Și acum stau la cotitură!

Moderator: gor965
Domnule Popescu, eu am inteles foarte bine ce vreti dumneavoastra si de asemenea inteleg cum ar trebui sa functioneze in mod normal o federatie. Sunt doua drumuri total diferite in cazul de fata... Abordarea dumneavoastra pare o combinatie intre neintelegerea fenomenului de pescuit competitional si dorinta extraordinara de a ajunge la niste banuti. Spun asta pentru ca exista si varianta in care sa ajungeti la bani si in acelasi timp sa veniti si cu ceva coerent pentru pescuit.Stefan Popescu scrie:Domule Oancea,Ovidiu Oancea scrie:Dar mai interesant ar fi totusi sa discutam despre cum ati decis ca trebuie sa ne ajutati pe noi pescarii de competitie. Cum ati constientizat ca acest interes national, care este pescuitul de competitie, trebuie protejat si sprijinit? Treceati intamplator pe la Tancabesti si l-ati vazut pe Vladut cum ne fura la concursuri si din spirit civic ati decis sa va implicati? Veneati de la aprozar si v-a intampinat o solie a pescarilor de competitie care se plangeau de conditiile grele in care lucreaza? Ati citit pe Crapmania cu tarusii, cu banii lotului, cu balacareala? Toate la un loc? Si atunci ati zis... domnule eu ca pescar din '65 nu pot ramane indiferent?
Se pare că nu ați înțeles ce vreau eu. Am spus pe toate postările mele că nu mă interesează pescarii sportivi, ci pescuitul sportiv. Redresarea acestuia este obiectivul meu, nu să fac sluj la pescari, așa cum mimează Mateianu.
Pescarii de competiție sunt doar cei integrați în sistemul competițional oficial, organizat de federația, nu cei care pescuiesc, așa cum spuneați dumneavoastră, pentru plăcere și pentru a-și arăta prosperitatea cu scule sofisticate și scumpe. Înțelegeți acum diferența? Este evident că pescuitul sportiv de performanță are nevoie de această federație, fiind (sper că nu se mai îndoiește nimeni) singura abilitată de lege să organizeze competițiile oficiale naționale și internaționale, să selecționeze loturile naționale și să asigure participarea la competițiile oficiale în numele României. Chestiunile sunt simple și credeam că, după atâta zarvă pe toate forumurile de pescuit, s-a înțeles acest lucru.
Cât despre obligațiile cluburilor de a asigura sportivilor condițiile necesare de pregătire și participare la competiții, aceasta este obligația cluburilor, nu a sportivilor. Știți foarte bine că până acum cheltuielile erau suportate de către sportivi, nu de cluburi, ceea ce nu era normal, întrucât cluburile nu aveau nici o noimă în acest caz. Aceasta este normalitatea pe care federația o aduce în pescuitul sportiv și asta nu-i convine, de exemplu, lui Mateianu, pentru că banii pe care el îi face prin diverse brăile organizate pe ici, pe colo, nu-i folosește, așa cum zice legea pentru a susține performanța sportivă, ci pentru propria familie. Cred că este evident! Și încă odată; eu respect opțiunile și părerile oricui. Nu alerg cu arcanul după nimeni, dar consider necesar ca pentru a lua o decizie corectă, să fi bine informat. Cred că veți fi de acord cu mine că, de când a apărut ideea de federație lansată de mine, aceasta a fost bombardată din toate părțile cu invective și mizerii și mai ales s-a făcut o campanie negativă josnică împotriva mea, având ca scop tot denigrarea ideii de federație, pentru că aceasta deranjează in primul rând interesele care sunt în jurul pescuitului sportiv și nu pescarul obișnuit care dorește să practice pescuitul sportiv pentru plăcere, așa cum doriți dumneavoastră sau pentru performanță, cum doresc cei care s-au legitimat la federație. Și atunci, care este problema?
Domnule Popescu, eu am inteles foarte bine ce vreti dumneavoastra si de asemenea inteleg cum ar trebui sa functioneze in mod normal o federatie. Sunt doua drumuri total diferite in cazul de fata... Abordarea dumneavoastra pare o combinatie intre neintelegerea fenomenului de pescuit competitional si dorinta extraordinara de a ajunge la niste banuti. Spun asta pentru ca exista si varianta in care sa ajungeti la bani si in acelasi timp sa veniti si cu ceva coerent pentru pescuit.
A fi interesat de pescuitul sportiv fara a te interesa pescarii sportivi este o ineptie. Va place sa puneti cuvinte unul dupa altul ca sa iasa mult text. Este si o fractura logica pentru ca teoretic ratiunea pentru care ati demarat aceasta initiativa a fost pescarul sportiv oropsit si furat. Concluzia este ca va intereseaza pescarii, dar doar cei care sunt obedienti si care pentru un mic si o bere si trei viermusi sunt in stare de orice umilinta.
Exista insa o categorie care cuprinde foarte multi pescari de competitie pe care nu ii poti cumpara si nici convinge cu argumentatia asta pe langa subiect. Aici este problema pe care o aveti si o constientizati. Lasati-l pe Mateianu si campania negativa ca nu are rost. Mateianu o face bani din concursuri, ca doar nu o sa organizeze pe gratis, insa ii face pentru ca noi pescarii de competitie (ca pasiune) vrem sa ii faca. Cand noi nu vom mai vrea sa participam, nu va mai face, insa deocamdata vrem. Piata pescuitului de competitie nu poate exista fara aceasta categorie de pescari. Si fara o piata dezvoltata a pescuitului de competitie nu poate exista performanta.
Totusi... sunteti "runner" in povestea asta?
E chiar culmea sa ma intrebati dvs pe mine daca am idee...Stefan Popescu scrie:Nu domnule Oancea, nu sunt runner. Sunt chiar părintele acestui proiect. Și cei care cunosc istoria lui o pot confirma. Și așa cum face orice „proiectant”, va trebui să-l duc până la capăt! Și nu mă îndoiesc că sunteți convins de faptul că pescarii vin și se duc. Acest proiect va trebui să reziste și după ce noi nu vom mai fi. Asta dacă dorim să facem ceva pentru pescuitul sportiv sau vrem doar să profităm de el!
PS Aveți așa, o idee cât de mică cam care ar fi numărul pescarilor sportivi de competiție? Răspunsul nu cred că o să vă placă!
Domnule Popescu, ce amenintare subtila si prompta... Totusi va intereseaza pescarii?Stefan Popescu scrie:Mădălin, mai ești cumva în echipa Carp Zone? Atunci înseamnă că vei fi prins în calendarul competițional 2014. Sau ai uitat să ștergi din subsolul ce apare la postările tale apartenența la Carp Zone. Nu de alta, dar Carp Zone va trebui să-și înscrie echipele până la 31 dec. 2013!
Haideți să lămurim si acest mister. Se știe că mă ocup de organizarea pescuitului sportiv cam din 2005. Am și contribuit la apariția primei forme de organizare federalistă. În 2008 am făcut primele demersuri pentru transformarea acesteia în federație sportivă. Pericolul aparitiei acestui for sportiv reprezentativ care avea ca efect măturarea AGVPSR din pescuitul sportiv de competiție, a fost sesizat urgent de AGVPSR, care a trebuit să ia măsuri. Prima măsură pe care a dorit să o ia, a fost să contracareze acest lucru. Acest aspect a avut mai multe etape. Prima a fost învitarea mea în „bârlogul lupilor”, adică la sediul AGVPSR, la o întâlnire cu Șelaru. La poziția mea fermă (și conformă cu legea) prin care am cerut AGVPSR să-și vadă de vânătoare și să lase pescuitul în pace, au urmat încă două etape. Prima, s-a încercat debarcarea mea din fruntea FNPSR, printr-un individ cumpărat de Șelaru, individ care a ajuns pentru scurt timp director executiv ANPA, de unde a fost dat afară pentru că era un bețiv ordinar.Ovidiu Oancea scrie:E chiar culmea sa ma intrebati dvs pe mine daca am idee...Stefan Popescu scrie:Nu domnule Oancea, nu sunt runner. Sunt chiar părintele acestui proiect. Și cei care cunosc istoria lui o pot confirma. Și așa cum face orice „proiectant”, va trebui să-l duc până la capăt! Și nu mă îndoiesc că sunteți convins de faptul că pescarii vin și se duc. Acest proiect va trebui să reziste și după ce noi nu vom mai fi. Asta dacă dorim să facem ceva pentru pescuitul sportiv sau vrem doar să profităm de el!
PS Aveți așa, o idee cât de mică cam care ar fi numărul pescarilor sportivi de competiție? Răspunsul nu cred că o să vă placă!O conditie necesara dar nu suficienta pentru a vedea pescarii de competitie este sa iesiti de pe forum si sa mergeti la evenimentele la care acestia se reunesc. Sigur, numarul lor poate creste daca acest fenomen este sprijinit corespunzator... mai degraba as zice incurajat. Insa dumneavoastra ati spus ca nu va intereseaza acesti pescari, deci de ce ma intrebati?
Totusi ce va intereseaza? Cum ati luat decizia de a face ceva pentru pescuitul sportiv? Este asa de pueril cum expuneti acest proiect....
Pai tu ne intrebi pe noi daca stim nr pescarilor de competitie din Romania ? Hai ca esti chiar nostim de nesimtit.Stefan Popescu scrie:Nu domnule Oancea, nu sunt runner. Sunt chiar părintele acestui proiect. Și cei care cunosc istoria lui o pot confirma. Și așa cum face orice „proiectant”, va trebui să-l duc până la capăt! Și nu mă îndoiesc că sunteți convins de faptul că pescarii vin și se duc. Acest proiect va trebui să reziste și după ce noi nu vom mai fi. Asta dacă dorim să facem ceva pentru pescuitul sportiv sau vrem doar să profităm de el!
PS Aveți așa, o idee cât de mică cam care ar fi numărul pescarilor sportivi de competiție? Răspunsul nu cred că o să vă placă!
Mi-au lăsat mie acest favor pentru a mă distra cu voi. Merit și eu măcar atât din parte lor!Vladut Mateianu scrie:Pai tu ne intrebi pe noi daca stim nr pescarilor de competitie din Romania ? Hai ca esti chiar nostim de nesimtit.Stefan Popescu scrie:Nu domnule Oancea, nu sunt runner. Sunt chiar părintele acestui proiect. Și cei care cunosc istoria lui o pot confirma. Și așa cum face orice „proiectant”, va trebui să-l duc până la capăt! Și nu mă îndoiesc că sunteți convins de faptul că pescarii vin și se duc. Acest proiect va trebui să reziste și după ce noi nu vom mai fi. Asta dacă dorim să facem ceva pentru pescuitul sportiv sau vrem doar să profităm de el!
PS Te-ai intrebat vreodata de ce, din nr ala mare de pescari din cadrul federatiei, nu intra niciunul sa te sustina pe acest forum ? Astept raspunsul tau, Pinochio !