Cum va amenajati standul de pescuit?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

osc1or
Veteran
Puncte: 0

Cum va amenajati standul de pescuit?

Mesaj de osc1or »

Am o intrebare pt utilizatorii acestui forum: cum va amenajati standul de pescuit pt o partida mai lunga, de minim 24 ore? De ce aveti nevoie?
E clar ca vara lista e mai scurta, dar cu cat temperaturile scad cu atat lista se mareste.
Evident pt a petrece o noapte pe malul lacului avem nevoie de 1 cort + 1 pat + 1 sac dormit + 1 incalzitor de cort + un corp de illuminat (am vazut la cineva pe balta ca isi alimenta un fir de leduri de la o baterie auto pe care o incarca acasa pe redresor, mi s-a parut o idee foarte buna) + o lada frigorifica.
Ma intereseaza pareri si recomandari de echipament pt o toamna cat mai confortabila pe balta.

De exemplu eu cand merg la pescuit am ca echipament urmatoarele: 4 lansete + spod, rodpod, o masa camping + 1 scaun comfortabil. Un cort de 2-3 persoane, 1 saltea dubla si 1 sac de dormit. Am prins o partida cu o noapte foarte rece pe magura 9 acum vreo 3 saptamani si s-a dovedit ca echipamentul meu nu este tocmai ok pt o noapte rece pe balta. (m-am udat si am cam facut frigul)
Ce consider ca este un mare MUST in acest moment este achizitia unui pat, cred ca e mult mai comod din toate punctele de vedere decat salteaua.
Astept parerile pescarilor care nu se dau in laturi de la o partida mai lunga doar ca e frig afara noaptea.
Critic echilibrat

darius123

Re: Cum va amenajati standul de pescuit?

Mesaj de darius123 »

Pentru confortul pescarului la temperaturi joase este nevoei de un pat cu saltea detasabila, sac de dormit cu 2 straturi(-20C), cort + groundsheet+winterskin, incalzitor de cort + incalzitor natural ( ceva de 60 C), imbracaminte adecvata(undersuit+second skin+costum termo+ciorapi termo+bocanci).Cel mai important sa nu te uzi sau sa intre frigul in oase, ca nu mai scapi.
Am incercat si eu sa scap mai ieftin, dar nu se poate.Degeaba luam 3-4 bluze pe mine si 3 perechi de ciorapi, nu rezisti mai mult de o noapte la temperaturi joase si la ploi.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

1) Pat cu saltea detasabila (contra condensului) si cat mai tare/intins (care sa nu permita pozitii defectuoase ale coloanei).
2) Sac de dormit cu specificatia data de producator mai jos cu 15-20 de grade fata de temperatura pe care trebuie s-o infrunti. Exemplu: la 0 grade iti trebuie un "Sub20".
3) Patura izoterma. Neaparat impermeabila si, nu strica, sa fie si respirabila. Pusa peste sac.
4) Second skin + costum termo (fes + ciorapi termo/neopren + manusi + bocanci).

Astea sunt de ajuns chiar si fara cort. Ma rog, fiecare organism (in functie si de gradul de oboseala etc), rezista altfel la frig. Daca-i musai, cort (winterskin-ul e un avantaj net) + incalzitor si iluminator.

In plus:

Scaun cat mai confortabil.
Neaparat masa (cat mai stabila).
Trusa de pescuit (cat mai completa/fara accesorii lipsa si bine aranjata astfel incat sa gasesc ce-mi trebuie oricand).
Lanterna de cap (baterii de rezerva).
O galeata. Si mai bine doua.
Minciogul salteaua si sacii de primire la indemana.
Aragaz (butelie de rezerva) si vesela.
Lada frigorifica.
Neaparat servetele umede.
Saci menajeri.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

remus_cta
pescar de competitie

Mesaj de remus_cta »

Betele in apa,sticlele si fetele pe mal :!: :lol: :lol:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

eu imi amenajez standul in felul urmator:
- sticle de bautura la indemana
- toate sculele si accesoriile cat mai imprastiate, astfel incat daca ai nevoie urgenta de vre-un lucru sa cauti macar 4-5 minute pana-l gasesti.
- rezervorul la masina full, ca n-am cort sau pat si daca ma ia frigul intru in masina si in 2 minute fac 40 de grade

In general nu fac partide mai lungi de 24 de ore ca dupa 14-15 ore oricum nu mai gasesc nimic si sunt si prea beat sa ma mai obosesc sa caut.
Fire intinse !

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

ionut72 scrie: Lada frigorifica.
Pentru fileuri :lol: .
Marius Sârbu

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

pharaoh scrie:
ionut72 scrie: Lada frigorifica.
Pentru fileuri :lol: .
:lol: :lol:

Aia e marca inregistrata "androne" sau cum il chema pe priceputu' ala! Eu nu mananc crap! Deci, la mine e ... pentru "cefe da porc"! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Bete, minim 2 ca altfel nu scoatem parleala cu taxa, si daca se poate sa fie pt distanta ca sa ajungem pe patul de nada al altuia...
Fara lada figorifica, la cat e de frig.. asta mai lipseste.
Masa si scaune, evident ocupate cu orice altceva numai lucruri utile nu. Trusele de pescuit mereu imprastiate pe jos, mereu gata sa calc pe croseta. Pe scaun mereu tin haine, legaturile monturilor le fac din picioare astfel incat dupa echiparea celor "minim" 2 bete, sunt rupt de obosit :D
Cortul si patul nu lipsesc dar unde pescuiesc n-am voie cu cort, deci..... :D

Daca am si sofer, clar ca nu lipsesc cele 6 beri, pe care le termin mereu prea devreme.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am scris eu un articol la noi pe site-ul clubului :wink:

..................Supravietuire in conditii extreme de pescuit!

By Iulian Petre!

Anii de experienta in conditii extreme de temperatura unde am infruntat nopti cu temperaturi de pana la -8 grade, m-au invatat cum imi pot face viata mai usoara.
Degeaba incerci sa combati vremea rece cu zeci de pulovere si geci, daca nu ajuti organismul sa lupte cu temperaturile extreme.
Regula de aur este sa nu consumi hrana si lichid rece. Noaptea mai ales trebuie consumate cat mai multe lichide calde (supe ,ceaiuri ,cafea ,etc ) este bun si vinul fiert dar fara sa intreci masura.In cursul zilei, incepand de dimineata si pana seara, trebuie sa consumi hrana calda plina de carbohidrati pentru ca acestia iti vor spori energia necesara partidei de pescuit.
Cand alergi spre lansete sa intepi un peste, este bine sa ai manusa in mana cu care tii batul, altfel, pana la finalul drilului mana se lipeste pe lanseta si nu mai simti degetele.
Tunarul, adica cel care lanseaza, trebuie menajat la operatiuni de genul, scos lansetele din apa, bagat pestii in sac si incarcat lansete, ca el aiba mainile calde si astfel lansa in bune conditii . De obicei "tunarul" este cel mai putin imbracat, sa se misca lejer si fara un efort sporit poate sa atinga distanta dorita.
In stand nu trebuie sa lipseasca lada frigorifica, chiar daca este iarna utilitatea acesteia consta in a pastra apa calda, prin folosirea unei galeti sau vas deschis, apa se raceste imediat. Niciodata sa nu va spalati in balta sau intr-o galeata cu apa rece, in cateva minute nu veti mai simti degetele. Folositi lada frigorifica unde apa va sta calda aproape toata noaptea, iar cand se raceste completati cu alta fiarta si tot asa.
Cortul dormitor trebuie sa fie de dimensiuni cat mai mici pentru ca incalzirea acestuia este mai rapida si neaparat dotat cu sac pentru sezonul rece. Cortul trebuie sa fie amplasat cat mai departe de standul de pescuit, ca in cele 3-4 ore cat stai in 'dormitor' sa nu auzi nici un zgomot . De multe ori, cine doarme in stand nu se poate odihni din cauza zgomotului produs de senzori,statie, dar mai ales al vizitatorilor care fac galagie fara sa-si dea seama ca cineva la un metru de ei incearca sa se odihneasca .
Eu consider ca un cort mai mic se incalzeste mai repede si nu este nevoie de o sursa de caldura in plus, iar un sac bun de iarna face fata la temperaturi joase fara nicio grija.
Cand te bagi in pat /sac te dezbraci de hainele groase, pentru ca in cazul in care transpiri, cand te trezesti socul termic este foarte puternic. Hainele de exterior trebuie fie calde, ca atunci cand iesi din cort, temperatura de afara sa fie suportabila, pentru aceasta recomand sa le aveti sub sacul de dormit, eu unul le pastrez la picioare.
In cortul din stand, unde sunt ceilalti pescari, este recomandata existenta unei surse de caldura dar cortul sa fie deschis sa se poata interveni la lansete in orice clipa. Astfel cortul principal fiind incalzit, cel care merge la culcare sa lase incaltamintea in acel cort si astfel veti avea haine si incaltari calde.

Cel mai important, se stabileste ora la care trebuie trezit partenerul somnoros si este asteptat cu o cana de lichid fierbinte si multi saci in apa.

Fir intins
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

petre iulian scrie:Am scris eu un articol la noi pe site-ul clubului :wink:

..................Supravietuire in conditii extreme de pescuit!

By Iulian Petre!

Anii de experienta in conditii extreme de temperatura unde am infruntat nopti cu temperaturi de pana la -8 grade, m-au invatat cum imi pot face viata mai usoara.
Degeaba incerci sa combati vremea rece cu zeci de pulovere si geci, daca nu ajuti organismul sa lupte cu temperaturile extreme.
Regula de aur este sa nu consumi hrana si lichid rece. Noaptea mai ales trebuie consumate cat mai multe lichide calde (supe ,ceaiuri ,cafea ,etc ) este bun si vinul fiert dar fara sa intreci masura.In cursul zilei, incepand de dimineata si pana seara, trebuie sa consumi hrana calda plina de carbohidrati pentru ca acestia iti vor spori energia necesara partidei de pescuit.
Cand alergi spre lansete sa intepi un peste, este bine sa ai manusa in mana cu care tii batul, altfel, pana la finalul drilului mana se lipeste pe lanseta si nu mai simti degetele.
Tunarul, adica cel care lanseaza, trebuie menajat la operatiuni de genul, scos lansetele din apa, bagat pestii in sac si incarcat lansete, ca el aiba mainile calde si astfel lansa in bune conditii . De obicei "tunarul" este cel mai putin imbracat, sa se misca lejer si fara un efort sporit poate sa atinga distanta dorita.
In stand nu trebuie sa lipseasca lada frigorifica, chiar daca este iarna utilitatea acesteia consta in a pastra apa calda, prin folosirea unei galeti sau vas deschis, apa se raceste imediat. Niciodata sa nu va spalati in balta sau intr-o galeata cu apa rece, in cateva minute nu veti mai simti degetele. Folositi lada frigorifica unde apa va sta calda aproape toata noaptea, iar cand se raceste completati cu alta fiarta si tot asa.
Cortul dormitor trebuie sa fie de dimensiuni cat mai mici pentru ca incalzirea acestuia este mai rapida si neaparat dotat cu sac pentru sezonul rece. Cortul trebuie sa fie amplasat cat mai departe de standul de pescuit, ca in cele 3-4 ore cat stai in 'dormitor' sa nu auzi nici un zgomot . De multe ori, cine doarme in stand nu se poate odihni din cauza zgomotului produs de senzori,statie, dar mai ales al vizitatorilor care fac galagie fara sa-si dea seama ca cineva la un metru de ei incearca sa se odihneasca .
Eu consider ca un cort mai mic se incalzeste mai repede si nu este nevoie de o sursa de caldura in plus, iar un sac bun de iarna face fata la temperaturi joase fara nicio grija.
Cand te bagi in pat /sac te dezbraci de hainele groase, pentru ca in cazul in care transpiri, cand te trezesti socul termic este foarte puternic. Hainele de exterior trebuie fie calde, ca atunci cand iesi din cort, temperatura de afara sa fie suportabila, pentru aceasta recomand sa le aveti sub sacul de dormit, eu unul le pastrez la picioare.
In cortul din stand, unde sunt ceilalti pescari, este recomandata existenta unei surse de caldura dar cortul sa fie deschis sa se poata interveni la lansete in orice clipa. Astfel cortul principal fiind incalzit, cel care merge la culcare sa lase incaltamintea in acel cort si astfel veti avea haine si incaltari calde.

Cel mai important, se stabileste ora la care trebuie trezit partenerul somnoros si este asteptat cu o cana de lichid fierbinte si multi saci in apa.

Fir intins
Astfel de posturi asteptam cand am deschis acest topic.
Felicitari si multumesc
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”