Sfaturi achiziție mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Razvan Manole23
Partener Crapmania.ro
Puncte: 0

Mesaj de Razvan Manole23 »

Salut Vrea in scurt timp sa îmi achizitionez mulinete si stau in dubiu. Pescuiesc mai mult la aruncat mai puțin la plantat si mă gândesc la Shimano Big Baitrunner XT-A LC sau Ultegra 14000XTC. Va rog câteva sfaturi,avantaje- dezavantaje. Am uitat sa spun am lansete MTX 14 cu inel de plecare de 50 . :shock:

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.
Cele doua modele mentionate de tine sunt putin diferite intre ele, una are baitrunner iar cealaltă nu, dar este mai ușoară (pentru unii este un avantaj).
Ultegra xtc asează firul foarte bine datorită sistemului lent de oscilatie, este mica si ușoară, are si tambur de rezerva... Nu am pescuit cu acest model, dar am pescuit in sezonul 2013 cu Ultegra XSC , care este aproape identică, si nu am avut probleme. Doar ca mi se par cam firave.

Cu big baitrunner nu am pescuit dar am înțeles ca modelul vechi BBLC este mult mai preferat de pescari. Dar am pescuit cu Big Baitrunner Ci4 care mi s-au parut excelente! Deci ti le recomand...

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Depinde ce vrei
Baitrunner pe spate sau in tambur
Pescuiesc de 2 ani cu Ultegra Ci4 xta cu baitrunner in tambur si nu am ce sa le reprosez
Eu unul nu as reveni la baitrunner pe spate

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Razvan Manole23
Partener Crapmania.ro

Re: Sfaturi achiziție mulinete

Sunt eu in eroare, ultegra 14000XTC nu are baitrunner in tambur? In ce privește ce îmi doresc ... nu știu , pana acum nu am pescuit cu mulinete cu baitrunner nici pe spate nici pe tambur.

Razvan Manole23
Partener Crapmania.ro

Am uitat sa spun bugetul meu maxim este de 780 bucata + 6 mulinete. Cât despre BBLC modelul vechi nu mai găsesc noi.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Ion Alexandru scrie:Sunt eu in eroare, ultegra 14000XTC nu are baitrunner in tambur? In ce privește ce îmi doresc ... nu știu , pana acum nu am pescuit cu mulinete cu baitrunner nici pe spate nici pe tambur.
Daca nu ai pescuit cu baitrunner este foarte bine. Ultegra XTC este o mulineta cu frana pe fata, "baitrunerul" este de fapt un reglaj al cursei de strangere pentru frana. Eu am Ultegra XSC la care am "tunat" frana" pentru a fi mai rapida.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Ion Alexandru scrie:Am uitat sa spun bugetul meu maxim este de 780 bucata + 6 mulinete. Cât despre BBLC modelul vechi nu mai găsesc noi.
de ce vrei tu sa iti iei mulinete cu baitrunner, chiar iti trebuiesc, sau doar pentru faptul ca nu ai mai avut?
eu zic sa ramai pe clasic.simplu si eficient, mai ales cand poti alege scule cu frana instant drag, quick drag si micromertic smooth.
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”