Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Daaaaan
Puncte: 0

Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de Daaaaan »

Salut

Ma poate lamuri cineva mai exact cum functioneaza baitrunner 2 spool si ce avantaje are, daca are, fata de Instant Drag?

Ca din cate articole citesc, tot mai confuza e treaba. Ma intereseaza pas cu pas, cum sta treaba, de la lansare, setari si apoi cum faci cand trage pestele :)

Mersi frumos

exclusiv

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de exclusiv »

http://www.youtube.com/watch?v=vX2j0w1pc_w

asta te va lamuri

dar cel mai bine ar fi sa iti arate cineva live cum functioneaza povestea...avantajul e frana mai rapida..din ce am observant lumea a inceput deja sa modifice frana de la xsb cu niste saibe,tocmai ca sa fie mai rapida

si trebuie sa intepi cu mana pe tambur
Ultima oară modificat Sâm Feb 15, 2014 21:30 de către exclusiv, modificat 1 dată în total.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

exclusiv scrie:http://www.youtube.com/watch?v=vX2j0w1pc_w

asta te va lamuri
bun...dar...efectiv, pe balta, cum sta treaba practic?

e mai comod baitrunner 2 sau nu? incurca treaba sau e suficient instant drag?

exclusiv

Mesaj de exclusiv »

esti putin confuz

daca vrei baitrunner iti iei baitrunner 2 (xta,xtb,xtc)...sau clasicul baitrunner
daca nu vrei baitrunner iti iei xsa,xsb,xsc

daca ai baitrunner 2 intepi cu mana pe tambur
daca ai xs cu frana modifica tot cu mana pe tambur intepi

daca incurca sau nu depinde de cate maini stangi ai))

si cel mai bine e sa le pipai...si eu am crezut ca frana de la xs-uri e rapida...dar nu e chiar asa cum as vrea...din aceasta cauza am ales xt-urile

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

fata de qd, baitrunner 2 are cursa mai mica
cand trage pestele e putin mai compicat decat la baitrunner-ul normal, fiindca trebuie sa invarti cam un sfert de tura de rozeta din mijloc si tamburul se blocheaza, iar dupa ce ai intepat, reglezi din butonul mare al franei.
daca te obisnuiesti nu va mai parea complicat
eu am pescuit in acelast timp cu bbrlc si cu ultegra xtb si m-am descurcat, totul e sa fii atent la detalii :D
Cornel Serbu
Friends Carp Team

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Daaaaan scrie:Salut

Ma poate lamuri cineva mai exact cum functioneaza baitrunner 2 spool si ce avantaje are, daca are, fata de Instant Drag?

Ca din cate articole citesc, tot mai confuza e treaba. Ma intereseaza pas cu pas, cum sta treaba, de la lansare, setari si apoi cum faci cand trage pestele :)

Mersi frumos
Salut.

Deci fii atent.
La modelele Shimano Ultegra XT-B (de exemplu), fluturele care strange tamburul are 2 sisteme, practic avem acolo 2 rotite. Una mica, si una mare. In poza alaturata, ti-am scris in dreptul fiecaruia ce reprezinta.

Imagine

Pentru o reglare cat mai buna a acestui sistem, scoti capacul de tot (invartind de rotita mica) , închizi baitrunnerul, apoi strângi capacul la loc pana vei obține frâna pe care sa o ai, după ce închizi baitrunner-ul.
Inainte de lansare, inchizi baitrunnerul la maxim, lansezi, apoi dupa ce asezi lanseta pe suport, deschizi baitrunner-ul.
In momentul cand ai trasatura, cu o mana apuci lanseta iar cu cealalta tii de tambur. Dupa ce intepi, cu mana stanga (de obicei) cu care ai tinut de tambur, inchizi baitrunner-ul si vei ramane pe frana principala a mulinetei -> rotita cea mica.
Daca ai nevoie sa slabesti frana in drill, cel mai bine este sa lucrezi cu frana principala (rotita mica) dar stiu din experienta ca este mai comod sa folosesti fluturele cel mare , adica sistemul baitrunner. Doar ca actioneaza destul de prompt, adica un singur clic al fluturelui, slabeste destul de mult tamburul asa ca va trebui sa ai grija. Dupa cateva partide, in care vei avea activitate, iti garantez ca nu vei mai avea nici un fel de problema.
Daca ai intrebari, te rog, nu ezita :D

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Cu rozeta din mijloc fixezi practic tamburul pe mulineta si implicit setezi cat de usor se invarte acesta in modul baitrunner, dupa aceasta setare nu mai ai treaba cu el ci numai cu butonul mare care, cand e deschis, mulineta e pe baitrunner iar cand il strangi (aprox un sfert de tura) lucreaza ca frana normala.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

exclusiv

Mesaj de exclusiv »

Allen

eu cred ca daca in lupta o sa tot freci ''rotita cea mica'' o sa dai peste cap toata povestea...mai ales pentru cineva care vrea sa invete

eu lucrez numai cu fluturele mare....

exclusiv

Mesaj de exclusiv »

tecsi78 scrie:Cu rozeta din mijloc fixezi practic tamburul pe mulineta si implicit setezi cat de usor se invarte acesta in modul baitrunner, dupa aceasta setare nu mai ai treaba cu el ci numai cu butonul mare care, cand e deschis, mulineta e pe baitrunner iar cand il strangi (aprox un sfert de tura) lucreaza ca frana normala.
Tecsi78 cred ca faci o mica confuzie
cu rozeta mica fixezi tamburul pe mulineta si setezi frana de lupta :!: nu baitrunnerul....rozeta mare desfacuta invers acelor de ceasornic o pune in sistem baitrunner si stransa in sensul acelor ajunge la frana de lupta...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”