SULIMANU 2014

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
vior3l

Re: SULIMANU 2014

Mesaj de vior3l »

Vladut Mateianu scrie:
osc1or scrie: parerea mea este ca 8t de peste este destul de putin daca se doreste repopularea baltii pana la nivelul din 2012...
.
:shock: :lol: ai idee cate ha are balta si care este densitatea maxima admisa de peste la ha, in functie de gradul de oxigenare al apei ?
Eu cred ca balta are undeva la 20h, asta fara sa caut pe net, iar cele 8-9 tone de crap mi se par cam putine, dar binevenite!!! Daca gresesc Vladut te rog sa ma contrazici!! Si daca se populeaza cu o asemenea cantitate si nea Dan Marinita nu este acolo eu cred ca va fi degeaba!!!! Am fost pe balta de multe ori anul trecut si am vazut diferenta plus ca am auzit de la vecini ce au facut pe acolo, asa ca daca nu se schimba administratia va fi in zadar!! Doar daca va prelua balta cineva ca tine sau ca alti pescari de competitie se va putea face ceva, daca vor ramane aceeasi va fi.........din nou macel!!!!!

matei1971
Puncte: 0

Mesaj de matei1971 »

Balta are aproape 15 Ha
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

sebastian_andone

Mesaj de sebastian_andone »

Vladut Mateianu scrie:
sebastian_andone scrie: stie doar ca balta a sustinut si 20 t... si eu la fel
vorbim de cifre reale, nu cat anunta patronii ca au in balta....intelegi ? :wink: sunt niste cantitati maxime admise la hectar, in functie de mai multi factori : adancime, oxigenare, speciile de pesti, etc.

20 t la 15 ha este posibil, dar cu tot cu nobilis(novac) si hypo(sanger) ! :wink:
nu neaparat 20...dar nici 8, cred ca in 13 ar fi ok.
pe de alta parte fiecare balta poate duce atat cat suporta :wink: raportul de 1/1 la piscicultori e pentru ca ei considera toate "fermele" de adancime 150, dar sunt balti care au cu mult peste aceasta adancime... cred ca mai bun ar fi raportul /m3. Si cred ca Sulimanu duce usor 15 tone.
"X13"

joker_x

Mesaj de joker_x »

Vladut Mateianu scrie:
vorbim de cifre reale, nu cat anunta patronii ca au in balta....intelegi ? :wink: sunt niste cantitati maxime admise la hectar, in functie de mai multi factori : adancime, oxigenare, speciile de pesti, etc.

20 t la 15 ha este posibil, dar cu tot cu nobilis(novac) si hypo(sanger) ! :wink:
pentru a creste in conditii optime asta in cazul in care are hrana naturala, densitatea de peste la ha trebuie sa varieze intre 700-800 kg/ha, dar in conditii de furajare se poate merge si la peste 1500kg/ha.
balta sulimanu a avut in 2012 undeva la 10tone de crap.
Florian Serban

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Si eu cred ca undeva in jur de 10-12 tone ar fi suficient, Dan va face un pescuit de control in martie si va voi prezenta situatia reala. Apoi, in functie de rezultate va schimba sau nu personalul si administratia.
Important este ca pestele anuntat ptr populare este deja rezervat, se pare si cu avans achitat...
De aceea am si mutat concursul PARTY CUP -EDITIA A VI-A la Sulimanu ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

joker_x scrie:
Vladut Mateianu scrie:

pentru a creste in conditii optime asta in cazul in care are hrana naturala, densitatea de peste la ha trebuie sa varieze intre 700-800 kg/ha, dar in conditii de furajare se poate merge si la peste 1500kg/ha.
balta sulimanu a avut in 2012 undeva la 10tone de crap.
Balta Sulimanu a fost populata incepand cu 29 noiembrie2011 cu aprox.19t crap cu greutatile intre 1,7 si 5kg .In 2012 au mai intrat in balta 18 buc.cu greutatea de la 10kg in sus pana la 18kg.In cursul anului 2012 au plecat din balta 5t dar nu au depasit greutatea de 4kg/buc.(conf.regulamentului).La finele anului 2012 sa repopulat cu inca 4t de crap cu greutatile de la 2-3,5kg.de luat in calcul ca balta are potential de dezvoltare pe cale naturala a puietului(alevin crap)care in toamna anului 2012 in urma reproducerii din primavara aceluias an am aprox cam 100-200kg(poate mai mult) de puiet,dovada ca la undita pescarii prindeau enorm de multa ciortanica. In perioada iunie- august balta a fost furajata cu cereale din productia proprie .de luat in calcul si populatia de fitofag care si in 2012( ianuarie si martie cand sa dezgetat )sa scos la navod deoarece pe perioada verii risca sa am mortalitate datorita lipsei de oxigen,in luna noiembrie 2012 am mai bagat si 600kg piet novac ci sanger cu greutati intre 500-800g.La sfarsitul lunii aprilie 2013 eu am parasit lacul Sulimanu impreuna cu Georgica si Bibi (mai putin nea Curcanu :D )
Tot ce am scris poate fi probat .Sulimanu are o suprafata de aprox 15h inclusa si eroziunea malurilor.Adancimea lacului variaza de la 1.7-2.5m
Aceasta a fost populatia piscicola din balta Sulimanu la finele lunii Aprilie 2013
Ultima oară modificat Mie Ian 15, 2014 8:31 de către Dan Marinita, modificat de 2 ori în total.
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Nenea Marinita, pana la urma te intorci sau nu pe Sulimanu?
Critic echilibrat

Dan Marinita
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Marinita »

osc1or scrie:Nenea Marinita, pana la urma te intorci sau nu pe Sulimanu?
Deocamdata nu pot sa-ti dau un raspuns
Asteptam navodul din primavara (asa cum a zis Vladut ca are dreptate) iar dupa aceea vedem ce se mai intampla.
Sunt zvonuuri ca balta va fi cumparata sau cel mai probabil inchiriata :idea:
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am vorbit eu cu Bittman si nu vinde si nici nu inchiriaza balta ! In schimb, stie unde a gresit si incearca sa repare si sa o ia de la zero.... Pana atunci va face un pescuit riguros de primavara, sa vada ce mai este in balta si sa poata actiona cu dovezi impotriva celor care au facut jaful....
V-am zis, va voi tine la curent cu informatii.
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

RazvanG
Pescar de competitie

Mesaj de RazvanG »

Vladut Mateianu scrie:Am vorbit eu cu Bittman si nu vinde si nici nu inchiriaza balta ! In schimb, stie unde a gresit si incearca sa repare si sa o ia de la zero.... Pana atunci va face un pescuit riguros de primavara, sa vada ce mai este in balta si sa poata actiona cu dovezi impotriva celor care au facut jaful....
V-am zis, va voi tine la curent cu informatii.
VLADUTE,JAFUL A FOST FACUT DE CEI CARE AU PESCUIT,DEGEABA IL IEI PE PAZNIC LA OMOR SA-TI SPUNA CEVA CE NICI NU POATE FI PROBAT.PESTII AU PLECAT LA PESCARI IN PORTBAGAJE....MAREA MAJORITATE
CAT TIMP A FOST DAN MARINITA,BALTA A MERS EXCEPTIONAL SI CHIAR INCEPUSE SA FIE CALCATA DE PESCARI CU RENUME.CUM A PLECAT NEA DAN....CUM S-A PRODUS MACELUL
CE SA VADA DAN BITMAN? CAT PESTE NU MAI ARE IN BALTA SAU CE?
MAI BINE,NEA BITMAN SA ANGAJEZE NISTE TALANI CONDUSI DE UN NEBUN SI SA POPULEZE BALTA.ACOLO AU FOST SI ALTE ASPECTE,CRED CA MULT DIN PESTELE PLECAT ,A FOST TURNAT IN BENGA...ZIC SI EU

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”