ZyZZ scrie:Va rog sa imi recomandati un inaintas bun pentru mulineta.In momentul de fata am 10m fir textil am uitat firma dar este de foarte proasta calitate se scamoseaza cu toate ca cel care mi l-a vandut mi l-a recomandat ca fiind un fir foarte bun pentru firul inaintas fiind teflonat.Inca ceva dupa 4-5 aruncari cand se uda face lansatul foarte dificil cateodata se si incalceste.Cu respect Adi
Salut,
in primul rand cred ca nu ai de ce sa pui fir teflonat sau camasuit. Este evident ca este rigid si nici vorba sa se desfasoare cum trebuie. Iti trebuie un fir moale, matasos.
In al doilea rand 10m de fir este foarte mult. La o lanseta de 3.90m iti trebuie cam 7m de inaintas. Faci nodul intre inaintas si firul principal, pui 3-4 spire pe mulineta si tai firul textil in dreptul spigotului, cam asta este lungimea necesara. N-ai ce face cu 10m de fir, inaintasul este doar pentru aruncare, sa nu rupi firul principal. De asemenea firul textil este bine sa fie ud in momentul aruncarii asa ca poti sa uzi un pic firul de pe mulineta, textilul va curge mult mai bine prin inele.
Ca inaintas textil eu am folosit Berkley Whiplash insa poti folosi si inaintas monofilament conic care e foarte bun.