De ce sar crapii ?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

doru_croc
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: De ce sar crapii ?

Mesaj de doru_croc »

Cred ca cea mai plauzibila teorie este ca se deparaziteaza. Sunt balti cu volume mari de apa unde nu se pune problema diminuarii cantitatii de oxigen dizolvat si unde totusi crapii sar si nu de de bucurie ca pescuitul lor va fi de acum gestionat corect de catre federatia lui popescu.
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

DumiD scrie:De obicei sar sa vada cu ce scule pescuiti, unde vad scule scumpe acolo se duc...
Esti offtopic.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

doru_croc scrie:Cred ca cea mai plauzibila teorie este ca se deparaziteaza. Sunt balti cu volume mari de apa unde nu se pune problema diminuarii cantitatii de oxigen dizolvat si unde totusi crapii sar si nu de de bucurie ca pescuitul lor va fi de acum gestionat corect de catre federatia lui popescu.
Eu ii vad sarind la Ebro..... si sar la greu. Data viitoare promit un video. Nu cred ca vorbim aici de lipsa de oxigen....:D

Neacsu Mircea

Mesaj de Neacsu Mircea »

o alta Teorie sar pentru asi curata branhiile dupa o cautare intensa prin namol
Vice Campion National 2014

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Kyra scrie:o alta Teorie sar pentru asi curata branhiile dupa o cautare intensa prin namol
Pe asta am auzit-o si eu de la batranii pescari .

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

Am vazut adevarate spectacole de sarituri pe Dunare, in unele locuri chiar pe vaduri cu fund stancos si ape destul de repezi, deci nu-i vb. de lipsa de oxigen, cred ca-i mai valabila teoria cu deparazitarea, ... s-au pur si simplu se joaca? :?: :?
Fir intins

paulletta
Pescar de competitie

Mesaj de paulletta »

Cand sar crapii este semn ca apa este oxigenata. :wink:

remus_cta
pescar de competitie

Mesaj de remus_cta »

paulletta scrie:Cand sar crapii este semn ca apa este oxigenata. :wink:
poate apa minerala pe care o bem noi pe mal :wink:

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Florin Salam ar zice asa " sar crapii de fericire... ca arunc saci cu bile bineeee!!!" :)))

Cristi Y
pescar de competitie

Mesaj de Cristi Y »

am gasit cateva date interesante intr-o prezentare zoomorfica a crapului din care citez cateva pasaje :

" In functie de dimensiunea pestelui, nevoile de oxigen ale acestuia sunt diferite. De aceea este foarte bine ca atunci cand ajungem pe o balta sau rau sa cautam si sa cunoastem locurile cele mai oxigenate in diverse anotimpuri. De exemplu, vara, locurile cu apa mai putin adanca se incalzesc mai mult ducand la o lipsa a oxigenului. Acesta lipsa poate duce in cele mai multe dintre situatii, daca pestii sunt localizati in acele zone, la o diminuare a apetitului. Indiferent de monturile si momelile utilizate, rezultatele nu vor fi multumitoare sau chiar nule. "

" In lunile de vara temperaturile apei pot depasi 20C. Crapul este perfect in stare sa tolereze aceste temperaturi mai mari, dar apa mai calda este mai putin capabila sa sustina niveluri inalte de oxigen saturat.De aceea, crapul tinde sa fie mai putin activ, preferand sa stea ascuns intre plante si pietre pana cand trece caldura zilei si temperatura apei va scade usor odata cu venirea intunericului "
CAPUL PLECAT SABIA IL TAIE

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”