Cum folosesc, corect saibele unei mulinete Shimano ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Cum folosesc, corect saibele unei mulinete Shimano ?

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Dan Mitranescu scrie:Orice denivelare in suprafata de asezare a firului poate mari riscul perucilor.
Spirele din imediata apropiere a golurilor tind sa "cada" si se amesteca intre ele.
De aici si avantajul sistemului worm shaft care aseaza firul constant pe toata lungimea tamburului , in comparatie cu sistemul biela -manivela care aseaza firul formand doua mici galme pe suprafata de asezare.

Legat de conicitate si avantajele ei in aruncare cel mai bun exemplu este dat de parerile marilor producatori, care se bat cap in cap.
Castigatorii de casting arunca cu mulinete cu tambur drept , deci "conicitatea" este mai mult comerciala. :wink:

Dan,
Eu stim ca esti un bun pescar si un profesionist in materie de scule de pescuit si unde ai avut dreptate ti-am dat-o, dar ceea ce a intrebat Eftimie, cred ca este fondat...si eu stiam, de aceea postez doua fotografii cu 2 tamburi-unul cu 0.20 si unul cu 0.26,la care am adaugat seibi in functie de gr firului ca sa-mi rezulte urmatoarele:
nu in ultimul rand, referitor la asezarea firului si la wormshaft, etc.., am crezut ca si tu vorbesti doar de mulinete adevarate :wink:

Imagine
Imagine
catch&release

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

2 tamburi-unul cu 0.20 si unul cu 0.26,la care am adaugat seibi in functie de gr firului ca sa-mi rezulte urmatoarele:

daca inteleg eu bine, in functie de grosimea firului adaugi mai multe sau mai putine saibe? adica la 020 adaugi un nr de saibe si la 040 alt nr de saibe? care este rationamentul?
A bad days fishing is better than a good day at work...

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Mie sincer sa fiu nu imi place cum este infasurat firul pe tamburi.
Critic echilibrat

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

florinalin scrie:2 tamburi-unul cu 0.20 si unul cu 0.26,la care am adaugat seibi in functie de gr firului ca sa-mi rezulte urmatoarele:

daca inteleg eu bine, in functie de grosimea firului adaugi mai multe sau mai putine saibe? adica la 020 adaugi un nr de saibe si la 040 alt nr de saibe? care este rationamentul?
rationamentul la general este ca trebuie sa ii intrebam pe cei de la shimano ,pt ca ei pun seibi in cutie, nu eu.
personal, consider ca daca diferenta de grosime nu este mare , odata potrivite seibile, nu trebuie sa mai umbli. testat.
catch&release

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Eu intotdeauna am folosit saibele pentru o asezare cat mai dreapta a firului, fara nici o urma de conicitate si nu am avut probleme cu perucile niciodata. Am avut si shimano BBRLC, Okuma vreo 3 modele si DAIWA basia. Consider ca asezarea firului conic nu influenteaza atat de mult alunecarea firului, mai mult conteaza calitatea acestuia si propietatile de alunecare ale firului.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

osc1or scrie:Mie sincer sa fiu nu imi place cum este infasurat firul pe tamburi.
in afara de faptul ca este prea plin tamburul, mie imi place cum este asezat.usor conic la baza.tot asa imi incarc si eu tamburii
A bad days fishing is better than a good day at work...

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

osc1or scrie:Mie sincer sa fiu nu imi place cum este infasurat firul pe tamburi.
eu am postat nu sa ne dam cu parerea despre cum ne place, daca ma intelegi...

in urmatoarele fotografii o sa va arat cum infasoara o ultegra tribal fir de 0.26 fara seibi, niste mulinete daiwa emblem pro cu conicitate inversa,dar cu seibi adaugate si inca o poza cu daiwa emblem pro, dar fara seibi(cea de pe rodpod)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
catch&release

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

in poza cu mulineta emblem singura, am dat jos 50 mt din ce se vede acolo,, dar am pus acea poza tocmai pt a se putea face diferenta intre conicitatea inversa pe care o are tamburul in sine si ceea ce s-a realizat din seibi si trebuie sa se tina cont ca firul ala este de 0.28.
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”