Monofilament 0.20 / 0.22 /0.25 / 0.28

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

romanraul
Puncte: 0

Monofilament 0.20 / 0.22 /0.25 / 0.28

Mesaj de romanraul »

Ar fi interesant de stiut daca a incercat intr-adevar cineva cu echimanent identic ( lanseta + mulineta ) si bineinteles acelas aruncator sa arunce cu fiecare dintre fire in parte... poate nu toate 4 marimile dar macar sa vedem care ar fi diferenta de distanta dintre marimile amintite in titlu...
Ar fi destul de interesant...
1. Lanseta 1 - 0.20
2. Lanseta 2 - 0.22
3. Lanseta 3 - 0.25
4. Lanseta 4 - 0.28
*Macar 2 dintre ele sa putem face o comparatie...
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Monofilament 0.20 / 0.22 /0.25 / 0.28

Mesaj de Dan Mitranescu »

romanraul scrie:Ar fi interesant de stiut daca a incercat intr-adevar cineva cu echimanent identic ( lanseta + mulineta ) si bineinteles acelas aruncator sa arunce cu fiecare dintre fire in parte... poate nu toate 4 marimile dar macar sa vedem care ar fi diferenta de distanta dintre marimile amintite in titlu...
Ar fi destul de interesant...
1. Lanseta 1 - 0.20
2. Lanseta 2 - 0.22
3. Lanseta 3 - 0.25
4. Lanseta 4 - 0.28
*Macar 2 dintre ele sa putem face o comparatie...
Am facut eu testul .
Aproximativ 5-8m in functie de experienta celui care arunca .

romanraul

Mesaj de romanraul »

Deci daca ar fi acelas pescar si cu o tehnica relativ buna si acelas echipament cam asta ar fi diferenta de distanata intre dimensiuni... ok.... multumesc frumos de raspuns.

Dan Mitranescu
Veteran

romanraul scrie:Deci daca ar fi acelas pescar si cu o tehnica relativ buna si acelas echipament cam asta ar fi diferenta de distanata intre dimensiuni... ok.... multumesc frumos de raspuns.
Si eu am apreciat intrebarea . :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

foarte util, multumim de raspuns, mai ales ca intre 0,20 si 0,28 este o diferenta considerabila de rezistenta, atat la nod, cat si in timp
deci, in situatia in care folosim naditoare sau saculeti, diferenta este si mai estompata

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Cu fir de 0,27 (parca) am dat 135m (la sol, masurat)
Cu fir de 0,22 (cred :)) am dat 148m (la sol, masurat)

Oricum sunt relative distantele, daca dau de 10 ori cu acelasi ansamblu, sigur distanta intre cea mai slaba aruncare si cea mai buna aruncare este de minim 10m.
Critic echilibrat

romanraul

Mesaj de romanraul »

Eu as fi curios daca intr-adevar se merita un fir de 0.20/0.22 pentru distanta dar cu o rezistenta revelativ mai mica si un risc de rupere mai mare, fata de un fir de 0.25 putin mai gros si cu rezistanta mai buna. Curiozitatea este daca intr-adevar se merita acei cativa metrii in plus... avand in vedere ca firul de 0.25 il gasesti la mult mai multi producatori si mai ales cel fluo si ai de unde alege.
Chiar am sa fac un casting sa vad cam care ar fi diferenta....

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

romanraul scrie:Eu as fi curios daca intr-adevar se merita un fir de 0.20/0.22 pentru distanta dar cu o rezistenta revelativ mai mica si un risc de rupere mai mare, fata de un fir de 0.25 putin mai gros si cu rezistanta mai buna. Curiozitatea este daca intr-adevar se merita acei cativa metrii in plus... avand in vedere ca firul de 0.25 il gasesti la mult mai multi producatori si mai ales cel fluo si ai de unde alege.
Contează foarte mult pe anumite bălti sa câștigi câțiva metri...care iți pot aduce mai multi pești decât vecinul.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Dan Mitranescu
Veteran

Alexandru Mihai scrie:
romanraul scrie:Eu as fi curios daca intr-adevar se merita un fir de 0.20/0.22 pentru distanta dar cu o rezistenta revelativ mai mica si un risc de rupere mai mare, fata de un fir de 0.25 putin mai gros si cu rezistanta mai buna. Curiozitatea este daca intr-adevar se merita acei cativa metrii in plus... avand in vedere ca firul de 0.25 il gasesti la mult mai multi producatori si mai ales cel fluo si ai de unde alege.
Contează foarte mult pe anumite bălti sa câștigi câțiva metri...care iți pot aduce mai multi pești decât vecinul.
Tie iti aduce pesti vecinul ??? :)

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:
Alexandru Mihai scrie:
Tie iti aduce pesti vecinul ??? :)
Opsss... :mrgreen:

ps: ... decat vecinului.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”