recomandare fir textil fara camasa

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

darius123
Puncte: 0

Re: recomandare fir textil fara camasa

Mesaj de darius123 »

Eu folosesc Sufix Nuflex atunci cand am nevoie de un fir foarte suplu(moale) si Sufix Herculine atunci cand am nevoie de un fir putin mai rigid, ambele fara camasa.
Pentru monturi combi folosesc Sufix Sheath Skin si Kryston Mantis , ambele cu camasa, sau un fir fluorocarbon + unul din firele fara camasa de mai sus.
Consider ca nu am nevoie de mai multe fire, m-am saturat sa am zeci de role si sa nu le folosesc.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Il folosesc si pt inaintasi si pentru forfac. Este cel mai rezistent fir pe care l-am intalnit vreodata.

Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Dan Andrei scrie:
florinalin scrie:hakuyo de la Mitranescu
pluteste :D
Indiferent ca pluteste sau nu , pozitia oricarui fir in apropierea monturii este aceeasi ( sub greutatea swingerului ).

In alta ordine de idei .
Elimin exemplele pe care pot sa le dau despre pescuitul din barca unde firele stau direct ridicate , pe ape limpezi gen Olt , nu mai spun ca sunt fire groase. Se poate interpreta ca daca firele erau pe substrat putea sa traga si mai bine.
Vin cu cateva exemple :
1. Recordul lacului Tancabesti intr-un concurs este de 1064 kg . Aceasta cantitate a fost prinsa de pe ponton Vernescu , pescuind aproape , avand firele ridicate de la sol pe toata lungimea.
2. In penultimul concurs de plantat, tot de pe Tancabesti ( dau acest ex. pentru ca ai fost cel mai bun martor :wink: :D ) am folosind "balamale " . Pentru cine nu stie "balamaua" este o sticla pet de 2 L ancorata cu o greutate. Este prevazuta cu o carabina prin care se trece firul atunci cand vrem sa ducem montura pe anumite culoare prin agataturi sau stuf. In cazul meu "balamalele erau la 5 m de stuf, iar firele "cadeau" spre montura . Fire de 50 . Am castigat cu un avans destul de bun . Crezi ca daca erau firele scufundate prindeam si mai bine ? :wink:
3. Cand se pescuieste in malul opus ( gen Moara sau alte situatii ) , exista fire care nu pleaca direct prin apa spre lanseta ? Nu. Cu toate astea acolo trage cel mai bine . Poate asta sa fie explicatia ? :D

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Dan Mitranescu scrie:
Dan Andrei scrie:
florinalin scrie:hakuyo de la Mitranescu
pluteste :D
Indiferent ca pluteste sau nu , pozitia oricarui fir in apropierea monturii este aceeasi ( sub greutatea swingerului ).

In alta ordine de idei .
Elimin exemplele pe care pot sa le dau despre pescuitul din barca unde firele stau direct ridicate , pe ape limpezi gen Olt , nu mai spun ca sunt fire groase. Se poate interpreta ca daca firele erau pe substrat putea sa traga si mai bine.
Vin cu cateva exemple :
1. Recordul lacului Tancabesti intr-un concurs este de 1064 kg . Aceasta cantitate a fost prinsa de pe ponton Vernescu , pescuind aproape , avand firele ridicate de la sol pe toata lungimea.
2. In penultimul concurs de plantat, tot de pe Tancabesti ( dau acest ex. pentru ca ai fost cel mai bun martor :wink: :D ) am folosind "balamale " . Pentru cine nu stie "balamaua" este o sticla pet de 2 L ancorata cu o greutate. Este prevazuta cu o carabina prin care se trece firul atunci cand vrem sa ducem montura pe anumite culoare prin agataturi sau stuf. In cazul meu "balamalele erau la 5 m de stuf, iar firele "cadeau" spre montura . Fire de 50 . Am castigat cu un avans destul de bun . Crezi ca daca erau firele scufundate prindeam si mai bine ? :wink:
3. Cand se pescuieste in malul opus ( gen Moara sau alte situatii ) , exista fire care nu pleaca direct prin apa spre lanseta ? Nu. Cu toate astea acolo trage cel mai bine . Poate asta sa fie explicatia ? :D

cred ca atunci cand a spus ca plutesc , se referea strict la forfac (bucata de textil de la plumb pana la carlig) si nu la restul liniei (inaitas sau linie principala)
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

florinalin scrie:

cred ca atunci cand a spus ca plutesc , se referea strict la forfac (bucata de textil de la plumb pana la carlig) si nu la restul liniei (inaitas sau linie principala)
Legat de problema legaturii acelor nu pot sa dau exemple. Banuiesc ca este foarte bun la montura zig-rig . :D

A spus ulterior ca influenteaza aruncarea o eventuala lestare a firului cu pricina. De aici am dedus ca este linia principala .Poate am inteles eu gresit.

Nu stiu daca afecteaza cu ceva pescuitul un fir de la ac care pluteste. Nu am folosit si nici macar nu m-am gandit la asa ceva. Am dat de prea multe ori cu fir mono alb de 50 direct la ac, ca sa mai pot sa iau in calcul asta. Am legat pe Olt si cu ata de juvelnic acele si trasaturile erau aceleasi. Nu mai zic ca in disperarea datorata rupturilor intr-o zona cu pietroaie si scoici , am plantat cu inaintas din sarma galvanizata de 1 . :D

P.S. Cele mai multe greseli in pescuit se fac datorita presupunerilor noastre si timpului aferent pierdut :wink:

Dan Andrei
Pescar de competitie

Mesaj de Dan Andrei »

Dane faceam referire strict ca fir de forfat :D Ca inaintas am folosit si folosesc firul de la Hakuyo,acolo este clar ca nu conteaza lucrul acesta.
“Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți..... la fel și când ești prost.”

Philippe Geluck.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Ungureanu Bogdan scrie:
George-Alexandru scrie:Kryson Mantis
Georgica, faci confuzie. Mantisurile sunt camasuite si gold si dark.
Ce am folosit eu si mi s a parut bun fara sa se scamoseze, a fost fox snare.asta este slow sinking si tine perfect montura critic echilibrata.este foarte moale si isi schimba culoare in apa.
Un alt fir foarte bun si care are si un foarte mare feedback, este kryston merlin.
---------
George foloseste firul fara camasa exact asta :wink: . Il descojeste pentru ca firele fara camasa au un obicei prost sa se scamoseze . Acest fir daca scoti camasa de pe el este ok :wink:
Cred ca astea cu camasa prin procesul de fabricatie au ceva in plus fata de altele ....incearca si-o sa vezi diferente :wink:

Eu folosesc si fir care-l folosesc ca inaintas si nu am vazut mari diferente ....doar de pret :lol:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Dan Mitranescu scrie:
florinalin scrie:

Legat de problema legaturii acelor nu pot sa dau exemple. Banuiesc ca este foarte bun la montura zig-rig . :D

A spus ulterior ca influenteaza aruncarea o eventuala lestare a firului cu pricina. De aici am dedus ca este linia principala .Poate am inteles eu gresit.

Nu stiu daca afecteaza cu ceva pescuitul un fir de la ac care pluteste. Nu am folosit si nici macar nu m-am gandit la asa ceva. Am dat de prea multe ori cu fir mono alb de 50 direct la ac, ca sa mai pot sa iau in calcul asta. Am legat pe Olt si cu ata de juvelnic acele si trasaturile erau aceleasi. Nu mai zic ca in disperarea datorata rupturilor intr-o zona cu pietroaie si scoici , am plantat cu inaintas din sarma galvanizata de 1 . :D

P.S. Cele mai multe greseli in pescuit se fac datorita presupunerilor noastre si timpului aferent pierdut :wink:
Cu sarma galvanizata ai plantat sticla cu carbit :mrgreen:
catch&release

Dan Mitranescu
Veteran

Ungureanu Bogdan scrie:
Dan Mitranescu scrie:
florinalin scrie:

Cu sarma galvanizata ai plantat sticla cu carbit :mrgreen:
Eu vorbesc serios . Dadeam cu mono de 0,80 ( pe carietori , pentru cine le stie :D ) si ne rupea mai tot timpul . Mai bine zis ne taia .
Asa ca am bagat "struna" . :D

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

am glumit :wink:
mi a spus cineva , tot asa la olt, unde era vadul cel mai bun, scoteai decat 2 din 10....scoici pe dale
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”