o INTREBARE,va rog poate sa ma ajute si pe mine...????
imi poate recomanda cineva ce baterie sa imi cumpar si eu la barcutza?am un et speedy carp 3.am luat-o fara baterie si nu stiu ce sa ii i-au.(cati volti si amperi)multumesc
NICIODATA SA NU ZICI NICIODATA...VIATA ITI REZERVA MULTE SURPRIZE...!!!
Din fabrica vine cu 12v 10Ah dar merg 12v 7Ah care sunt ceva mai usoare. Problema la acumulatorii pe plumb in regim de folosire ocazional cum sunt cei de pe barcuta e ca se duc rapid, mai ales daca ii lasi nefolositi o perioada mare de timp si se descarca mai mult decat trebuie. Oricum, dupa 2 ani mai au cam 1/4 din capacitate adica din 7 Ah incarca doar 2-2,2 Ah, ceea ce ajunge pt 2-3 drumuri la vreo 170 m, cel putin la mine atat duce pe o barca asemenatoare. Daca poti face rost de la cei ce serviseaza, se mai poate trage de niste acumulatori ce se folosesc la UPS-uri care merg de obicei cu acumulatori de 12v 7Ah si care au o viata mai buna in regim de folosire ciclica.
Nu stica un incarcator profesional dedicat pt ei; pana acum l-am folosit cel al barcutei un incarcator simplu care nu e grozav si banui ca si din cauza lui am aruncat pana acum vreo 7 acumulatori in cei 6 ani decand folosesc barca, aveam 2-3 bucati cu mine pe care ii tot roteam la incarcat.
Sezonul asta am folosit un incarcator inteligent pt baterii (A6-D) cu detectia incarcarii care incarca mai multe tipuri de baterii (Ni-Mh, Li-Po, Li-Fe) dar si Pb. Cu el am mai putut incarca niste acumulatori cam pe moarte, care nu prea primeau deloc curent cu incarcatorul normal si banui ca ii puteam exploata mai mult timp daca foloseam de la inceput scula asta.
Ca si marci iti recomand Yuasa - scumpe dar super calitate si Ultracell - decente. Fereste-te de Well si alte tipuri care nu suporta descarcare mai mare ca se duc rapid.
Lansez precis la buza stufului si deodata...........