parere fire fluo

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

dr_andres
Puncte: 0

Re: parere fire fluo

Mesaj de dr_andres »

inca mai am firul asta ... e vizibil la inceput , la lumina pare albastrui ...dupa ce se murdareste nu prea il vezi,dar nici nu e invizibil ca un fir camou.
Una peste alta cred ca merita firul, nu prea are nici elongatie...

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Astazi (duminica ) ora 11 se face un casting pe lacul Morii in jurul orei 11 ....baietii din club au chef de niste aruncari si-au invitat si pe altii ...

Daca vrei sa vezi un fir de 8 lei -500 metrii poti venii sa vezi cu ochi tai ...ca ma ia lumea la misto cand aude pretul si nu crede ca noi (green lake ) pescuim numai cu el :lol: :lol:
pt alte detalii despre locatie PATE FLORIN -0732296443 / nu sunati acum noaptea ...

o sa vina destui cunoscuti si se testeaza mai multe lansete :wink: eu nu vin ca-i prea frig :wink:

eu stiu doar de-o parte care vin ...(asa am fost eu informat )
-GHITA ADRIAN
-NEACSU MIRCEA
-PATE FLORIN
-DINU FLORIN
-SILVIU FLORESCU
-CRAMER CIPRIAN
-MARIAN
-SORIN RUDEANU
-VASILE-BABOIERU
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

dr_andres scrie:inca mai am firul asta ... e vizibil la inceput , la lumina pare albastrui ...dupa ce se murdareste nu prea il vezi,dar nici nu e invizibil ca un fir camou.
Una peste alta cred ca merita firul, nu prea are nici elongatie...
multumesc

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

catalos scrie:Anul asta vreau sa trec pe fire fluo (nu am pescuit pana acum cu asa ceva) si nu stiu ce sa aleg, din multitudinea ofertei. Ma uitam la:
1. Fir monofilament Trabucco S-Force Long Cast Carp 0,26mm/8,77kg/500m
2. Prowess Operator
3. Ultima Distance (cu toate ca nu e fluo)
4. Sufix Tritanium....

Sincer ma uit indelung la Trabucco, doar ca e destul de piperat pretul.

Voi ce imi recomandati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!!!!!!!!
de ce vrei sa treci pe fluo ?? esti nemultumit de celelalte sau ptr. "trend" ??
Dragos C. - Brasov

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

shahjaban scrie:
de ce vrei sa treci pe fluo ?? esti nemultumit de celelalte sau ptr. "trend" ??
Nu cred ca este trend.
Iti ofera unele avantaje fiind mai vizibil. Si nu ma refer numai la noapte sau la drill .
-verificarea directiei lansetei dupa intinderea firului si asocierea cu locul de unde a tras , sau nu a tras ... :wink:
-carcei pe fir la distanta ce se pot observa din timp , nu cu peste in lanseta .
- o mare problema este descurcarea lansetelor incurcate cu peste sau direct din aruncare.
........

catalos

Mesaj de catalos »

Multumesc d-lui Mitranescu, pentru raspuns, a punctat foarte bine avantajele firului. Din punctul meu de vedere nu este nici trend si nici capriciu. Doar ca la ultima partida de pescuit de anul trecut, am admirat firul fluo din mai multe puncte de vedere.... vizibilitate foarte buna pe timp de noapte, in conditiile unei baterii a lanternei de cap care era aproape de epuizare, atat in dril cat si la pregatirrile premergatoare lansarii, in raport cu lansetele care sunt deja pe pozitie, o foarte buna vizibilitate pe timp de zi, in conditii de vant destul de puternic lateral, in incercarea de a scoate "burta firului" dupa lansare. Daca or mai fi si alte beneficii... probabil le voi descoperi, dar din motivele enumerate mai sus sunt tentat sa trec pe fire fluo.

in primul post sunt firele la care m-am oprit eu. Daca aveti si alte recomandari sunt deschis la propuneri. Oricum am sa iau in calcul si SubDue. Din pacate nu pescuiesc doar la balti catch& release ci mai frecventez o balta (a unui prieten) cu destul de multa agatatura mai ales primavara. Din acest motiv ma intereseaza un fir care sa fie fluo, dar sa tina si la abraziune.
Nu te pune cu prostul, ca are mintea mai odihnita!!!!

Dan Mitranescu
Veteran

"Rezistentele" notate pe fire nu au nicio valoare. Pur comerciale.
Incearca sa cumperi firul de dimensiunea pe care o doresti ( nu ce scrie pe rola :wink: ) ... si sa "tina" . In rest ....

Eu din acestea folosesc .Cele galbene la role de 300m pentru fire subtiri care se schimba relativ repede (le iau si pe balta , de rezerva) si direct de pe tamburi mari cand incarc cu dimensiuni peste 0,25 ( cu avantajul ca folosesc exact cat trebuie , fara pierderi si fara timp pierdut la incarcatul "cu manivela") .

http://danmitranescu.ro/59_238/MONOFILA ... LINETE.php

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

ok , am inteles plusurile .
Dar care ar fi minusurile firelor fluo in raport cu celelalte ??
Dragos C. - Brasov

Dan Mitranescu
Veteran

shahjaban scrie:ok , am inteles plusurile .
Dar care ar fi minusurile firelor fluo in raport cu celelalte ??
Minus este numai unul pentru mine si il evit.
Culoarea fluo in masa firului slabeste calitatile acestuia. Firul este mai sarmos , se matuieste repede si devine slab la nod. Indiferent de firma.
Deci aleg culori galbene stravezii .
Hai sa mai zica ca cel rosu fluo degeaba este colorat ca nu se vede noaptea ( si tot in masa este colorat )

Legat de dezavantajele privind pescuitul ( speriatul pestilor) eu nu am observat.
Inaintasul de 8m rezolva acest lucru.
Recunosc ca la plantat folosesc fire maro pentru ca acestea ajung direct la montura. Fiind groase ( min. 0,40 ) se vad destul de bine . A fost "pandalia" prea mare sa trec pe fire fluo ca sa pot observa diferentele. Cunosc in schimb pescari de Dunare care pescuiesc cu fire fluo de 0,50 fara niciun stres si chiar prind foarte bine.

P.S. in magazin cele galbene ( pe tamburii mari) se vand de 5 ori mai bine decat cele maro .

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”