Lamuriri Baitrunner 2 spool

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Re: Lamuriri Baitrunner 2 spool

Mesaj de Alin Galbenu »

exclusiv scrie:Allen

eu cred ca daca in lupta o sa tot freci ''rotita cea mica'' o sa dai peste cap toata povestea...mai ales pentru cineva care vrea sa invete

eu lucrez numai cu fluturele mare....
Nu dai peste cap nimic. rotita cea mica are o plaje mai lunga de reglaj, din aceasta cauza este recomandat sa lucrezi cu ea.
Din experienta stiu ca este mai comod sa lucrezi din Baitrunner, doar ca asa cum spuneam, acesta este foarte rapid, 1-2 clicuri elibereaza foarte mult tamburul.

Mentionez ca eu prefer mulinetele din gama XS :mrgreen:

Nu este gresit nici cu fluturele cel mare (BR), si eu mai faceam asa :) Important este cum te inveti. Odata ce am folosit mulinete cu Instant Drag, am uitat de sistemul baitrunner clasic.

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Allen Besnovich scrie: Odata ce am folosit mulinete cu Instant Drag, am uitat de sistemul baitrunner clasic.
De ce le preferi pe cele cu Instant Drag in defavoarea baitrunner-ului clasic?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Pentru simplitatea mecanismului. Cu juma de tura, am rezolvat tot. si cand deschid si cand inchid. In schimb , la cel clasic, in afara de greutatea in plus pe mulineta, intervine si reglajul care nu este deloc rapid si mie personal mi se pare incomod. Am pescuit un timp cu BBLC si Ultegra, in paralel, si am considerat ca este mai simplu sistemul de pe ultegra.

Poate este o chestie personala.. dar imi place mai mult cu frana pe fata.

Plus ca, baitrunnerul, este o chestie in plus care se poate strica. Mi s-a intamplat la o Daiwa Regal... cu acel ticait, problema intalnita si la Okuma Powerline, mi-a luat foarte mult sa improvizez piesa respectiva, intrucat nu se mai fabrica.

Din acest motiv prefer Instant Drag, simplu, precis, usor de folosit. Plus ca te adaptezi dupa cativa pesti..

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

:) fratilor....uitati de shimano.....luati-va okuma cu convertor baitrunner......simplu si eficient. Ridici clapeta ai baitrunner, cobori clapeta ai frana de lupta.

http://www.youtube.com/watch?v=_h-w2x6x-6w
http://www.youtube.com/watch?v=czvxU7ATm1M
A bad days fishing is better than a good day at work...

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

eu ti-am spus ceva, daca vrei sa asculti bine, daca nu ia-te dupa altii ca poate stiu mai multe avand vaste experiente...
cand invarti un sfert de tura de rozeta mica, tamburul se blocheaza si poti intepa linistit fara sa pui mana pe tambur...totul se reduce la reglaj si la indemanare, dar sunt unii care tin neaparat sa regleze tamburul pentru dril de la inceput, ceea ce dupa mine nu este corect
la finetea franelor mulinetelor actuale e mult mai bine sa reglezi tamburul in timpul drilului...ai mai multa siguranta simtind deja cam ce e la capatul celelalt al firului
la tancabest, de exemplu, aduci pestele pana aproape de mal cu tamburul blocat, dar astea sunt chichite pe care le inveti cu timpul...
Cornel Serbu
Friends Carp Team

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

Daaaaan scrie:
exclusiv scrie:daca intepi cu ambele maini atunci ramai la baitrunner-ul classic...e mult mai comod
Inteleg ca voua va e comod sa intepati cu o mana???

Mie imi pare imposibil...poate din cauza ca nu pescuiesc decat de 3 ani, dar...am impresia ca daca intep cu o mana nu am siguranta sa trag de bat cu destula forta in sus si drept...adica totusi, betele mele sunt de 3.90 si deloc usoare pe deasupra :mrgreen:
asta pentru ca intepi foarte tare...daca pestele a plecat pe run, blocheaza tamburul cu calm si dai o contra mica...restul face el :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Scoti tamburul desuruband rotita mica dupa care il pui la loc insuruband rotita mica la maxim. In acest moment cu rotita mare ai un qd cam de 3-4 clickuri. Pe masura ce slabesti rotita mica in acest moment frana rapida isi mareste cursa. O fixezi la juma' de tura si pescuiesti, nu mai ai treaba cu rotita mica. In felul asta ai o frana rapida careia ii stabilesti tu cat de rapida sa fie.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Am avut si eu mai demult, tot asa , niste saracii de ultegra xta camu tot cu br2.
Pot sa va spun ca este cea mai mare tampenie pe care am vazut o la echipamentele de crap.
Pai astia in loc sa inventeze ceva care sa iti fie cat mai la indemana si sa iti fie usor, mai mult te incurca.
Cine spune ca detine asa ceva si sunt incantati se mint singuri... :wink:
catch&release

Daaaaan

Mesaj de Daaaaan »

Am vreo alternativa similara ca si performante de la Daiwa in banii astia (pana in 6-700 lei)? Emblem Pro? Windcast X? sau Regal?

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

ionut72 scrie:Clapeta mare e baitrunner-ul iar rotita mica frana micrometrica. Se procedeaza ca in clipul urmator:

aici e cel mai bine explicat si fraza " Clapeta mare e baitrunner-ul iar rotita mica frana micrometrica" spune totul , mai clar de atat nu se poate.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”