Ingrediente mix boilies !

Lucruri care de multe ori nu ne lasa sa dormim: mixuri, nade, boiliesuri, seminte, arome, pelete, etc.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee, gor965

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Ingrediente mix boilies !

Mesaj de ionut72 »

cate concursuri din 10 sa zicem, concurs de minim 48 ore, se castiga cu boiliesuri din comert sau boiliesuri facute strict cu mix din comert si dupa reteta producatorului?
Destul de multe! In plus, nu te impiedica nimeni ca, procedand asa cum ti-am aratat mai sus, sa iei mix-ul de la SNZ (sa zicem un "Corbu Premium" - 23 lei/kg) si sa-ti concepi tu ce parte lichida vrei. Daca prinzi si ingredientele pentru acesta din urma la promotie (de sezon si de volum) iti iese un boilies "beton" de cca. 35 lei, hai maxim 40 lei/kg, cu care te poti prezenta fara probleme la orice concurs.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Mesaj de Vladut Mateianu »

cristirac1980 scrie:

si inca ceva, fara sa fie intentia mea sa fac vreo reclama sau sa denigrez pe unii sau pe altii:
snz da cu 89 lei kg de bile si are 250 magazine si comenzi imense din China...
Dudi baits da kg de bile premium cu acelasi pret aproximativ fara sa aiba asa desfacere si clar nu are nici comenzi imense ( zic eu -poate gresesc)
care il alegi tu atunci sau care crezi tu ca are acel adaos de 40% sau chiar mai mare si care nu?, ...
daca ar fi dupa mine eu as alege Dudi, ma gandesc ca acolo pretul e corect pentru ambele tabere ( producator -pescar) si pe omul ala chiar il costa atat sa faca un boilies de calitate - bine-nteles cu mentiunea sa ne permitem sa dam 89 lei pe kg de bile.
conteaza foarte mult si reclama, vorbele intre pescari etc.
as pune o intrebare aici pentru cei care sunt in fenomen de mult timp si care sa raspunda sincer daca se poate
cate concursuri din 10 sa zicem, concurs de minim 48 ore, se castiga cu boiliesuri din comert sau boiliesuri facute strict cu mix din comert si dupa reteta producatorului?
Am spus si mai devreme si repet : un kg de boilies de top nu are voie sa depaseasca 25 lei/kg ! (ma refer la producatori care iau ingrediente cu tonele, deci au alt pret). Restul este adaosul producatorului....si putini sunt cei care dau factura si platesc taxe si impozite la stat ! :mrgreen:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Mesaj de George-Alexandru »

Degeaba spui Vladut,in piata imaginea este cu totul alta.Uite aici cu ce m am confruntat eu anul trecut.Fapt care m a pus un pic pe ganduri .
Anul trecut la inceputul sezonului cand am demarat proiectul 4Carp, dintr o necesitate mai mult pentru GreenLake,mi am propus sa ma axez pe segmentul premium de nada pt ca avem competitia in sange si daca tot fac sa fac macar ceva bun care sa ne reprezinte.
Bile Top…Premium,de fapt ce inseamna!?,- mixuri complexe care sunt lucrate cu fainuri de peste tratate la rece, birdfood-uri de calitate ,proteine lactice superioare etc…sti pe ce lucrez!.Ca tot am forbit de concursuri,stiu foarte bine ce inseamna din punct de vedere al cheltuielilor mai ales cand vine vorba de nada..boilies-uri si am incercat sa gasesc solutii din toate punctele de vedere pt a putea oferi o alternativa viabila de ambele parti.
Avand in vedere ca ma adresez teoretic unui segment redus, mi am fixat doua lucruri pentru a tine pretul cat mai atractiv raportat la calitate…costuri aditionale cat mai mici si vanzarea sa o fac doar on line pe site-ul meu sau direct la atelier, pentru a scoate cei 40% din pret.Mai mult decat atat, am avut un pret promotional in primul sezon 2013-48 ron kg.
Spre surprinderea mea acesta strategie cu pretul de dumping a avut un contra-efect si am descoperit 3 categorii de oameni.O categorie care erau informati sau erau apropiati de cunostinte,prieteni etc si au cumparat cu incredere deplina si au fost cei mai castigati,o categorie care au vrut,…dar sa le fac…..asa pe la 60-70 de ron,sa mai pun ceva in ele si ultima categorie care spuneau “nu ma, ce crezi ca pune in ele la banii aia”. :D

Concluzia o trageti voi.

O seara placuta!
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

ionut72 scrie:
Destul de multe! In plus, nu te impiedica nimeni ca, procedand asa cum ti-am aratat mai sus, sa iei mix-ul de la SNZ (sa zicem un "Corbu Premium" - 23 lei/kg) si sa-ti concepi tu ce parte lichida vrei. Daca prinzi si ingredientele pentru acesta din urma la promotie (de sezon si de volum) iti iese un boilies "beton" de cca. 35 lei, hai maxim 40 lei/kg, cu care te poti prezenta fara probleme la orice concurs.

da, e ok ce spui tu...oricum dupa ce incepi sa prinzi ideea, eu zic ca si daca iti cumperi de pe siteurile de specialitate toate ingredientele separat si iti faci singur boiliesurile de la zero tot iesi mai ieftin decat unele bile din comert si macar asa sti ce ai pus in el si ai satisfactia suprema ca l-ai facut tu. Da pentru asta trebuie multe multe, dupa cum spuneai si tu intr-o postare- pana ajungi la o reteta completa si buna , te doboara investitia.
oricum si partea lichida iti ridica cu mult pretul daca o faci de calitate si pe aceasta ( lichide nutritive, atractanti, arome).
ca si pret eu vad treaba asta cam jumatate/jumatate -adica mixul si partea lichida sa fie ca si pret aproximativ la fel de scumpe.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ma mai gandesc si poate va expun o reteta de mix celebra folosita de Senzor, sa vedeti exact costurile de productie... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

George-Alexandru scrie:O categorie care erau informati sau erau apropiati de cunostinte,prieteni etc si au cumparat cu incredere deplina si au fost cei mai castigati,o categorie care au vrut,…dar sa le fac…..asa pe la 60-70 de ron,sa mai pun ceva in ele si ultima categorie care spuneau “nu ma, ce crezi ca pune in ele la banii aia”. :D

Concluzia o trageti voi.

O seara placuta!

totul se reduce la experienta de pe balta, trebuie incercat si daca esti multumit continui cu un boilies sau altul.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Vladut Mateianu scrie:Ma mai gandesc si poate va expun o reteta de mix celebra folosita de Senzor, sa vedeti exact costurile de productie... :wink:
chiar sunt foarte curios
avand in vedere ca sunt in plin proces de a concepe un mix
Critic echilibrat

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Dan Arghirescu »

George-Alexandru scrie:si ultima categorie care spuneau “nu ma, ce crezi ca pune in ele la banii aia”
George din pacate acesta ultima categorie s-a "nascut" in urma tepelor primite de la diversi producatori de renume. Astazi cumperi un mix de o culoare si un miros, maine ai alta culoare si cu totul alt miros ... culmea de la acelasi producator.

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

RomIce scrie:
George-Alexandru scrie:si ultima categorie care spuneau “nu ma, ce crezi ca pune in ele la banii aia”
George din pacate acesta ultima categorie s-a "nascut" in urma tepelor primite de la diversi producatori de renume. Astazi cumperi un mix de o culoare si un miros, maine ai alta culoare si cu totul alt miros ... culmea de la acelasi producator.

sustin cele de mai sus.
oricum asa doar isi pierd clientii, pentru ca daca o data cumperi si a doua oara iei teapa, sigur nu mai cumpar de la acel producator niciodata.
astfel, ce trebuie sa inteleaga ei ( producatori, distribuitori produse etc) este faptul ca trebuie sa mentina un standard inalt in ceea ce priveste calitatea produselor si/sau a ingredintelor pe care le vand , prospetimea lor si asa mai departe.
trebuie sa incerce sa fie cat mai corecti cu clientii si toata lumea va fi multumita.

razvan89

Mesaj de razvan89 »

am patit si eu, cu mixuri la galeata de 1 kg si 3 kg, dar am aflat ulterior ca era opera unui angajat din cadrul magazinului de unde cumparam, greseala producatorului insa ca nu sigileaza galetile ! de atunci aiu diect de la producator si nu sunt probleme de calitate !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Nade & Momeli”