petre iulian scrie: [...] eu merg pe principiul montura cat mai simpla fara "zdranganele" ,tuburi ,varteje de tot felul ,tuburi antirasucire,anti incurcare ,anti bla -bla -bla dar mai incerc din cand in cand ceva care-mi atrage atentia si cred ca nu este o chestie pur comerciala inventata de englezi ca sa/si vanda marfa...
sunt multi creduli care se holbeaza la firmele de prezentare de la diferite firme si pun botul la vrajeala lor.....ii recunosti pe balta dupa monturile "pom de craciun" incarcate cu fel de fel de tuburi si agrafe/varteje cat mai complicate .
Daca urmaresti pescarii de competitie mai vechi o sa observi exact invers - monturi simple formate din plumb ,un vartej normal si un forfac normal legat cu nod-fara nod .... fara leadcore ,fel de fel de tuburi si varteje ....
Eu spun asta de 12 ani si totusi se vand "accesoriile " pe banda .petre iulian scrie:sincer eu nu am auzit ca este obligatoriu (tub/leadcore/inaintas conic etc)...
Nu am studiat bine montura pentru ca eu personal nu am folosit pana acum dar a folosit partenerul meu ...Montura este interesanta ca poti lansa mult mai departe cu ea in aceasta forma ( saculet cu 7 bile ).
E interesanta dar eu merg pe principiul montura cat mai simpla fara "zdranganele" ,tuburi ,varteje de tot felul ,tuburi antirasucire,anti incurcare ,anti bla -bla -bla dar mai incerc din cand in cand ceva care-mi atrage atentia si cred ca nu este o chestie pur comerciala inventata de englezi ca sa/si vanda marfa...
sunt multi creduli care se holbeaza la firmele de prezentare de la diferite firme si pun botul la vrajeala lor.....ii recunosti pe balta dupa monturile "pom de craciun" incarcate cu fel de fel de tuburi si agrafe/varteje cat mai complicate .
Daca urmaresti pescarii de competitie mai vechi o sa observi exact invers - monturi simple formate din plumb ,un vartej normal si un forfac normal legat cu nod-fara nod .... fara leadcore ,fel de fel de tuburi si varteje ....
Teoretic, in montura lui Silviu, plumbul se leaga pe o agrafa rapida modificata, separat de legatura forfacului. Agrafa functioneaza ptr. plumb ca si un safety clips (pierderea lui are loc daca pestele trage inainte, plumbul se blocheaza si forteaza mansonul de cauciuc lasand agrafa deschisa).atb333atb scrie:Am si eu o intrebare...
In momentul in cre sa zice ca se blocheazaa plumbul in namol sau buruieni si se pierde din agrafa ce siguranta avem ca nu vine jos cu tot cu forfac?
1.carligul ramane ca in varianta originala de elicopter(este practic un elicopter clasic dar in loc de plumb are plumb+3-4-5 bile in saculet)Rusu Andrei scrie:1) si carligul unde se prinde in tot acest ansamblu , pe agrafa originala (culisanta) a monturii elicopter?
2) de ce trebuie sa tai un plumb de 180-200 g? Un plumb fix de 100 g gata facut nu intra ?