sfat achizitie scule dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircione
Puncte: 0

Mesaj de mircione »

Asa cum spune si titlul topicului as dori ceva sfaturi de la cei mai experimentati la pescuitul pe rauri special dunare ..si aici ma refer exclusiv la pescuitul de pe mal ..specii vizate crap si somn....as dori ceva cu care sa o pot face la ambele specii....bete si mulinete.
La ce ma gandeam eu baracuda storm 3m 150-250g sau un bat din fibra plina cu o actiune cam la fel sau bete FL-uri ...echipate cu mulinete longbow lb65 sau lb66 si la un buget nu prea mare !
Multumesc anticipat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut
Am un prieten care pescuieste exclusiv pe Dunăre, câteodată din barca dar de cele mai multe ori, de pe mal.
Sculele pe care le foloseste sunt Hakuyo Mtx8 echipate cu Okuma Longbow 665. Este foarte mulțumit de acest ansamblu si nu este prea scump. Deși pescuiesc pe bălți, am avut ocazia sa scot cativa pesti cu lansetele lui si mi s-au parut foarte bune pentru acel stil de pescuit. Deci ti le recomand.

mircione

Re: sfat achizitie scule dunare

Mesaj de mircione »

mtx8 de 3,6...am si eu scule de crap printre care si 2 mtx 12 dar nu mi se par bune de dunare....prea mari...as vrea ceva mai scurt 3m sau 2,7m ....

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

eu folosesc lansete de 2,40... am avut si de 2,70m si de 3m dar sunt mai greu de folosit din barca...
lansetele de 2,40m sau chiar 2,10m sunt ideale din barca! si sunt bune si pe mal (parerea mea) pt ca de cele mai multe ori nu ai nevoie sa lansezi mai departe de 20-30m...

ca mulinete eu recomand sa iti iei ceva "de fier"!! eu am TD6000 de la Hakuyo
Critic echilibrat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

A specificat ca pescuieste de pe mal. Iar o lanseta mai lunga, fiind pe mal, te ajuta sa controlezi pestele mai bine. Nu vorbim de distanta cand pescuim pe Dunăre.

Sper sa gasesti ceva ce satisface nevoile tale !
Fir întins!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

tot vad discutii despre lungimea lansetelor la dunare.. unii zic ca controleaza mai bine pestele, il scot mai bine din prag, cu lanseta lunga... altii zic ca sunt mai commode mai scurte... fiecare pescar are alte pareri/preferinte...
ma gandesc la un loc de pescuit croit cu greu intre boscheti, unde abia poti sa arunci cu un 2,40m.. ce faci cu lanseta de 3,6m acolo nu stiu... iar daca ai ocazia sa pescuiesti macar odata din barca, te vei indragosti de acest gen de pescuit... ce vei face cu lanseta lunga?
Critic echilibrat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Omul a cerut informații, cu anumite specificații. Exclusiv la pescuitul de pe mal. Chiar e nevoie sa stricam topicul ?
Daca o sa pescuiască din barca si se va îndrăgosti de barca, probabil va deschide alt topic, cu alta poveste.
Daca as fi pe mal intre boscheti si as avea un crap de 15 kg la capătul firului, as prefera de 100 ori sa am in mana un mtx8 de 360 cu care sa pot trage de el, decat un bat de 2,40 sa pescuiesc cu bratele ridicate sa ridic pestele peste prag.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Allen Besnovich scrie:Omul a cerut informații, cu anumite specificații. Exclusiv la pescuitul de pe mal. Chiar e nevoie sa stricam topicul ?
Daca o sa pescuiască din barca si se va îndrăgosti de barca, probabil va deschide alt topic, cu alta poveste.
Daca as fi pe mal intre boscheti si as avea un crap de 15 kg la capătul firului, as prefera de 100 ori sa am in mana un mtx8 de 360 cu care sa pot trage de el, decat un bat de 2,40 sa pescuiesc cu bratele ridicate sa ridic pestele peste prag.
Pentru Dunare bete de maxim 3 metri sunt suficiente. Nu stricam nici un topic, omul a cerut pareri despre echipament, nu a cerut pareri despre echipament de 3.60. Bete din fibra de 2,70 sunt ideale, cu actiune mare, de 2-300 grame si mulinete cu tambur mare ca sa intre suficient fir de 0.40 sau mai mare. Pentru bete de 3.60-3.90 iti alegi locul in functie de echipament, cu bete de 2.70 te bagi sub orice salcie si pescuiesti.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

nu ma astepam la o asa reactie de la tine Aleen.. ma rog.. nu comentez...

mircione, inca un sfat prietenesc: NU ITI CUMPARA LANSETE TELESCOPICE!!! MAI ALES DE LA FIRME LOW COST!!!
Critic echilibrat

Stanescu Mircea

Mesaj de Stanescu Mircea »

Allen Besnovich scrie:Omul a cerut informații, cu anumite specificații. Exclusiv la pescuitul de pe mal. Chiar e nevoie sa stricam topicul ?
Da si cu un joc fenomenal in mandrina superba a batului hakuyo mtx8 dupa o anumita perioada. Mai bine eviti sa dai o recomandare daca nu te pricepi

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”