spomb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
bcristache
Puncte: 0

spomb

Mesaj de bcristache »

buna ziua..am cateva intrebari in legatura cu spomb-ul...imi puteti spune cam care trebuie sa fie greutatea lui incarcat cu nada pt a avea o lansare sigura si pe distanta mare?..va multumesc si astept opiniile dvs..

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Re: spomb

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

bcristache scrie:buna ziua..am cateva intrebari in legatura cu spomb-ul...imi puteti spune cam care trebuie sa fie greutatea lui incarcat cu nada pt a avea o lansare sigura si pe distanta mare?..va multumesc si astept opiniile dvs..
Maxim 200 gr
catch&release

bcristache

Mesaj de bcristache »

200 gr cu tot cu greutate spomb-ului?..sau numai nada?

darius123

Mesaj de darius123 »

Nu o sa stai cu cantarul la fiecare lansare, sa nu cumva sa depasesti gramajul.Dupa cateva lansari o sa iti dai seama cum se incarca cel mai bine lanseta.Nu este o greutate optima, conteaza tipul de spod folosit, vantul, tehnica de lansare, tipul de nada(seminte, bile,etc).Nu este tot una sa folosesti o lanseta de 4 lb sau un spod de 6-7 lb.Cu siguranta la o lanseta de 4 lb, nu poti sa incarci spombul pana la refuz, cu seminte ude si sa lansezi cu toata forta.Este aceiasi discutie ca si lansarile la distanta, nu poti sa spui ca un plumb de ,,x'' grame este cel mai bun pentru distanta.La o partida de 3-4 zile, in care esti nevoit sa arunci cu spombul kilograme de nada, nu prea o sa mai ai rabdare sa cantaresti fiecare spomb inainte sa il arunci.
Daca vrei sa mergi la casting cu spomburile, atunci poate sa conteaza si fiecare gram in plus sau in minus :)

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

:shock: Daca folosesti un spod de peste 6lb si spombul incarcat la maxim cat ar tine batul, dupa vreo 20 de aruncari, astazi, maine vei mai pescui decat cu gandul :lol:
catch&release

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

Si eu am avut dilema aceasta, am rezolvato achizitionand SPOMB Midi de pe BigFish.ro, 60 lei parca, il umplu la maxim si arunc cu bat de 4 lbs (MTX9) extraordinar de bine. Producatorul spune ca incarcat cu seminte umede, ajunge undeva la 140 gr. Acuma, eu til recomand, sunt foarte multumit de el, incearcal si nu vei regreta

Respecte!

bcristache

Mesaj de bcristache »

mi-am cumparat..am sa tin cont de sfaturile voastre..incerc sa mai ajung pe balta pe 27..si am sa o incerc...daca ma mai ajuta vremea..pana atunci nu am timp..va multumesc mult pt sfaturi..

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”