Alegere mulinete: BBLRC vechi, Ultegra 14000/10000, XBR?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
delcea_sergiu
Puncte: 0

Mesaj de delcea_sergiu »

Buna ziua! As dori sa apelez la experientele voastre in legatura cu o alegere intre urmatoarele 3 modele pe care doresc sa le folosesc pe blankurile Senzor Magic (modelul vechi): BBLRC model vechi, Ultegra 14000/10000 sau XBR 5000/5500 (SH bine intretinute)? Mentionez ca alegerea este limitata ca buget pt gama 600-750/buc , sunt un aruncator mediu cu o mica preferinta pt frane rapide fata de bait-runner dar nu decisiva. M-ar interesa o comparatie dpdv al impacarii cu blankul pentru lansari, fiabilitate si intretinere, forta si reglaje etc. Sunt deschis catre sugestii ale altor firme in aceeasi gama de pret, cele 3 modele mentionate sunt cele cu care sunt cat de cat familiar.
Ca o pre-intampinare a sfaturilor de orientare spre mulinete tip Oryx/Synex/Axeon sau diverse copii ale lor mentionez ca am deja 2-3 ani de experienta cu genul acesta si doresc sa merg putin peste ele. Stiu ca o tehnica buna de aruncat pe aceste mulinete de multe ori este suficienta pentru distante mari, totusi simt nevoia pt o mica schimbare.
Multumesc anticipat tuturor!

Bogdan Zaharia
Moderator

Re: Alegere mulinete: BBLRC vechi, Ultegra 14000/10000, XBR

Mesaj de Bogdan Zaharia »

magic cu bblc am avut eu...niste lansete superbe si mulinetele la fel...se pupau destul de bine...
2 probleme..
1.greutatea ansamblului si
2.talpa de la bblc nu calca bine pe mandrina-se poate rezolva foarte simplu, la modelul nou de magic nu mai exista aceasta problema...
in rest un ansamblu pe care poti sa il ai vesnic :lol:
ImagineImagine
BÂZ

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu am bbrlc-uri, sunt niste mulinete super misto, din toate pct de vedere. Sunt 1 clasa peste toate celelalte mulinete pe care le-am avut pana acum. Au un inconvenient insa.. sunt foarte grele.
Am fost la un concurs pe Greaca recent, si stiind ca pestii sunt relativ mici, si plecand de acasa pregatit cu o strategie care implica schimbarea lansetelor la 30min timp de 48 ore, am decis sa las mulinetele acasa si sa pescuiesc cu ceva mult mai usor. (distance carp pro si hakuyo td6000)

Cred ca alegerea mulinetei este conditionata foarte tare de stilul de pescuit ales.
Critic echilibrat

delcea_sergiu

Mesaj de delcea_sergiu »

Multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar, aveti mare dreptate, nu am precizat pentru ce le folosesc - pentru viitorul apropiat numarul de concursuri la care intentionez sa particip este redus, iar partidele de placere in general incerc un pescuit mai selectiv axat pe boiles(desi in general merg pe baltile cu densitati mari gen Pleasa, Cercani, Mv2 unde sunt capturi in numar mare in general pentru pescarii cat de cat seriosi. De exemplul anul acesta grosul partidelor au fost de 48h pe Pleasa, am nadit si pescuit aproape exclusiv cu bile fierte, media trasaturilor a fost cam 25/partida si in jur de 18-22 bucati aduse pe saltea). Observ ca majoritatea sfaturilor au mentionat greutatea ansambului - cu Magic+BBLRC am pescuit deja 2 ani (am avut cate 1 buc. din fiecare) chiar si in cateva concursuri de viteza nu am simtit probleme uriase, desi cred ca daca ar fi fost 4 astfel de ansambluri probabil as fi simtit altceva :D

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Windcast !

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.
Eu îți recomand Super Ultegra XSA. Este cea mai solida dintre toate Ultegrele, are 1rulment in plus fata de xsb/xsc, frâna mult mai rapida (1,5 ture). Am folosit toate modelele de Ultegra care exista, aceasta mi se pare mult mai bine făcută.
Ai precizat ca nu te interesează greutatea mulinetei, oricum eu nu-i înțeleg pe cei care se plâng de greutatea BBLC-ului (790g ) cand orice Ultegra de 14000 are aproape la fel -> 740g. Pe cei cu ultegra nu i-am auzit vreodată sa se plângă. Ba chiar am auzit oameni care au renunțat la BBLC in favoarea Ultegrelor, din cauza greutatii ...:))
Privește partea buna a lucrurilor , o greutate mare reprezintă piese de calitate si fără plastic in interior. Oare de ce bblc a rezistat atât? Ca doar e model "99. Mai ales ca le-ai folosit deci știi despre ce vorbim.
In nici un caz nu îți recomand Ultegra XT-C. Si nici windcast.( windcast s mi se pare o gluma de mulineta, si are tupeul sa coste cât un Navi/Ultegra) - da, toți fanii daiwa sa-mi sara-n cap np :D
Daca într-adevăr vrei ceva ușor, Ultegra Ci4 XSA, mai ales că acum este la ofertă...
Dar daca vrei un tanc de mulineta, fără baitrunner, atunci Super Ultegra xsa este cea mai buna alegere!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

like pt postarea de mai sus,DAR..., daca vrei ceva senzatie si cu care te poti incadra:
-schimba mandrina la lansetele magic cu unele originale fuji dnps sau ce model iti place si i-ati Daiwa tournament Entoh si pishu pe orice Shimano :wink:
NU am Daiwa ,am tot super ultegra dar le-as da intr-o secunda la schimb pe un set de Entoh.
catch&release

delcea_sergiu

Mesaj de delcea_sergiu »

Multumesc :) Vad ca majoritatea sfaturilor se concentreaza spre Ultegra, o sa tin cu siguranta cont. Combinand cu ce reviews am mai gasit pe net cred ca asta va fi directia. Marturisesc ca eu fusesem foarte atras de preturile mici pt cateva infinity SH, dar din cate am inteles nu ar fi cea mai buna optiune.
Cat despre problema cu mandrina Magicului vechi am auzit multe voci, cea pe care am avut-o eu n-a facut nicio problema, sper cele luate de curand sa fie la fel :) O sa ma uit mai atent cand revin in tara la jocul acela fata de talpa unui BBLRC, dar deocamdata nu cred ca schimb mandrinele decat daca se intampla vreun accident major cu ele.
Multumesc inca o data, orice parere este in continuare binevenita :)

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

de curand posesor al noului magic. sunt ok din toate punctele de vedere.
si mi-ar placea sa le pup cu niste ultegre, am avut xsa 10000 si am fost nevoit sa le vand (am mai avut bblc si superbaitrunner si as alege tot ultegra).
daiwa am avut emblem x, dar nu sufera comparatie cu ultegra xsa, poate doar la capitolul fiabilitate

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”