Dan Mitranescu scrie:Orice denivelare in suprafata de asezare a firului poate mari riscul perucilor.
Spirele din imediata apropiere a golurilor tind sa "cada" si se amesteca intre ele.
De aici si avantajul sistemului worm shaft care aseaza firul constant pe toata lungimea tamburului , in comparatie cu sistemul biela -manivela care aseaza firul formand doua mici galme pe suprafata de asezare.
Legat de conicitate si avantajele ei in aruncare cel mai bun exemplu este dat de parerile marilor producatori, care se bat cap in cap.
Castigatorii de casting arunca cu mulinete cu tambur drept , deci "conicitatea" este mai mult comerciala.
Dan,
Eu stim ca esti un bun pescar si un profesionist in materie de scule de pescuit si unde ai avut dreptate ti-am dat-o, dar ceea ce a intrebat Eftimie, cred ca este fondat...si eu stiam, de aceea postez doua fotografii cu 2 tamburi-unul cu 0.20 si unul cu 0.26,la care am adaugat seibi in functie de gr firului ca sa-mi rezulte urmatoarele:
nu in ultimul rand, referitor la asezarea firului si la wormshaft, etc.., am crezut ca si tu vorbesti doar de mulinete adevarate