Fir rezistent la abraziune - rog info -

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
shopy
Puncte: 0

Fir rezistent la abraziune - rog info -

Mesaj de shopy »

Salut la toata lumea! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: pescuiesc din barca, la Dunare, printre pomi/crengi scufundate, care probabil sunt acoperite de colonii de scoici, acest fapt ducand la pierderea a 80-90% din crapii intepati, practic linia se taie in primele secunde de la intepare! Am incercat pana acum Trabucco T-Force 0,38, Krystonite 0,41, si altele, insa toate se taie rapid! Am nevoie de un fir care sa reziste in aceste conditii, astept sfaturi de la cunoscatori! Mersi anticipat!

Neacsu Mircea

Re: Fir rezistent la abraziune - rog info -

Mesaj de Neacsu Mircea »

noi aveam aceeasi problema pe sarulesti si am dat cu fir de 80 pana ne-am comandat de afara se numeste Billfisher SS2C-100 Shur Strike Monofilament Fishing Line rezistenta 120 LB ,High abrasion resistance til recomand
Fişiere ataşate
51HQCbsQHmL._SX385_.jpg
51HQCbsQHmL._SX385_.jpg (33.93 KiB) Vizualizat de 1915 ori
Vice Campion National 2014

shopy

Mesaj de shopy »

Merci de pont Kyra!
Mai astept si alte pareri!

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

o varianta testa de prietenul meu Dan
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 30279.html

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

shopy scrie:Salut la toata lumea! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: pescuiesc din barca, la Dunare, printre pomi/crengi scufundate, care probabil sunt acoperite de colonii de scoici, acest fapt ducand la pierderea a 80-90% din crapii intepati, practic linia se taie in primele secunde de la intepare! Am incercat pana acum Trabucco T-Force 0,38, Krystonite 0,41, si altele, insa toate se taie rapid! Am nevoie de un fir care sa reziste in aceste conditii, astept sfaturi de la cunoscatori! Mersi anticipat!
"Rezistenta la abraziune" este o minciuna comerciala cand vorbim de fire! Pe toate scrie asta , dar nimeni nu da valori ( de parca ar conta si astea :D , alte minciuni ... ) Diferentele sunt infime intre cel mai bun si cel mai prost fir . Mai mult , fire foarte rigide , sarmoase , imbatranite , au , dupa teorie si chiar practica , o "rezistenta la abraziune" mai mare . Asta inseamna ca sunt bune !?

Foloseste aceleasi fire , dar de 0,50 si ai sa vezi cat le creste "rezistenta la abraziune" . :)

Si eu pescuiesc in conditiile expuse si am fire de 0,50. Am incercat mai multe combinatii in timp , dar de data aceasta numai grosimea conteaza. :)

P.S. Fac cadou o rola cu firul folosit de mine , pentru a fi testat .

shopy

Mesaj de shopy »

Sa inteleg, Dane, ca recomandarea ta e sa maresc diametrul firului? Cat despre tipul/marca acestuia, mi-l poti spune (eventual pe PM)?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

shopy scrie:Sa inteleg, Dane, ca recomandarea ta e sa maresc diametrul firului? Cat despre tipul/marca acestuia, mi-l poti spune (eventual pe PM)?
Rezistenta la rupere pentru un fir de 0,50 este de doua ori mai mare ca la un fir de 0,40. Atat timp cat arunc max. 20m de ce sa ma complic cu 0,40 ?
Firul pe care il am, il aduc direct din fabrica, nu scrie mare lucru pe el , eticheta tinde spre banal . Cu ce se lauda este ca are dimensiunea reala . In rest numai clientii pot sa dea verdictul . :wink:
http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... php/page=2
Pescuiesc cu 0,20 in concursuri si inca nu am avut rupturi.
0,50-ul la Dunare are o problema , la modul cel mai serios : nu se rupe atunci cand se agata , la pescuitul din barca. Pe mal este mai simplu.

Nu este nevoie de PM pentru ca vreau sa-i fac reclama. :D .

sandu marian

Mesaj de sandu marian »

Recomand Ultima Powersteel......

Neacsu Mircea

Mesaj de Neacsu Mircea »

Am pescuit cu ultima foarte mult timp si ultima distace are elongatie mare iar stilu nu resista la stres se rupe de unde nu te astepeti se intinde rau
Vice Campion National 2014

sandu marian

Mesaj de sandu marian »

Eu ma refeream la Ultima Powersteel nu Distance. Intre cele doua este diferenta de la cer la pamant...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”