Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Daaaaan
Puncte: 0

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de Daaaaan »

cornelserbu scrie:fata de qd, baitrunner 2 are cursa mai mica
cand trage pestele e putin mai compicat decat la baitrunner-ul normal, fiindca trebuie sa invarti cam un sfert de tura de rozeta din mijloc si tamburul se blocheaza, iar dupa ce ai intepat, reglezi din butonul mare al franei.
exclusiv scrie: daca vrei baitrunner iti iei baitrunner 2 (xta,xtb,xtc)...sau clasicul baitrunner
daca nu vrei baitrunner iti iei xsa,xsb,xsc
daca ai baitrunner 2 intepi cu mana pe tambur
daca ai xs cu frana modifica tot cu mana pe tambur intepi
Eu momentan am Okuma LongBow si inteleg logica unui baitrunner pe spate...in sensul ca il decuplezi instant cand trage pestele - ori cu mana apasand pe maneta, ori mai simplu cu un fert de rotatie a manivelei...si astfel treci pe frana de drill care o setezi dinainte deci ai 2 maini libere sa le folosesti cand dai contra si intepi pestele, si apoi te tot joci cu frana cat ai nevoie.

In momentul in care eu trebuie sa umblu la partea din fata a tamburului si sa invart cu mana de o rotita mica din centrul rotitei de frana ca sa decuplez baitrunnerul si sa trec la frana de drill, si apoi sa dau contra cu o mana pe bat si cu una pe tambur...deja nu mi se mai pare practic, ci de-a dreptul incomod :mrgreen:

Altfel spus, diferenta intre mulinete cu baitrunner in spate si mulinete fara baitrunner (cu frana rapida sau nu) e cat se poate de clara. Partea cu baitunnerul in fata mi se pare absolut inutila...cat timp trebuie sa il decuplezi manual si apoi sa intepi cu mana pe tambur eu nu-i vad avantajele fata de o mulineta cu frana rapida.

Gresec?...Sau nu pricep? :mrgreen:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Clapeta mare e baitrunner-ul iar rotita mica frana micrometrica. Se procedeaza ca in clipul urmator:

Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

In momentul in care eu trebuie sa umblu la partea din fata a tamburului si sa invart cu mana de o rotita mica din centrul rotitei de frana ca sa decuplez baitrunnerul si sa trec la frana de drill, si apoi sa dau contra cu o mana pe bat si cu una pe tambur...deja nu mi se mai pare practic, ci de-a dreptul incomod :mrgreen:
Pai poti face altfel: intepi cu mana pe tambur, apoi decuplezi baitrunner-ul (cu mana pe care ai tinut-o pe tambur in momentul inteparii), dupa care lucrezi din frana! Oricum, sunt de acord, e mai incomod decat cu frana rapida sau cu BR pe spate.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Cred ca filmul pe care l-am postat e destul de elocvent, am avut numai mulinete de acest tip, XTA si acum XTB, stiu cum functioneaza.

Poti fixa tamburul pe mulineta cu fluturele mare desfacut, caz in care setezi cat de usor se va invarti tamburul in modul baitrunner (eu asa fac pentru ca nu intotdeauna vreau sa fuga pestele foarte usor) sau poti fixa tamburul cu fluturele mare strans, caz in care fixezi frana de lupta.

De urmarit diversele filmulete, explica suficient de clar.

exclusiv

Mesaj de exclusiv »

da,am inteles ce vrei sa zici....oricum l-am zapacit chiar de tot pe om,,,cum am spus ,daca are ocazia sa ii arate cineva live,ar fi cel mai bine

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Asa e :)

Ce vreau totusi sa-i transmit este ca nu e complicat deloc, e foarte simplu de folosit dupa ce ai vazut live cum functioneaza si intelegi sistemul.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

ionut72 scrie: Pai poti face altfel: intepi cu mana pe tambur, apoi decuplezi baitrunner-ul (cu mana pe care ai tinut-o pe tambur in momentul inteparii), dupa care lucrezi din frana! Oricum, sunt de acord, e mai incomod decat cu frana rapida sau cu BR pe spate.
Pe mine tocmai partea cu intepatul pestelui cu mana pe tambur ma face sa ma indoiesc de comoditatea folosirii mulinetei. Eu cel putin cand intep imi folosesc ambele maini ca sa trag de bat...si abia apoi pot folosi mana stanga ca sa umblu la frana...

Si oricum...cat timp decuplezi baitrunner-ul fata cu mana, eu nu ii mai vad rostul. E ca si cum ai avea frana rapida, pe care o modifici de la "liber" la "strans"...tot cu mana trebuie facuta modificarea. Nu?

exclusiv

Mesaj de exclusiv »

daca intepi cu ambele maini atunci ramai la baitrunner-ul classic...e mult mai comod

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

exclusiv scrie:daca intepi cu ambele maini atunci ramai la baitrunner-ul classic...e mult mai comod
Inteleg ca voua va e comod sa intepati cu o mana???

Mie imi pare imposibil...poate din cauza ca nu pescuiesc decat de 3 ani, dar...am impresia ca daca intep cu o mana nu am siguranta sa trag de bat cu destula forta in sus si drept...adica totusi, betele mele sunt de 3.90 si deloc usoare pe deasupra :mrgreen:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

E ca si cum ai avea frana rapida, pe care o modifici de la "liber" la "strans"...tot cu mana trebuie facuta modificarea. Nu?
Si eu prefer tot mulinetele cu frana rapida in dauna celor cu BR Spool II. Si apoi pe cele cu BR clasic. Doar ca inclusiv sistemul asta e mult mai usor de folosit decat pare! :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”