Boiliesuri pe ape curgatoare?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cradu
Puncte: 0

Boiliesuri pe ape curgatoare?

Mesaj de cradu »

Salut baieti, ma intereseaza daca exista cineva care pescuieste cu acest tip de momeala pe ape curgatoare? Daca da, exista diferente majore in ceea ce priveste modul de nadire(sau durata), exista diferente in modul de abordare( monturi, tip de plumb, etc.) si cel mai important, prin comparatie, sint mai eficace pe ape curgatoare decit momelile clasice, ca sa zic asa?
Respecte, Radu Cerghizan.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Radule,
Deosebirea este ca apa curge. In aceasta situatie nu mai rulezi bilele, ci le faci sub forma de pernita.( doar le tai cu masa ) s-au daca sunt facute le calci usor pt. a le platiza. In felul acesta nu se mai rostogolesc in curentul de apa ca o sfera.
Nadirea se face in amonte de locul unde pescuiesti.
Plumbul folosit musai plat si greu.

Kulcsar Laszlo

Mesaj de Kulcsar Laszlo »

La sfarsitul saptaminii iti voi timite un scan, poate iti va fi de folos.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Ce e aia scan - frate ? Cornele pescuiesti pe Internet de la o vreme ? :lol: :lol:

cornel rosioru
maestru emerit

Ma antrenez pt. Dirvari. :lol:

cradu

Mesaj de cradu »

Multumesc pt. raspuns domnule Rosioru, insa as dori sa stiu daca merita sa te apuci sa nadesti in ape curgatoare ( nu ma refer aici la Delta) cu boiliesuri . Ca sa fiu mai exact cam in cit timp reusesti ( daca reusesti?) sa inveti mustaciosii cu acest tip de momeala pe un anume segment de riu ( eu de exemplu pescuiesc destul de mult pe Mures in 2-3 locuri unde prind crap, insa exemplare modeste si destul de imprevizibil).In cazul in care exista cineva care pescuieste constant cu boiliesuri pe riu poate-mi zice si mie niste mixuri, arome ,etc. "prinzatoare" :lol:
Respecte, Radu Cerghizan.
P.S. Pina acum, de fiecare data cind am folosit boiliesuri pe Mures, pauza nene ( e drept ca nici nu am insistat f.f. tare).

cornel rosioru
maestru emerit

Eu nu am pescuit decit in delta s-au in dunare pe bratul Borcea la Km. 5. Cele mai bune rezultate le-am avut in delta la Crisani. Nadeam dimineata cam un Kg. doua si raspundea cam dupa 3 ore. in timpul zilei la o ora mai aruncam 20-30 de bile. Seare la plecare(nu ramineam pe balta fiind noiembrie si fiind f. frig stateam la gazda) nadeam cu ce raminea. Dimineata o luam de la capat. Eu am folosit sqid-octopus de la SBS. Alternativ mai aruncam si o punga doua de porumb Melec tot cu aceasi aroma. Pe rig insa am pus numai bile.

PANAIT CEZAR

INTREBARE

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Unde ai dat la Crisan?
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

cornel rosioru
maestru emerit

Pe canalul dunarea veche din dreptul hotelului Lebada.

PANAIT CEZAR

INTREBARE

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Ai prins la boilles in zona aia?Si a raspuns pestele asa de repede?Inseamna ca s-a mai dat cu bile acolo.Ma pui pe ginduri ,pentru ca locul meu preferat este tot pe Dunarea Veche,dar mult mai la vale.
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”