Bine inteles ca totul depinde de buget, de specia vizata si de locul in care pescuiesti (barca, mal, mal inaccesibil).
Mie imi place pescuitul stationar la peste cat mai mare

(somn, crap) si pescuiesc dupa caz atat de pe mal cat si din barca asa ca am cautat ceva cat de cat universal.
M-am documentat destul de intens in toamna asta pt a imi upgrada arsenalul invechit de peste 10 ani cu care mergeam in delta si nu am luat nici o decizie dar totusi mi-am ales lansetele:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 21921.html care vor fi echipate cel mai probabil cu mulinete banax helicon 5600nf.
Dar, pentru speciile vizate de mine, exista variante pentru orice buzunar, gasesti si lansete mai ieftine la 70-100 lei, am vazut si prin dragon, am vazut si la mitranescu, si la energoteam... Eu cred ca ai nevoie de o lanseta cu putere 50-150g minim si de 2,40m- 2,70m lungime cel mai bine cu varf cat mai flexibil. Ca mulineta cred ca iti trebuie o mulineta robusta, cat mai solida, fara prea multe elemente de plastic, cu tambur mare pentru recuperari in forta si pt a inmagazina cat mai mult fir chiar si de 0,5-0,6 grosime.