asta e la producatori.... nu sti exact masura. Solutia care ar fi?
Sa mergem in magazin cu un aparat de masurat si sa vedem exact ce grosime are firul? nu stiu daca vreunui vanzator i-ar conveni acest fapt, zic si eu in calitate de pescar la crap fara o mare experienta, dar vreau si eu sa-mi iau si nu stiu daca acel 0.22 care o sa-l aleg e intradevar 0.22.
[quote="Madalin Dirla"]Vali eu folosesc firele de la Dan Mitranescu si firele de la firma subdue.
Prefer un fir mai ieftin in favoarea unui fir mai scump deoarece eu dupa cateva partide il schimb.
Din ce am folosit pana acum doar acestea si-au respectat "eticheta"(masuarte cu micrometrul),restul firelor de la carp expert,trabucco,sufix nu respecta dimensiunea dupa etichete.
nu prea am vazut sufix sa nu respecte diametrul inscris. carp expert si trabucco da
referitor la diferentele in casting intre fire de diametre diferite, intradevar nu este prea mare diferenta intre 0,22-0,25-0,28
astazi am testat cateva
la fel de insuficient concludenta a fost si folosirea de mulinete cu diametrul tamburului diferit, cu condtia asezarii corecte a firului de ambele parti, plumb si fir identice. adica intre mitchell alu 398 si oryx 65 diferente minore, dar constante (3-7 metri).
tot cam pe-acolo s-a inscris si daiwa tournament entoh 5500, cu toate ca firul a fost putin mai gros si mai batos
acum de acord cu Dan Mitranescu in ceea ce priveste alegerea dimensiunii hakuyo td 6000, si nu 8000
probabil ca astea conteaza numai cand incerci casting de performanta. pentru cei ca mine, care pescuim mai mult cu naditori, in partide scurte, cred ca ar trebui sa acordam mai multa atentie detaliilor tehnice decat sa cascam gura la cei care arunca 200 de metri sau cat de bine arata niste scule de 2000 de euro cocotate pe rod pod
De curiozitate am verificat acum cu un subler electronic firele de pe tamburii mei . Folosesc Carp Expert de 0.20 ( ce scrie pe cutie ) , si dupa doua concursuri si vreo doua partide de pescuit la liber firele au dimensiunea de 0.22 . Voi verifica absolut toate firele din magazin si voi reveni cu detalii despre fiecare fir in parte