Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
Puteti sa detaliati ?cornel.s scrie:Tot asa ma orientez si eu dupa cum zice Razvan, dar mi-a luat ceva timp sa inteleg ca locul de hranire e in alta parte.
Cel mai probabil e o metoda de curatare/deparazitare. Si da, nu neaparat (sau, mai bine zis, de regula) unde sar se si hranesc.de ce sar crapii?
o teorie ar fi si din lipsa de oxigen si de obicei o fac cand tranziteaza zonele superioare ale baltii . sariturile sunt invariabil vara cand este apa calda si in majoritatea cazurilor este obiceiul fitofagului care , impreuna cu rapitorul , sunt cei mai sensibili la emboliile gazoase provocate de saturatia slaba a oxigenului . din experienta nu prea am vazut sarituri in zonele de hranire si chiar daca i-l contrazic pe Razvan nu as recomanda exploatarea locurilor unde este activitate intensa la suprafatarazvan u. scrie:Exista doar teorii pe tema asta.
p.s. ar mai fi un raspuns la intrebarea " de ce sar crapii ?" - de bucurie ca pescuitul lor va fi de acum gestionat corect de catre federatia lui popescu![]()
![]()