Scule ideiale pt dunare ce recomandat?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Badx
Puncte: 0

Mesaj de Badx »

Vreu sa imi upgradez lansetele si mulinele....deocamdata am o singura lanseta buna cu mulineta am o mulineta : daiwa pro 5500 legata la un bat hakuyo aviator de 3 metri....restu sunt noname....si as vrea sa le mai upgradez...ce recomandatii...?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

osc1or
Veteran

Re: Scule ideiale pt dunare ce recomandat?

Mesaj de osc1or »

Bine inteles ca totul depinde de buget, de specia vizata si de locul in care pescuiesti (barca, mal, mal inaccesibil).
Mie imi place pescuitul stationar la peste cat mai mare :) (somn, crap) si pescuiesc dupa caz atat de pe mal cat si din barca asa ca am cautat ceva cat de cat universal.

M-am documentat destul de intens in toamna asta pt a imi upgrada arsenalul invechit de peste 10 ani cu care mergeam in delta si nu am luat nici o decizie dar totusi mi-am ales lansetele: http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 21921.html care vor fi echipate cel mai probabil cu mulinete banax helicon 5600nf.

Dar, pentru speciile vizate de mine, exista variante pentru orice buzunar, gasesti si lansete mai ieftine la 70-100 lei, am vazut si prin dragon, am vazut si la mitranescu, si la energoteam... Eu cred ca ai nevoie de o lanseta cu putere 50-150g minim si de 2,40m- 2,70m lungime cel mai bine cu varf cat mai flexibil. Ca mulineta cred ca iti trebuie o mulineta robusta, cat mai solida, fara prea multe elemente de plastic, cu tambur mare pentru recuperari in forta si pt a inmagazina cat mai mult fir chiar si de 0,5-0,6 grosime.
Critic echilibrat

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

De preerat, mai usor cu carboanele la Dunare
Pescuitul este, in general, unul de forta si de uzura

Eu am ceva din compozit, nu stiu daca se mai gasesc acum pe piata > ron thompson hardcore II, de 3 metri (pescuiesc de pe mal). Si nu am niciun motiv sa le schimb> puternice (cred ca merg si la somn mare, le-am incarcat si cu 300 de grame), sensibile pe varf (fibra plina) si tin bine la tavaleala
Aveam si doua sert hooligan de 3 metri, luate pentru somn, 100-300 de grame. Mi s-au parut moi (e chiar elastic primul tronson, tot varf din fibra plina), dar le-am vandut pentru ceva mai puternic. acum cateva zile le-am cumparat inapoi, pentru crap. chiar sunt excelente (mai moi pe varf decat hardcore), dar nici pe astea nu le mai gasesti. Acum ma bate gandul sa le vand din nou, pentru ca am prea multe - detalii pe privat daca esti interesat

mai erau jaxon cristalis powertip, tot pe calapodul asta, cu varf din fibra plina

si stai linistit, hakuyo aviator tot la no name il poti incadra

important - decat o ranga de carbon, mai bine ceva mai elastic din fibra plina. vei fi uimit, dar nu de putine ori vei avea cele mai multe trasaturi la monturi mai fine, cu plumbi de 50 de grame sau chiar mai mici. Deci iti trebuie ceva sensibil pe varf
parerea mea!

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

iar ca mulinete, okuma longbow 65
nu m-as baga la helicon nf. eu am pe ale mele helicoanele de korea si e mare diferenta. inca se mai gasesc second, cam la 200 de lei bucata
mai gasesti si alte optiuni in bazarul crapmania, cum ar fi asta
http://www.crapmania.ro/forum/marele-ba ... 25959.html
mulinetele astea sunt beton

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

sunt si scumpe...
eu am helicoane nf.. korea nu am avut niciodata.. nu stiu care e diferenta intre ele dar eu sunt multumit de NF
Critic echilibrat

Badx

Mesaj de Badx »

Nu e asa o problema asa mare cu banii..odata ai dau nu dau in fiecare an...si ce bat ziceti ca ar merge la mulineta aia daiwa pro 5000?...

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

pai daca problema cu banii nu e asa mare iti recomand cu caldura colmicurile alea din link-ul meu, sunt super bestiale
Critic echilibrat

Badx

Mesaj de Badx »

Cam mic la 2,40 eu ma gandeam undeva la 3 metri...ce nu e buna sa dai dina abarca cu 3 metri

didi-ionita

Mesaj de didi-ionita »

osc1or scrie:pai daca problema cu banii nu e asa mare iti recomand cu caldura colmicurile alea din link-ul meu, sunt super bestiale
eu am aceeasi lanseta , dar de 2,70 ... perfecte pentru barca si nu numai
nu le-as da pt nimic in lume , tragi si radacini de jos si supersensibile la varf
stima,

Badx

Mesaj de Badx »

Astazi am cumparat o mulineta shimano baitrunner tribal 10000 ra...si zilele astea ma duc sa imi mai iau un bat tot de la shimano tribal elit travel de 1.98/2.28 sau un
TRIBAL A LITE MULTI ALLROUND de 2.74/3.35 ... Sunt regrabili ...

Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”