cum e? CATEVA SUTE DE GRAME CONTEAZA????

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”