ce plumbi folositi?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Albert
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: ce plumbi folositi?

Mesaj de Albert »

osc1or scrie: Nimic mai fals!
Montura cu plumb inline este mult mai indicata decat montura cu plumb pierdut pt lanseuri la distanta.
Noah d-astea n-am mai auzit demult :lol:
Ti-a dat Bodi un citat din muuultele discutii purtate pe forumuri pe tema asta. Cu toate astea sunt curios pe ce te bazezi cand esti asa sigur pe ceea ce-ai scris mai sus.
Mi-e greu sa cred ca tu, cand pescuitesi, arunci mai departe cu in-linie decat cu plumb pierdut. De helicopter nu mai zic.

On topic: in functie de montura si stil de pescuit caut cei mai ieftini plumbi. Mi se pare aberant sa dau 8, 9 RON pe unul. Noroc ca sunt alternative :)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Cand am afirmat ce am afirmat, m-am referit la montura cu plumb pierdut, nu la montura helicopter.
Helicopter este clar cea mai indicata pt aruncari la distanta.
Critic echilibrat

robert_anisoiu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de robert_anisoiu »

osc1or scrie:Cand am afirmat ce am afirmat, m-am referit la montura cu plumb pierdut, nu la montura helicopter.
Helicopter este clar cea mai indicata pt aruncari la distanta.
Daca tu reusesti sa arunci mai departe cu in-line decat cu plumb pierdut atunci esti foarte tare la in-line insa ai o mare problema la plumb pierdut.
La in-line rigul franeaza semnificativ aruncarea fiind "cap de linie". La plumb pierdut plumbul pleaca ca glontul, nimic nu-l impiedica. Eu zic sa mai reflectezi.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

crayzyboy99 scrie:salut, ma puteti ajuta si pe mine sa imi aleg ceva, lasati aici niste linkuri sa vad....
Salut

Eu folosesc plumbi Carp Lead
http://www.totalfishing.ro/plumbi-crap- ... _1165.html
si
Gardner
http://www.totalfishing.ro/plumbi-crap- ... _1128.html

ca si montura pentru distanta folosesc doar sistemul "plumb pierdut"

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Daca tu reusesti sa arunci mai departe cu in-line decat cu plumb pierdut atunci esti foarte tare la in-line insa ai o mare problema la plumb pierdut.
:D :D

Eu ma intreb cum reuseste? Adica sa fie "foarte tare" doar la in-line si "sa aiba probleme" doar cu plumbul pierdut? Cand foloseste montura cu plumb pierdut arunca mai incet, schimba tehnica, se emotioneaza, sau cum?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

se emotioneaza sa nu piarda plumbul, ca de-aia ii zice "plumb pierdut"

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Exact!! totul este de la emotii!!

Mie mi se pare ca folsind plumbii inline cu tija de la mitranescu, arunc incomparabil mai mult decat daca as folosi plumb pierdut.
Daca folosesc helicopter, parca se duce putin mai bine decat inline-ul, dar am citit ca mecanica monturii e putin mai slaba asa ca am ales sa folosec acest tip de montura decat in cazul in care am substrat namolos.
Critic echilibrat

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Si inca ceva, am tot vazut prin fotografii pe la concursuri diverse monturi.... mi se pare ca marea majoritate a competitorilor folosesc plumbi inline.
Critic echilibrat

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Mie mi se pare ca folsind plumbii inline cu tija de la mitranescu, arunc incomparabil mai mult decat daca as folosi plumb pierdut.

Aha, e exact precum banuiam, e doar o impresie, data de faptul ca, de regula (in marea majoritate a cazurilor), folosesti montura in-line cu care te-ai obisnuit si te simti confortabil. Cu plumb pierdut, dand foarte rar, ti se pare doar ca dai mai putin.

Bine, mai e un aspect care poate schimba datele problemei: eu unul, nu degeaba folosesc (in cazul in-line, cand riscull de pierdere e foarte mic) exclusiv plumbi Fox, care sunt foarte bine echilibrati, au calculat foarte bine centrul de greutate etc. De obicei, la montura cu plumb pierdut, se folosesc (asa cum procedez si eu) cei mai ieftini plumbi, care sunt clar turnati/lucrati mult mai neglijent, fara grija pentru "detalii" cum ar fi echilibrarea&stuff! Ei bine, chestia asta iti poate lua din distanta. Zic!

Un lucru e insa clar: teoretic, acelasi individ, cu acelasi ansamblu lanseta-mulineta-fir, cu plumbi de aceeasi marca si aceeasi greutate si cu aceeasi tehnica de aruncare, va arunca, de regula, constant, mai mult cu montura cu "plumb pierdut".

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

am tot vazut prin fotografii pe la concursuri diverse monturi.... mi se pare ca marea majoritate a competitorilor folosesc plumbi inline.
Pai, acolo unde topografia lacului permite, e cea mai folosita varianta, pen' ca are cea mai buna "mecanica de autointepare"!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”