monofilamente fluo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: monofilamente fluo

Mesaj de Dan Mitranescu »

florinalin scrie:
Dan Mitranescu scrie:
ionut72 scrie:...
P.S. Da, firele fluo au rezistenta mai scazuta decat a celorlalte.
Firele colorate fluorescent in masa materialului sunt mai slabe si rigide. Adica cele cu grad de transparenta minim. La acestea colorantul intra in structura firului.
In schimb, la firele fluorescente care raman totusi transparente , vopsirea se face la final , intr-un strat de suprafata. Acesta este motivul pentru care culoarea nu ramane atat de pronuntata ca in cazul celorlalte.

Lucrez cu una dintre cele mai bune fabrici de fire de 6 ani si imi comand firele pentru magazin direct de acolo. Daca se putea face un fir colorar cat mai vizibil , rezistent la nod si maleabil , il aduceam de mult. Nu stiu cat se distinge pe monitor , dar firele colorate la suprafata arata asa :
http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php
au aceiasi parametrii mecanici ca varianta inchisa la culoare .
Am optat pentru rezistenta si maleabilitate in defavoarea culorii pronuntate . Asa reusesc sa pescuiesc in majoritatea concursurilor cu 0,20 fara riscuri de rupere a firului si lanseuri maxime pentru diametrul unui monofilament. Si totusi firele se vad cand am nevoie ...
salut Dan

Pentru sezonul viitor as vrea sa-mi schimb firele la mulinete si am vazut la tine pe site M-Line si Maxxx Distance. Din poze am vazut ca ambele sunt fluo. Imi poti spune te rog care este diferenta intre ele si pe care mi-l poti recomanda? Ma intereseaza dimensiunea de 0.25 mm, sa fie cat mai rezistent la nod si sa ma ajute la lansarile la distanta.

multumesc anticipat
Firele sunt identice ca proprietati.
Cele pe role includ costul ambalajului , iar cele pe tamburi mari includ munca noastra de a umple tamburii pe masina de tras fire. Acestea din urma ofera avantajul tronsoanelor exacte pentru fiecare mulineta in parte , fara pierderi sau neajunsuri de fir . Tamburul se umple corect indiferent de situatie si nu raman resturi.
Personal imi umplu acasa mulinetele cu fire de pe tamburi mari , iar pe balta imi iau role MAXXX DISTANCE din comoditate ( pot sa imi trag tronsoane de pe tamburii mari , dar tot 300m am nevoie asa ca nu mai pierd timpul ).
O calitate a acestor fire pe care vreau sa o scot in evidenta este dimensionarea exacta.
Se fac multe confuzii in testarea rezistentei firelor fara sa se tina cont de dimensiunea reala a acestora. "Minciuna" se poarta de multe ori chiar la brand-uri renumite .

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

zici ca sunt identice...totusi pe site au proprietati diferite. La dimensiunea de 0.25 maxxx distante tine 10.2 kg iar M-line tine 12.4 kg......
Sa deduc ca M-line este mai bun?
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

florinalin scrie:zici ca sunt identice...totusi pe site au proprietati diferite. La dimensiunea de 0.25 maxxx distante tine 10.2 kg iar M-line tine 12.4 kg......
Minciuni comerciale fara de care nu poti sa vinzi .
Din partea mea sunt numai o ironie la tupeul altora . :wink: Vreau sa vad unde se ajunge , ca de scris stiu si eu .

Revin , firele sunt identice ca proprietati si foarte bune calitativ.

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

cunoaste cineva firul asta? http://www.profishing.ro/fire-monofilam ... -8803.html
pare a fi exact ce am nevoie.invizibil in apa si vizibil in exterior.dak nu stie nimeni nimic de el as vrea macar o parere despre firele Gamakatsu.va multumesc.

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

Dan Mitranescu scrie:
florinalin scrie:zici ca sunt identice...totusi pe site au proprietati diferite. La dimensiunea de 0.25 maxxx distante tine 10.2 kg iar M-line tine 12.4 kg......
Minciuni comerciale fara de care nu poti sa vinzi .
Din partea mea sunt numai o ironie la tupeul altora . :wink: Vreau sa vad unde se ajunge , ca de scris stiu si eu .

Revin , firele sunt identice ca proprietati si foarte bune calitativ.
:lol: :lol: :lol: Totusi, din experienta ta, care ar fi cifrele corecte? :lol: :lol:

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

ingerasdefoc scrie:Salut.imi spuneti va rog ce fir din lista de mai jos ar fi cel mai ok pt lanseuri la distanta si rezistenta la abraziune?
ele toate-s moi,fara memorie si rezistente dar as vrea sa stiu dak a folosit cineva macar unul din firele astea doua.

http://www.AUTO: Linkurile sunt permise doar partenerilor Crapmania.ro/t-force-xps-long-c ... -distanta/

http://www.fishmag.ro/fire/fire-crap-mo ... asting.htm
vezi tu...fire moi..... Incearca sa le pipai. Eu stiu 2 fire care sa fie matasoase, chiar si la diametre mai mari, ba pot spune ca aceasta caracteristica se poate observa mai bine la fire de diametre mai mari.
Eu iti recomand Stren Original, la role de 300m sau 2194m in cele doua variante de culoare
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... al&x=0&y=0
si Sufix Synergy:
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... yn&x=0&y=0

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

Ms Miki.stii ceva de Gamakatsu Ice Blue?

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

stiu pe cineva care foloseste si spunea ca e ok calitate/pret
Critic echilibrat

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

Osc1or ma intereseaza dak e adevarat ce se zice despre el..k ar fi aproape invizibil in apa iar in aer il poti vedea mai usor sa iti usurezi munca noaptea.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

asta nu stiu sa iti spun, sincer nu cred ca e foarte vizibil... daca vrei sa il vezi noaptea iti treubie clar fir fluo verde, galben, portocaliu
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”