Feeder Hakuyo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Sorin Daringa
Puncte: 0

Feeder Hakuyo

Mesaj de Sorin Daringa »

Salut.Am o rugaminte la posesorii de feeder hakuyo MTX 8 daca poate sa ma ajute si pe mine cum e ordinea la varfurile alea?
Nu sunt numerotate...si as vrea un ajutor privind greutatile suportate.Multumesc frumos.
Imagine

Sorin Daringa

Re: Feeder Hakuyo

Mesaj de Sorin Daringa »

Chiar nimeni?... :(
Imagine

bogdanmat

Mesaj de bogdanmat »

Nu cunosc aceasta lanseta insa de regula vf rosu este cel mai rigid urmat de verde, galben,etc. O metoda de verificare este sa le tii pe amandoua intre degete si asa vezi care sunt mai moi. O alta metoda este sa atarni o greutate de ele ex un plumb cu agrafa sau un cosulet mai greu si la fel observi care cum se indoaie. Aceleasi dificultati le-am intampinat si eu la un feedet maver unde ordinea era inversa adica galben cel mai rigid si rosu cel mai moale. La puterea de aruncare a lui mtx inclin sa cred ca vf cel mai rigid are undeva la 3oz iar cel moale la 2oz.

claudiue

Mesaj de claudiue »

Nu au legătură culorile. Tine -le de inelul de vârf în paralel şi cel care se îndoaie mai mult e cel mai moale. Ar fi trebuit sa scrie pe ele cati oz au dar...

Atenţie, nu varful aruncă, ci băţul. Sigur scrie pe el puterea de aruncare. Cu oricare dintre varfuri poţi arunca cât este indicat pe cotor, diferă doar tehnica de aruncare.

Se folosesc varfuri diferite doar pt semnalizare, în functie de peştele urmărit ( într-un fel trage platica şi în alt fel crapul ), functie de vânt, balta sau Dunăre, etc...

Sent using tapatalk

claudiue

Mesaj de claudiue »

Sent using tapatalk
Fişiere ataşate
uploadfromtaptalk1380998621928.jpg
uploadfromtaptalk1380998621928.jpg (50.95 KiB) Vizualizat de 1039 ori

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Multumesc frumos baieti.Mi-ati fost de un real ajutor.
Fire intinse.
Imagine

bogdanmat

Mesaj de bogdanmat »

Exact ce este in fotografie incercam sa explic si eu dar nu gasisem pe net o astfel de foto. In legatura cu afirmatia "cu orice vf arunci greutatea inscrisa pe lanseta" nu sunt in totalitate de acord. Cu un vf de 1 oz nu arunca chiar oricine si oricum un momitor/cosulet care cu tot cu nada cantareste 80-100gr deci atentie. Lanseurile cu lanseta feeder sa fac mai lobate si nu smucite ca cele facute cu lanseta de crap pt ca s-ar putea sa faca plici. Pt maxima siguranta as recomanda ca intre puterea vf si greutatea lansata sa fie un oarecare "echilibru". De ex cu un vf de 3oz sa fie lansata o greutate de 80-100gr. Cine este profi poate lansa si cu vf mai usoare.

claudiue

Mesaj de claudiue »

Nu cred ca va găsi lansetă heavy de 80-100 grame sa vină cu vârf de 1 oz.
Am spus sa se ia după specificatiile producatorului şi sa aleagă varful după alte criterii, nu după greutatea lansată.
Beţele de feeder sunt gandite pentru situaţii diferite şi vin echipate cu varfuri în consecinţă.

Sent using tapatalk

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Asta e singura informatie de pe bat.
13ft 150 gr. Aici nu ma dumiream eu cu varfurile.Dar am mai aflat ceva..ca nu vf arunca ci batul.
iar poza cu varfurile e tot ce-mi trebuie.
Fişiere ataşate
hakuyo 1.jpg
hakuyo 1.jpg (13.71 KiB) Vizualizat de 989 ori
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”