sfaturi si pareri despre lanste...

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

alexica32
Puncte: 0

Mesaj de alexica32 »

Va salut!!Am o mare nelamurire acum,as dori sa schimb lansetele si nu stiu ce sa aleg,am folosit jrc de 3.60 si as dori sa trec la 3.90 de preferat din 2 bucati,si cat mai subtiri,actiune 3 3.5 lb maxim,bugetul este undeva la 250 300 ron bucata.Daca ma poate sfatuii cineva de aici as fi multumit deoarece sunt multi pescari experimentati,si in momentu asta am nevoie de putin sprijin din partea unor colegi de breasla...Va salut si o zi buna. :D
Pb 25.2 kg Varlaam lake

osc1or
Veteran

Re: sfaturi si pareri despre lanste...

Mesaj de osc1or »

sunt zeci de astfel de topicuri deschise pe forum cu privire la acest subiect
mai bine da-I un search si gasesti o gramada de recomandari
oricum, cel mai bine este sa te duci in magazine sa pui mana pe ele si sa iti alegi in functie de dorintele tale
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

alexica32 scrie:Va salut!!Am o mare nelamurire acum,as dori sa schimb lansetele si nu stiu ce sa aleg,am folosit jrc de 3.60 si as dori sa trec la 3.90 de preferat din 2 bucati,si cat mai subtiri,actiune 3 3.5 lb maxim,bugetul este undeva la 250 300 ron bucata.Daca ma poate sfatuii cineva de aici as fi multumit deoarece sunt multi pescari experimentati,si in momentu asta am nevoie de putin sprijin din partea unor colegi de breasla...Va salut si o zi buna. :D
Care este motivul pentru care vrei sa treci la 3,90 ?

alexica32

Mesaj de alexica32 »

cu cele de 3.60 nu reusesc sa lasez decat pana in 110 130 m maxim..am incercat si cu plumb de 110 120 130,dar sa fie problema ca folosesc si un fir de 0.27 ??nu am incercat unul mai subtire sincer...
Pb 25.2 kg Varlaam lake

viper28

Mesaj de viper28 »

Ai aruncat 130m cu JRC de 3.6m? Poti sa arunci un ochi la MTX11.

alexica32

Mesaj de alexica32 »

Da dar greu..sincer am ajuns la 130m,fac antrenamente in curte ca stau la casa si am destul spatiu,acum astept cateva sfaturi de la domnu dan,poate imi recomanda ceva ori mtx,shimano,daiwa.
Pb 25.2 kg Varlaam lake

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Un set de shimano depășește bugetul tau, ar fi fost o soluție buna.
Dintre lansetele low cost, care si-au dovedit calitatea, cea mai buna soluție ar fi hakuyo MTX14. Acum nu știu daca tu preferi 12" sau 13" dar cred ca te-ai încadra in pret, iar ca si performante lanseta este peste ce ai folosit tu. Este subțire, inele subtiri si in număr de 6, nu 7 cum aveai pe jrc :))

E foarte important sa înțelegi ca tehnica face ca un plumb (sau o montura) sa depaseasca 130m si nu lanseta sau mulineta!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu am avut jrc defender 3,60m si 3,25lbs si nu aruncam 110-130m cum spui tu... inseamna ca esti un aruncator foarte bun, chiar foarte foarte bun!
Cand am facut upgrade, am avut acelasi buget ca si tine, 300lei/bat si am ales baracuda competition 3,90m, 3,75lbs.
Cu JRC-urile nu cred ca aruncam 100m, ieri am masurat o aruncare cu counter-ul cu Baracuda Competition 130m (am pus conterul pe recuperare) dar stiu pescari care arunca 150m cu ele.
Totusi iti recomand sa te duci sa vezi orice lanseta iti place in magazine, nu cumpara numai din auzite.
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

alexica32 scrie:cu cele de 3.60 nu reusesc sa lasez decat pana in 110 130 m maxim..am incercat si cu plumb de 110 120 130,dar sa fie problema ca folosesc si un fir de 0.27 ??nu am incercat unul mai subtire sincer...
Daca motivul schimbarii este distanta de aruncare atunci o "lanseta subtirica" de 3 - 3,5 lbs nu este rezolvarea .
"Subtirica" merge , dar puterea sa fie ceva mai mare .
La limita inferioara a cerintei vad MTX11 de 3,5 lbs care in categoria ei de putere a castigat concursul international de casting din Bulgaria , cu 186m cu fir de 0,27 . Si au fost cam toate brand-urile consacrate acolo , multe avand surpriza de a plesni cand se incearca ceva mai mult de la ele . ( la 3,5 lbs )
http://danmitranescu.ro/205-748/LANSETE ... -5-lbs.php

Ceva mai serios ca putere , cu raport calitate /pret maxim in aceasta perioada datorita costului promotional este MTX12 .
http://danmitranescu.ro/205-442/LANSETE ... -4-lbs.php
Este mai grea cu 80g fata de MTX11.

Puterea lui MTX12 si greutatea lui MTX11 le gasesti la MTX14 , dar costul este pe masura combinatiei :) , putin mai mare fata de bugetul tau :
http://danmitranescu.ro/205-857/LANSETE ... are-50.php

craiu82

Mesaj de craiu82 »

de unde pot sa cumpar si eu counter-ul ?
osc1or

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”