Pot sa-ti spun din experienta.... am Ultegra XTA, tambur 12000, rex 10000 metalice ambele, standard, (am intrebat si eu....am avut si o ...... polemica, cu luka.... sorry Razvan) ... folosita intens... spod/ marker... este cea mai buna la casting... si marker...excelenta. Am depasit om care dadea cu un spod rod mai lung... tot Greys... dar am avut si racheta mai mica... este cea mai buna...
Pentru pescuit mergi pe BBRLC este cea mai buna, iti spun tot din experienta... si eu vreau corcitura (Fox), dar nu se fabrica de 10 ani ca BBRLC... asa ca ... gandeste cu mintea... nu cu buzunarul...
Daca tot pui mana pe tambur sa schimbi viteza... mai bine BBRLC... si nu Ultegra (chiar si cea noua)....
@cp
Salut!
Poti sa ai dreptate in ce spui tu.
Ideea este ca Shimano Ultegra 5500 XTB are 570 grame. BBLC-ul, iti pot da dreptate ca e cea mai buna, dar are 830grame. Cred ca in casting, o mulineta usoara de genul XTB, chiar daca are tamburul mai mic in diametru, poate arunca la fel de bine ca un BBLC (830g repet) daca ai un fir maxim de 0.30.
Intrebarea mea era: o are cineva sau o gasesc in vreun magazin din Bucuresti? Vreau s-o vad in realitate si apoi ma decid.