cat conteaza o mulineta long cast?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

cat conteaza o mulineta long cast?

Mesaj de marian_popescu »

din experientele anterioare, nu am putut face diferenta in lanseu intre banax helicon si navi xsa, obtineam in aceleasi conditii, aceleasi distante

dintr-un material mai vechi din revista AVP (parca), testerii pusi la treaba cu cateva mulinete long cast reuseau cam aceleasi rezultate cu navi si bblc, chiar superioare super aero kisu , in timp ce infinity xbr era constatnt (dar nu foarte multi metri) in urma, pe seama tamburului ABS, cu conicitate inversa

acum...cu lansete rapide, set de inele mari, o ultegra poate face diferenta fata de un navi? cat credeti ca se poate castiga in lanseu?

PS - folosesc fire de 0,25, dar sunt dispus sa cobor spre 0,20, iar tehnica nu e chiar rea

osc1or
Veteran

Re: cat conteaza o mulineta long cast?

Mesaj de osc1or »

Mie pana acum din ce am incercat, cu banaxul mi se pare ca am ajuns cel mai departe. Cred ca explicatia este ca infasoara foarte bine firul.
Dintre mulinetele cu care am aruncat: Okuma LB, PL 865, Axeon v2 80, spector st65a, Banax Helicon 5600nf, attack fr 8000, hakuyo td6000, jakson roxan 6000, bbrlc...
Tintre toate acestea mi se pare ca decat bbrlc infasoara mai bine firul, dar fiind ceva mai grea parca taie cativa metri din aruncare.
Critic echilibrat

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Din experienta mea, intre cele 3, Navi, Ultegra si BBLC, nu exista diferente notabile intre lungimea lanseurilor (desi diferentele de pret sunt semnificative). Marea lor calitate (a tuturor celor 3) e asezarea foarte buna a firului pe tamburi si, probabil, ca acesta e secretul. Altfel, eu unul, dintre cele 3, arunc cel mai departe cu ... BBLC! :)

P.S.Oricum, daca ar fi sa alegi ultegra, alege XTB-ul!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

AND1

Mesaj de AND1 »

Iti dau un exemplu sa intelegi cum sta treaba.La aparatele foto profesionale exista preturi intre 500 de euro si unele care ajung la 25.000.Pe mana unui amator si la ochiul unui amator , nu sunt diferente notabile...pentru un concurs de fotografie , insa...sunt diferente capitale.

In cazul nostru , oameni de rand , pescari average , care pescuim la 120-130 metri maxim , diferentele nu sunt notabile...putem arunca distantele astea aproape cu orice mulineta long cast(si cu un bat pe masura) care aseaza firul cat de cat bine(cu fir subtire).Importanta decisiva a acestor mulinete apare atunci cand tehnica pescarului este impecabila...incarcarea batului se face la limita si un plus in atingerea distanelor extreme(peste 180 metri) vine din asezarea si desfasurarea impecabila a firului datorita unei mulinete premium.Chiar si asa sunt pescari care arunca in jurul a 180m cu echipament low cost datorita tehnicii impecabile.

In concluzie , merita sa cumparam mulinetele mai sus mentionate de tine din perspectiva calitatii si a duratei lungi de viata.Diferente notabile in casting vei simti cand cu o Okuma vei da 180m si cu NAVI sau o ULTEGRAA XTC 14000 vei da 185m :).

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Chiar si asa sunt pescari care arunca in jurul a 180m cu echipament low cost datorita tehnicii impecabile.
Poti sa-mi dai si mie exemplu de 3 pescari macar, din Romania, care pescuiesc la 180 de metri sau mai mult? E diferenta mare intre aruncarea la 180 m si pescuitul la 180 de m!

AND1

Mesaj de AND1 »

SPUNEAM...CARE ARUNCA!!!

Oricum pentru a pescui la 130-140 , trebuie sa dai cu plumb gol undeva la 160.

AND1

Mesaj de AND1 »

Si mai jos pomenem de CASTING.

Oricum , pentru a nu mai lasa loc de interpretari :)...pentru a nu se strica topicul omului...ma refeream la aruncat=lansat in regim de casting , cu plumbul gol.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

...ma refeream la aruncat=lansat in regim de casting , cu plumbul gol.
Pai (tocmai d'asta ti-am pus intrebarea), tare ma tem ca Marian se referea la altceva: anume pescuitul efectiv la distanta! :)

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Nu scoateti din ecuatie betele cu care pescuiti.
In iarna mergeam la casting pe Floreasca ca sa ne mai omoram timpul
Ca bat eu dateam cu un Fox Horizon XT. Cu inele 50-16 iar ca mulinete Ultegra Ci4 de 14000 si am mai dat cu Daiwa Wincast de 5500 cu tambur conic etc , pe ambele aveam Shimano Technium de 0,22

Teoretic Daiwa trebuia sa fie in avantaj din cauza conicitatii tamburului in combinTie cu inelul de 50 dar cu toate astea Shimano a aruncat constant mai bine.
Concluzia mea a fost ca Shimano arunca mai bine din cauza tMburului mai mare in diam care elibera mai putine spire in comparatie cu Daiwa ....

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

ionut72 scrie:
Chiar si asa sunt pescari care arunca in jurul a 180m cu echipament low cost datorita tehnicii impecabile.
Poti sa-mi dai si mie exemplu de 3 pescari macar, din Romania, care pescuiesc la 180 de metri sau mai mult? E diferenta mare intre aruncarea la 180 m si pescuitul la 180 de m!
Iohann, Dinescu, Florescu, Mihalcea...
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”