Sunt interesat sa imi cumpar 2 lansete Century S1 Stealth 3 m si sa le echipez cu mulineta shimano 8000 super baitrunner xte-a ce ziceti sunt bune lansetele pt dunare...
cei mai de succes pescari de Dunare pe caeii cunosc folosesc l dunare plumbi de 30-50 de grame
daca te tine sa tavalesti pe garla un century, ia-l. nu cunosc lanseta, dar acolo te ajuta ceva mai sensibil pa varf. nu intotdeauna trage de-ti zboara batul din suport
personal, am 5 lansete de crap pentru dunare> 3 Ron Thompson hard core II (80-150 de grame) si 2 sert hooligan (100-300 de grame), ambele de 3 metri. sunt bête de compozit, cu varful din fibra de sticla plina, elastic si sensibil la trasaturi fine. in schimb, betele au mare rezerva de putere pe restul blancului
serturile mi-au servit ca bête de somn, desi nu am prins mai mare de 8 kg. le-am vandut unui coleg in momentul in care mi-am luat altele mai puternice, contra sumei de 220 de lei setul. dupa cateva luni, le-am vazut expuse in raftul unui magazine la care colegul arvuniseun set de bblc. m-am ofticat pentru pretul mic al lansetelor si mi-am zis ca oricum nu mai gasesc bête de dunare la un pret atat de bun (raportat la calitatile lor). si le-am cumparat din nou. sunt mai moi pe tronsonul de varf decat ron thompson si mi le-am luat pentru crap
acum...parca am prea multe si le-as da, mai ales ca am inceput sa dau si la feeder pe Dunare. daca sunteti interesat> veniti, testate ambele modele. le pot folosi atat la finite, cat si cu monturi de 300 de grame, ambele modele. cuplate cu shimano baitrunner 4500b - peste sa fie ca sculele sunt ok
Sincer daca ai vedea ce bete am avut pana acuma....si ce mulinete luate acum 6-7 ani...am dat putin atunci pe ele....adica acuma fac mai putin decat nimic....sunt noname....si am pescuit cu ele binisor...si a venit timpu sa le schimb cu unele bune....eu ce am vazut la dunare ....cand este curent mare varfu subtire se misca intruna de la curent....si prea sensibila nu e prea stralucita..precizez ca nu pescuiesc in delta... Zona braila....unde apa are cate odata niste curenti in care nici nu poti inota...si deasta m-am oprit la century S1....bani nu sunt o problema pt ca nu le cumpar in fiecare an,ci o singura data....astept pareriiiiiiii....
ma indoiesc ca vreun century (in afara de spoduri) ar face fata mai cu brio pescuitului de forta si de uzura mai bine ca hard core II
nu din considerente economice le recomand nici pe astea, nici serturile, nici alte modele asemanatoare (gen jaxon cristalis powertip)
dar asta e o lanseta de stalking, nu de Dunare. sunt lucruri total diferite. la stalking nu dai la varf in primul rand. si nici in curenti (daca nu chiar numai pe lacuri). iar century face lucruri cu un inalt grad de specializare. daca au facut-o pentru stalking, pentru asta e
alegerea e personala. si nici nu am pretentia de a cunoaste mai bine pescuitul la dunare decat un dunarean ca tine (la fel cum nici nu as incerca sa pescuiesc la crap cu power pro ca linie principala, ci cu monofilament)
daca intradevar te tine, cauta gama ceva in gama boat de la shimano, ceva de la beastmaster in sus. cele mai lungi sunt la 3 metri
Buna recomandare...ms chiar aveam de gand sa imi iau powerpro...de curand mi am luat Shimano EXAGE AX S.T.C boat 240MH cod: TEAXBT240MH. putere max: 75-250g